•  
     

39 ontslag van een statutair directeur advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Lisa Bosscher Specialist
Lisa Bosscher
Oass Advocaten
Mercatorplein 33-35, 1057 BZ, Amsterdam
Profiel Contact 195,00 p/u
Jetske Kers Specialist
Jetske Kers
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 185,00 p/u
Hayrettin Temel
Hayrettin Temel
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 185,00 p/u
Laurens van Til
Laurens van Til
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Jacqueline Bekooij
Jacqueline Bekooij
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Andrea van Lieshout Specialist
Andrea van Lieshout
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Dennis Coppens Specialist
Dennis Coppens
Quest Advocaten
Pedro de Medinalaan 63, 1086 XP, Amsterdam
Elise Bink Specialist
Elise Bink
CKV Advocaten
Emmastraat 3, 8011 AE , Zwolle
Lisette Plantema-Volkers
Lisette Plantema-Volkers
CKV Advocaten
Emmastraat 3, 8011 AE , Zwolle

Ontslag van een statutair directeur advocaten

GESPECIALISEERDE ONTSLAG VAN EEN STATUTAIR DIRECTEUR ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat ontslag van een statutair directeur? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten ontslag als statutair directeur in uw regio.

Advocaat ontslag van een statutair directeur

Heeft u te maken met het ontslag van een statutair directeur en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde ontslag van een statutair directeur advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met ontslag van een statutair directeur als expertise. Het arbeidsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Op Advocatenkantoren.nl vindt u uitsluitend advocaten die aangesloten zijn bij Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN). Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning met het ontslag van een statutair directeur.

Wat is ontslag als statutair directeur?

Een statutair directeur kan niet zomaar ontslagen worden. Hij bevindt zich in een bijzondere rechtspositie. De statutair directeur is door de aandeelhouders of raad van commissarissen als bestuurder benoemd. De directeur bevindt zich met de onderneming in een arbeidsrechtelijke verhouding en in een vennootschapsrechtelijke verhouding.

Hoe kan een statutair directeur ontslagen worden?

De statutair directeur moet door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) ontslagen worden. Het voornemen tot ontslag moet dus kenbaar worden gemaakt op de agenda van de AVA en de aandeelhouders mogen er over stemmen.

Er is geen toestemming nodig voor het ontslaan van een statutair directeur maar wel moet de wettelijke opzegtermijn in acht worden genomen. Uiteraard heeft de directeur de gelegenheid om zich tijdens te vergadering te verweren tegen het voorgenomen ontslag. Het moge duidelijk zijn dat het sterk is aan te raden om zich te laten bijstaan door een ervaren advocaat van Advocatenkantoren.nl om zo kansrijk mogelijk te zijn.

Redenen voor ontslag van een statutair directeur

De redenen om een statutair directeur te ontslaan kunnen zeer uiteenlopend zijn. Allereerst is er het ontslag om bedrijfseconomische redenen. Dit zal het geval zijn als de functie vervalt of het vertrouwen bij de aandeelhouders is verdwenen wegens het aanrekenen van de slechte situatie. Ook kan sprake zijn van een verstoorde arbeidsrelatie, waardoor eveneens ontslagen kan worden, evenals langdurige arbeidsongeschiktheid.

Wanneer het ontslagbesluit in strijd is met de redelijkheid en billijkheid kan dit worden aangevochten. Ook als de Algemene Vergadering van Aandeelhouders de procedurevoorschriften niet juist hebben nageleefd.

Advocaat ontslag van een statutair directeur nodig?

De vertoonde ontslag van een statutair directeur specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het ontslag van een statutair directeur in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat ontslag van een statutair directeur.

Advocaten en advocatenkantoren ontslag van een statutair directeur

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren ontslag van een statutair directeur op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde ontslag van een statutair directeur advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN