6 milieurecht advocaten
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Tjeerd Grünbauer Specialist
Tjeerd Grünbauer
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Amy Thomas
Amy Thomas
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 200,00 p/u
Maurice Stassen Specialist
Maurice Stassen
Linssen cs Advocaten
Willem II Straat 29A, 5038 BA, Tilburg
Profiel Contact 200,00 p/u
Marc Houben
Marc Houben
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 275,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Milieurecht advocaten

GESPECIALISEERDE MILIEURECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat milieurecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten milieurecht.

Advocaat milieurecht

Heeft u te maken met het milieurecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde milieurecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met milieurecht als expertise. Het milieurecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het milieurecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van milieurecht.

Wat is milieurecht?

Het primaire doel van het milieurecht is uiteraard het beschermen van het milieu. Daardoor klinkt het echter vaak alsof de mens hier op de tweede plaats komt te staan. Dat is niet helemaal juist, aan gezien het leefmilieu van de mens ook met het milieurecht wordt beschermd. Zo beschermt het milieurecht tegen bodem-, lucht- en waterverontreiniging, voorkomt het overmatig gebruik van natuurlijke grondstoffen en beperkt het ingrijpen in de natuur wanneer dit niet noodzakelijk is.

Het milieurecht: een complex rechtsgebied

In het milieurecht staan diverse wetten centraal. Het milieurecht is met name van belang bij nieuwbouwprojecten, al kunnen particulieren er ook mee te maken krijgen wanneer ze bijvoorbeeld asbest willen laten verwijderen of een bouwvergunning willen aanvragen. Wat het recht ook complexer maakt, is het feit dat er veel Europese invloed in dit rechtsgebied te vinden is. De redenatie daarachter is logisch. Wanneer Nederland strenge milieunormen handhaaft maar een buurland zou dit niet doen, dan zal de opstelling van Nederland teniet gedaan worden en hebben Nederlandse landen bovendien een concurrentienadeel ten opzichte van buitenlandse bedrijven die niet aan die strenge milieuregels hoeven te voldoen.

Deskundigheid in een zeer divers rechtsgebied

Op Advocatenkantoren.nl vindt u deskundige advocaten die ervaren zijn op het milieurecht. Het kan dan gaan om aansprakelijkheid wegens overschrijding van normen of verontreiniging, tot procedures over omgevingsvergunningen en wijzigingen van bestemmingsplannen. Het milieurecht raakt daarmee dus zowel aan het privaatrecht als aan het publiekrecht.

Advocaat milieurecht nodig?

De vertoonde milieurecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het milieurecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de milieurecht advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren milieurecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren milieurecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend milieurecht advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •