•  
     

1 milieurecht advocaat
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Greetje van der Waaij
Greetje van der Waaij
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
Profiel Contact 225,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Milieurecht advocaten

GESPECIALISEERDE MILIEURECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat milieurecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten milieurecht.

Advocaat milieurecht

Heeft u te maken met het milieurecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde milieurecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met milieurecht als expertise. Het milieurecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het milieurecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van milieurecht.

Wat is milieurecht?

Het primaire doel van het milieurecht is uiteraard het beschermen van het milieu. Daardoor klinkt het echter vaak alsof de mens hier op de tweede plaats komt te staan. Dat is niet helemaal juist, aan gezien het leefmilieu van de mens ook met het milieurecht wordt beschermd. Zo beschermt het milieurecht tegen bodem-, lucht- en waterverontreiniging, voorkomt het overmatig gebruik van natuurlijke grondstoffen en beperkt het ingrijpen in de natuur wanneer dit niet noodzakelijk is.

Het milieurecht: een complex rechtsgebied

In het milieurecht staan diverse wetten centraal. Het milieurecht is met name van belang bij nieuwbouwprojecten, al kunnen particulieren er ook mee te maken krijgen wanneer ze bijvoorbeeld asbest willen laten verwijderen of een bouwvergunning willen aanvragen. Wat het recht ook complexer maakt, is het feit dat er veel Europese invloed in dit rechtsgebied te vinden is. De redenatie daarachter is logisch. Wanneer Nederland strenge milieunormen handhaaft maar een buurland zou dit niet doen, dan zal de opstelling van Nederland teniet gedaan worden en hebben Nederlandse landen bovendien een concurrentienadeel ten opzichte van buitenlandse bedrijven die niet aan die strenge milieuregels hoeven te voldoen.

Deskundigheid in een zeer divers rechtsgebied

Op Advocatenkantoren.nl vindt u deskundige advocaten die ervaren zijn op het milieurecht. Het kan dan gaan om aansprakelijkheid wegens overschrijding van normen of verontreiniging, tot procedures over omgevingsvergunningen en wijzigingen van bestemmingsplannen. Het milieurecht raakt daarmee dus zowel aan het privaatrecht als aan het publiekrecht.

Advocaat milieurecht nodig?

De vertoonde milieurecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het milieurecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de milieurecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat milieurecht.

Advocaten en advocatenkantoren milieurecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren milieurecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde milieurecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN