17 appartementsrecht advocaten
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Koen Wanders Specialist
Koen Wanders
Fruytier Lawyers in Business
Kingsfordweg 99, 1043 GP, Amsterdam
Faya Amien
Faya Amien
Forsyte Advocaten
Admiraliteitskade 72, 3063 ED, Rotterdam
Profiel Contact 225,00 p/u
Roxy de Weijer Specialist
Roxy de Weijer
NIVOX Advocaten
Boerhaavelaan 40, 2713 HX, Zoetermeer
Profiel Contact 265,00 p/u
Theo Kaandorp
Theo Kaandorp
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u
Jochem van den Bosch Specialist
Kurmi Peters
Kurmi Peters
RST Advocaten
Fatimastraat 5, 4834 XT, Breda
Profiel Contact 180,00 p/u

Appartementsrecht advocaten

GESPECIALISEERDE APPARTEMENTSRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat appartementsrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten appartementsrecht.

Advocaat appartementsrecht

Heeft u te maken met het appartementsrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde appartementsrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met appartementsrecht als expertise. Het appartementsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het appartementsrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van appartementsrecht.

Wat is appartementsrecht?

Een appartementsrecht is het recht betreffende een appartement. Wanneer een appartementencomplex is gebouwd, wordt het gebouw gesplitst in appartementsrechten. Elk van die appartementsrechten heeft doorgaans betrekking op één woongelegenheid. Het appartementsrecht is dus eigenlijk een aandeel in de eigendom van het gehele appartementencomplex, met daarbij het recht op exclusief gebruik van een bepaald privégedeelte. Iedereen met een appartementsrecht is dus als het ware mede-eigenaar van het gehele complex en heeft het recht op exclusief gebruik van zijn eigen woonruimte. Wanneer men een appartement koopt, koopt men dus in feite een appartementsrecht. In Nederland zijn heel veel appartementen te vinden. Hierdoor kan de schaarse ruimte efficiënter benut worden. Inherent aan het wonen in een appartement is dat er veel mensen om u heen wonen. Dat kan prettig zijn, maar ook problemen geven. De buren kunnen voor overlast zorgen en een VvE kan vervelende beslissingen nemen waar u het niet mee eens bent. Wat kunt u in dat geval doen?

Hinder en overlast in appartementen

Binnen een appartementencomplex zijn de reguliere rechten en plichten van toepassing die ook voor andere woningen gelden. Wel zijn er bij appartementen vaak andere soorten conflicten. Denk bijvoorbeeld aan geluidsoverlast, slecht onderhouden privé gedeelten of achtergelaten rommel in de gemeenschappelijke ruimten. Een advocaat die in het appartementsrecht is gespecialiseerd kan u met raad en daad bij dergelijke zaken terzijde staan.

De VvE in het appartementsrecht

Wanneer een appartementencomplex in appartementen wordt gesplitst, is het bij wet verplicht om een zogenaamde Vereniging van Eigenaren op te richten. Deze VvE voert de beheerstaken ten aanzien van het complex uit. Het zorgt dat het complex wordt onderhouden, regelt gemeenschappelijke zaken als de lift en verlichting en laat de gemeenschappelijke ruimten onderhouden. Dat zijn veelal positieve zaken. Er kunnen echter ook problemen optreden. De VvE wil misschien een bepaald besluit nemen waar u het niet mee eens bent, of juist nalaten om een beslissing in uw voordeel te doen.

Het doen en laten van de VvE is beperkt door het reglement en de splitsingsakte. Hierin staan uw specifieke rechten en plichten. Aangezien deze vaak lastig te lezen zijn en veel gevolgen kunnen hebben, is het goed om bij geschillen een gespecialiseerde appartementsrechtadvocaat in te schakelen. Op Advocatenkantoren.nl vindt u advocaten die letterlijk meester zijn in het appartementsrecht. Er kunnen geschillen ontstaan tussen een of meerdere individuele bewoners en de Vereniging van Eigenaars. Want wat bijvoorbeeld als een balkondeur niet goed meer sluit? Moet dat dan door de VvE worden opgelost of is dat voor de bewoner zelf? En een barst in de ruit? Zo zijn er tal van discussiepunten waar een advocaat van Advocatenkantoren.nl u verder kan helpen.

De splitsing in appartementsrechten

Bij de splitsing in appartementsrechten is een splitsingstekening en akte benodigd. Hierin staat precies aangegeven op welke wijze het appartement wordt gesplitst en wat dus privé zaken en ruimten en wat gemeenschappelijke zaken en ruimten zijn. Wanneer deze tekening of akte niet voldoende duidelijk zijn, kunnen geschillen staan over de werkelijke en juiste indeling van het complex.

Advocaat appartementsrecht nodig?

De vertoonde appartementsrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het appartementsrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de appartementsrecht advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren appartementsrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren appartementsrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend appartementsrecht advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN