22 co-ouderschap advocaten
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Jetske Kers Specialist
Jetske Kers
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 175,00 p/u
Martine van Schaijk
Martine van Schaijk
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Nieuwe Aamsestraat 88A, 6662 NK, Elst
Profiel Contact 205,00 p/u
Laura Cassese Specialist
Katinka Bovens
Katinka Bovens
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 250,00 p/u
Kim Walburg
Kim Walburg
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u
Anastazia Pokrajac
Anastazia Pokrajac
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 195,00 p/u
Laura Fuijkschot
Laura Fuijkschot
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 200,00 p/u
Marina Maric Specialist
Marina Maric
NIVOX Advocaten
Boerhaavelaan 40, 2713 HX, Zoetermeer
Profiel Contact 230,00 p/u
Theo Kaandorp
Theo Kaandorp
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u
Johan Honders
Johan Honders
Citylex!
Westblaak 92, 3012 KM, Rotterdam
Profiel Contact 210,00 p/u
Dynthe Cats Specialist
Dynthe Cats
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede

Co-ouderschap advocaten

GESPECIALISEERDE CO-OUDERSCHAP ADVOCATEN

Zoekt u een advocaat co-ouderschap? Als co-ouders is het belangrijk dat jullie eerlijke en heldere afspraken maken omtrent de kinderen. Zo weten beide ouders precies waar ze tijdens het co-ouderschap aan toe zijn. Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten die u kunnen bijstaan voor het wijzigen of aanvragen van co-ouderschap en/of bij problemen rondom het co-ouderschapsplan.

Advocaat co-ouderschap

Heeft u vragen over co-ouderschap of heeft u een probleem met het co-ouderschapsplan en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde co-ouderschap advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met co-ouderschap als expertise. Co-ouderschap zaken tussen vader en moeder kunnen erg complex zijn, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken vereist is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in alles wat komt kijken bij een co-ouderschap. Zo bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij het aanvragen, wijzigen van co-ouderschap of als u co-ouderschapsbeëindiging procedure wilt opstarten. Schroom niet om tijdig een advocaat te benaderen voor juridische ondersteuning.

Co-ouderschap

Vooral op kinderen kan een echtscheiding veel impact hebben. Ze hebben hun ouders niet gekozen, zullen vaak van beide evenveel houden en vinden het al vervelend genoeg dat papa en mama niet meer zoveel van elkaar houden. Het is daarom goed om alles met betrekking tot de kinderen gewoon goed te regelen. In het beste geval kunnen jullie afspraken omtrent de kinderen samen met de kinderen maken. Het is van groot belang dat jullie eerlijke en heldere afspraken maken en deze officieel vastleggen. Zo weten beide ouders en de kinderen precies waar iedereen aan toe is en wat van hem of haar verwacht wordt als jullie uit elkaar gaan.

Wat is co-ouderschap precies?

Met co-ouderschap worden de ouderlijke taken tussen beide ouders verdeeld. Ondanks dat u niet meer samenwoont, wordt de zorg voor de kinderen wel door beide ouders uitgevoerd. Veelal zal dit inhouden dat de kinderen om de paar dagen bij vader en moeder verblijven. De verdeling kan door de ouders in samenspraak met de kinderen worden vastgesteld. Zeker wanneer beide ouders ver uit elkaar wonen, is het belangrijk dat daar goede afspraken over worden gemaakt. Echtscheiding aanvragen? Dan dienen afspraken omtrent co-ouderschap opgenomen te worden het ouderschapsplan, onderdeel van het echtscheidingsconvenant.

Het regelen van co-ouderschap

Het is belangrijk om het co-ouderschap goed te regelen zodat de kinderen zo min mogelijk last hebben van de regeling en er tevreden over zijn. Uiteraard moeten de afspraken ook voor beide ouders goed werkbaar zijn. Het is aan te raden om een advocaat van Advocatenkantoren.nl in de arm te nemen omdat een advocaat objectief kan bekijken wat de mogelijkheden zijn. Bovendien moeten de afspraken door een advocaat in het ouderschapsplan worden opgenomen. Verderop deze pagina vindt u meer informatie over het ouderschapsplan.

Afspraken omtrent co-ouderschap

In de Nederlandse wet zijn geen precieze regels opgegeven hoe het co-ouderschap vorm te geven. De afspraken dienen door beide ouders gemaakt te worden omtrent de zorg en opvoeding van de gezamenlijke kinderen. Hierin zijn onderstaande pijlers leidinggevend.

- Gelijke verdeling van de zorg- en opvoedtaken in samenspraak overeen te komen. Maak samen eerlijke afspraken, zoals bijvoorbeeld om de week bij één van de ouders of de helft van de week bij één van de ouders en de andere week bij de andere ouder. De verdeling van co-ouderschap dient samen afgesproken te worden.

- De kosten voor de opvoeding van de kinderen dienen door beide ouders evenredig betaald te worden.

- Het belang van het kind staat voorop net als een goede verstandhouding met de andere ouder. Samen zullen jullie beslissingen maken over het kind en informatie delen die het kind aangaat.

- Probeer samen met de kinderen afspraken te maken, zeker als de kinderen ouder zijn.

Advocaat co-ouderschap: Ouderschapsplan

Zijn jullie uitsluitend samenwonend en gaan jullie uit elkaar met gezamenlijke kinderen? Dan is een ouderschapsplan niet verplicht. Toch is het alsnog verstandig om afspraken omtrent de kinderen vast te leggen in een document en deze te ondertekenen. Eventueel kunt u dit document laten toetsen door een advocaat ouderschapsplan, maar dit is niet verplicht. Zijn jullie getrouwd of hebben jullie een geregistreerd partnerschap? Dan is het ouderschapsplan een verplicht onderdeel van het echtscheidingsconvenant. Het ouderschapsplan is dan verplicht om naar de rechtbank te sturen. Een scheidingsadvocaat of mediator dient de door beide ouders ondertekende echtscheidingsverzoek, en dus ouderschapsplan, in te dienen bij de rechtbank. Dit kunt u dus niet zonder de ondersteuning van een advocaat doen. Schakel dan ook een advocaat in om de echtscheidingsprocedure goed te verlopen en u te laten informeren over het proces. In het ouderschapsplan dienen tevens afspraken gemaakt te worden over kinderalimentatie, eventuele partneralimentatie en omgangsregelingen. Heeft u een vraag of juridisch advies nodig omtrent gerelateerde vraagstukken? De echtscheidingsadvocaten van Advocatenkantoren.nl staan voor u klaar.

Hoe is alimentatie geregeld bij co-ouderschap?

Als jullie co-ouderschap overeen gekomen zijn, zullen beide ouders ongeveer net zo veel kosten voor opvoeding en verzorging van de kinderen maken dan de andere ouder. Heeft één van de ouders een lager inkomen? Dan heeft waarschijnlijk de andere ouder recht op kinderalimentatie. De meest verdienende ouder dient dan een hoger bedrag te betalen dan de andere ouder. Dit zal de rechter aan de hand van een rekenmodel bepalen. Wilt u weten wat dat voor uw persoonlijke situatie betekent? Vraag een co-ouderschap advocaat om een vrijblijvende alimentatieberekening voor u te maken. Let wel elk jaar in november vindt er een alimentatie indexering plaats. Het alimentatiebedrag wordt elk jaar met een x aantal % verhoogd. De alimentatiebetaler dient deze verhoging elk jaar in januari zelf door te voeren.

Handige tip om de kosten van de kinderen te regelen

Kinderen kosten nou eenmaal geld en om frictie te voorkomen zijn heldere afspraken meer dan gewenst. Zo is het mogelijk om een aparte bankrekening te openen waar beide ouders hun deel voor de opvoeding en zorg op storten. De hoogte van het bedrag kan opgenomen worden in het ouderschapsplan. Over welke kosten jullie van deze rekening betalen kan ook samen vastgesteld worden. Denk bijvoorbeeld aan schoolkosten en kosten voor sport en/of hobby's. Door dit goed te regelen voorkomen jullie in de toekomst onduidelijkheden.

Co-ouderschap advocaat als er aanpassingen nodig zijn

Bent u een co-ouderschap overeengekomen, maar dient deze aangepast te worden. Het kan natuurlijk voorkomen om wat voor reden dan ook dat u de co-ouderschap wilt aanpassen. Wilt u bijvoorbeeld iets veranderen aan de afspraken of het co-ouderschap anders vormgeven. Het is mogelijk om in samenspraak met de andere ouder afspraken aan te passen. Hiervoor kunt u het huidige ouderschapsplan aanpassen of opnieuw opstellen. Heeft u hier een vraag over? Benader een advocaat co-ouderschap. Door de uitgebreide juridische kennis van familierecht advocaten kunnen deze u informeren over de mogelijkheden en onmogelijkheden.

Lukt het niet om samen afspraken te maken omtrent eventuele aanpassingen? Een mediator of advocaat kan u in dat geval bijstand en adviseren over de te nemen stappen. In het meest ongunstige geval kunt u uw zaak voorleggen aan een rechter. Let wel hier dient dan wel een goede reden voor te zijn. Ook hier kunt u zich over laten adviseren door een deskundige advocaat, welke te vinden zijn op Advocatenkantoren.nl.

Co-ouderschap in de praktijk

Als jullie beide co-ouders zijn draait het om een goede verstandhouding en duidelijke communicatie. Bespreek opvoedingsvraagstukken en maak een duidelijke planning waar alle dagen en vakanties zijn geregeld. Als ouders blijven jullie een band houden, ook al zijn jullie uit elkaar. Stel je dan ook flexibel op en vertrouw elkaar in de overeengekomen afspraken. Bespreek de afspraken ook altijd met de kinderen en neem de tijd om vragen van de kinderen te beantwoorden. Kinderen hebben zeker in het begin waarschijnlijk een hoop vragen. In de praktijk kan het natuurlijk voorkomen dat er problemen ontstaan over de precieze invulling. Probeer dit eerst bespreekbaar te maken bij de andere co-ouder alvorens u een co-ouderschap advocaat inschakelt.

Wie ontvangt de kinderbijslag?

Als niet anders is overeengekomen verdeelt de SVB (Sociale Verzekeringsbank) de kinderbijslag over beide ouders.

Co-ouderschap advocaat nodig?

Op deze pagina treft u een compleet overzicht van co-ouderschap specialisten. Voor een goede match met een co-ouderschap advocaat, kunt u een regio selecteren om zo uitsluitend advocaten te vinden die actief zijn binnen de gekozen regio. Via Advocatenkantoren.nl kunt u uw rechtszaak en/of rechtsvraag doorsturen naar de gekozen advocaat. Staan er geen advocaten vermeld op deze pagina of kunt u geen keuze maken tussen de advocaten? Vult u dan het helpdesk formulier in! Zodra uw aanvraag is ontvangen, zullen onze juridische medewerkers uw aanvraag beoordelen. Tijdens de beoordeling kan het zijn dat er aanvullende informatie is vereist. Verificatie van algemene en ontbrekende gegevens zal telefonisch plaatsvinden. Houdt u er dan ook rekening mee dat u gebeld kunt worden. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag of rechtsvraag te beoordelen en u verder te informeren over het proces van in contact komen met een co-ouderschap advocaat.

Co-ouderschapsplan advocaten

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde co-ouderschap advocaat zijn beschikbaar voor allerlei soorten vragen en zaken met betrekking tot het co-ouderschap. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, ervaring, profiel en/of specialisatie. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend co-ouderschap advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN