9 auteursrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Reny Stark Specialist
Reny Stark
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Profiel Contact 270,00 p/u
Kees van Dijk Specialist
Kees van Dijk
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Profiel Contact 324,00 p/u
Olaf Schauten Specialist
Olaf Schauten
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Jim Frielink
Jim Frielink
Quest Advocaten
Pedro de Medinalaan 63, 1086 XP, Amsterdam
Menno Jansen Specialist
Henk Dekker
Henk Dekker
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Armin Karimi Specialist
Armin Karimi
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Auteursrecht advocaten

GESPECIALISEERDE AUTEURSRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat auteursrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten auteursrecht.

Advocaat auteursrecht

Heeft u te maken met het auteursrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde auteursrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met auteursrecht als expertise. Het auteursrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het auteursrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van auteursrecht.

Wat is auteursrecht?

Het auteursrecht is misschien wel een van de meest bekende rechtsgebieden. In tegenstelling tot wat sommigen denken, is elk werk dat door iemand is gecreëerd vanzelf al voorzien van het auteursrecht (ook wel copyright genoemd). Auteursrechten ontstaan dus vanzelf (ook wel 'van rechtswege' genoemd) en niet pas nadat de auteursrechten ergens zijn aangevraagd of nadat een tekst is voorzien van het copyright teken (©). Ook op werken die nog niet voltooid zijn berust auteursrecht. Wel moet het betreffende werk voldoende origineel zijn om auteursrechten te laten ontstaan. Wanneer u in een boek van een ander een letter wijzigt, verkrijgt u daarmee niet automatisch auteursrechten.

Problemen met het auteursrecht

Het auteursrecht is typisch een rechtsgebied waar ingewikkelde geschillen kunnen ontstaan. Zoals gezegd moet een werk voldoende origineel zijn om nieuwe auteursrechten te kunnen verkrijgen. Maar wanneer is een werk dan precies voldoende origineel? Het spreekt voor zich dat een minieme wijziging in een boek dat boek niet direct 'voldoende origineel' maakt. Ook is duidelijk dat wanneer u een geheel nieuw boek schrijft maar daarin één woord aan een ander boek ontleent, de schrijver van dat andere boek geen auteursrechten op uw boek verkrijgt. Daartussen ligt dus ergens de grens van wel of geen auteursrechten hebben. Maar waar precies? Dat hangt sterk af van de omstandigheden van het geval.

Auteursrecht voor de rechter

Bij geschillen omtrent het auteursrecht kunt u de kwestie aan de rechter voorleggen. Op Advocatenkantoren.nl kunt u advocaten vinden die zich volledig op het auteursrecht hebben gestort en die u dan ook van deskundig advies op maat kunnen voorzien. Er kan soms veel geld met dergelijke vraagstukken gemoeid zijn, waardoor het belangrijk is om een deskundige advocaat in de arm te nemen.

Advocaat auteursrecht nodig?

De vertoonde auteursrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het auteursrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de auteursrecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat auteursrecht.

Advocaten en advocatenkantoren auteursrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren auteursrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde auteursrecht advocaten.

Specialiteiten

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •