29 hoederecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Johan Honders
Johan Honders
Citylex!
Westblaak 92, 3012 KM, Rotterdam
Profiel Contact 210,00 p/u
Birgitte Schelvis-Neuteboom Specialist
Birgitte Schelvis-Neuteboom
RWV Advocaten
Haagweg 149, 2321 AA, Leiden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Mijn taal is helder, de lijnen zijn kort en de ervaring en betrokkenheid is groot"
Profiel Contact 240,00 p/u
Ciska Elsinga Specialist
Ciska Elsinga
RWV Advocaten
Haagweg 149, 2321 AA, Leiden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Wilt u het conflict winnen of daadwerkelijk oplossen, er is meer mogelijk dan u denkt!"
Profiel Contact 250,00 p/u
Marina Maric Specialist
Marina Maric
NIVOX Advocaten
Boerhaavelaan 40, 2713 HX, Zoetermeer
Profiel Contact 220,00 p/u
Sacha Ruijs-Kreté Specialist
Sacha Ruijs-Kreté
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 255,00 p/u
Theo Kaandorp
Theo Kaandorp
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u
Rebecca de Vries Specialist
Rebecca de Vries
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Liedeke Floris Specialist
Liedeke Floris
Wij.Legal
Lekkerbeetjesstraat 6, 5211 AL, Den Bosch
Profiel Contact 195,00 p/u
Jenny de Boer
Jenny de Boer
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Als je niets leert van het verleden zal je in de toekomst telkens dezelfde lessen krijgen"
Profiel Contact 225,00 p/u
Richard Vonk Specialist
Richard Vonk
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Laura Fuijkschot
Laura Fuijkschot
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 200,00 p/u

Hoederecht advocaten

GESPECIALISEERDE HOEDERECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat hoederecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten hoederecht.

Advocaat hoederecht

Heeft u te maken met het hoederecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde hoederecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met hoederecht als expertise. Het hoederecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het hoederecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van hoederecht.

Wat is hoederecht?

Het begrip hoederecht is eigenlijk wat verouderd en deel van wat we nu het co-ouderschap noemen. Vroeger was er het hoederecht en het bezoekrecht. Eén van de ouders had het hoederecht over de kinderen en verzorgde de kinderen dan ook. De andere ouder had het bezoekrecht en dus het recht om de kinderen te bezoeken of bezoek te krijgen van de kinderen.

Hoederecht en co-ouderschap

Tegenwoordig is die scheiding van rechten er niet meer en hebben beide ouders het co-ouderschap, mits daar voor gekozen wordt. Beide ouders verzorgen daarmee het kind en voeren dan ook beide het gezag uit. Het kind wordt als het ware verdeeld over de ouders. De ene week kan het kind bij de ene ouder zijn, de andere week bij de andere ouder. Hiervan kan uiteraard worden afgeweken. Een kind kan ook in het weekend bij de ene ouder zijn en doordeweeks bij de ander, of op basis van de dagen van de week bij de ene dan wel de andere ouder verblijven.

Conflicten in het hoederecht

Een nadeel van het co-ouderschap is dat het voor kinderen lastig is als ze telkens ergens anders verblijven. Ze moeten hun spullen meenemen van de vader naar de moeder en vice versa en het kan zijn dat de ouders over de rug van het kind het conflict verder uitwerken, door bijvoorbeeld het kind te verwennen of het kind tegen de ouder op te zetten.

Het is daarom van belang dat co-ouderschap in een zo goed mogelijke relatie wordt uitgevoerd. Een rechtsgang is daarvoor niet altijd het ideale middel. Een advocaat kan optreden als bemiddelaar tussen beide partijen. Een advocaat vindt u op Advocatenkantoren.nl.

Advocaat hoederecht nodig?

De vertoonde hoederecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het hoederecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de hoederecht advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren hoederecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren hoederecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend hoederecht advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN