25 hoederecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Jenny de Boer
Jenny de Boer
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Als je niets leert van het verleden zal je in de toekomst telkens dezelfde lessen krijgen"
Profiel Contact 225,00 p/u
Martijn van Rooij Specialist
Martijn van Rooij
Oass Advocaten
Koemarkt 53 B, 1441 DB, Purmerend
Profiel Contact 175,00 p/u
Laura Cassese Specialist
Laura Cassese
Briedé Cassese Advocaten & Mediators
Ganzendiepstraat 21, 7607 LZ, Almelo
Profiel Contact 175,00 p/u
Geeta Nandoe Tewarie Specialist
Geeta Nandoe Tewarie
NT Advocatuur
Rijnsburgerweg 141, 2334 BM, Leiden
Laura Fuijkschot
Laura Fuijkschot
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 200,00 p/u
Martine van Schaijk
Martine van Schaijk
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Nieuwe Aamsestraat 88A, 6662 NK, Elst
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en oplossingsgericht denken, daar sta ik voor!"
Profiel Contact 205,00 p/u
Monique Koelewijn Specialist
Monique Koelewijn
Zwiers Advocaten
Randstad 21-43, 1314 BG, Almere
Profiel Contact 225,00 p/u
Katinka Bovens
Katinka Bovens
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 190,00 p/u
Jetske Kers Specialist
Jetske Kers
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 175,00 p/u
Rebecca de Vries Specialist
Rebecca de Vries
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Liedeke Floris Specialist
Liedeke Floris
Wij.Legal
Lekkerbeetjesstraat 6, 5211 AL, Den Bosch
Profiel Contact 195,00 p/u
Wim Schröder
Wim Schröder
VANDIJK Advocaten
Jacques Dutilhweg 471c, 3065 GL, Rotterdam
Profiel Contact 205,00 p/u

Hoederecht advocaten

GESPECIALISEERDE HOEDERECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat hoederecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten hoederecht.

Advocaat hoederecht

Heeft u te maken met het hoederecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde hoederecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met hoederecht als expertise. Het hoederecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het hoederecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van hoederecht.

Wat is hoederecht?

Het begrip hoederecht is eigenlijk wat verouderd en deel van wat we nu het co-ouderschap noemen. Vroeger was er het hoederecht en het bezoekrecht. Eén van de ouders had het hoederecht over de kinderen en verzorgde de kinderen dan ook. De andere ouder had het bezoekrecht en dus het recht om de kinderen te bezoeken of bezoek te krijgen van de kinderen.

Hoederecht en co-ouderschap

Tegenwoordig is die scheiding van rechten er niet meer en hebben beide ouders het co-ouderschap, mits daar voor gekozen wordt. Beide ouders verzorgen daarmee het kind en voeren dan ook beide het gezag uit. Het kind wordt als het ware verdeeld over de ouders. De ene week kan het kind bij de ene ouder zijn, de andere week bij de andere ouder. Hiervan kan uiteraard worden afgeweken. Een kind kan ook in het weekend bij de ene ouder zijn en doordeweeks bij de ander, of op basis van de dagen van de week bij de ene dan wel de andere ouder verblijven.

Conflicten in het hoederecht

Een nadeel van het co-ouderschap is dat het voor kinderen lastig is als ze telkens ergens anders verblijven. Ze moeten hun spullen meenemen van de vader naar de moeder en vice versa en het kan zijn dat de ouders over de rug van het kind het conflict verder uitwerken, door bijvoorbeeld het kind te verwennen of het kind tegen de ouder op te zetten.

Het is daarom van belang dat co-ouderschap in een zo goed mogelijke relatie wordt uitgevoerd. Een rechtsgang is daarvoor niet altijd het ideale middel. Een advocaat kan optreden als bemiddelaar tussen beide partijen. Een advocaat vindt u op Advocatenkantoren.nl.

Advocaat hoederecht nodig?

De vertoonde hoederecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het hoederecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de hoederecht advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren hoederecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren hoederecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend hoederecht advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN