•  
     

38 afspiegelingsbeginsel advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Lisa Bosscher Specialist
Lisa Bosscher
Oass Advocaten
Mercatorplein 33-35, 1057 BZ, Amsterdam
Profiel Contact 195,00 p/u
Jetske Kers Specialist
Jetske Kers
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 185,00 p/u
Hayrettin Temel
Hayrettin Temel
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 185,00 p/u
Laurens van Til
Laurens van Til
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Jacqueline Bekooij
Jacqueline Bekooij
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Andrea van Lieshout Specialist
Andrea van Lieshout
Vier Advocaten
Koninginnegracht 53, 2514 AE, Den Haag
Dennis Coppens Specialist
Dennis Coppens
Quest Advocaten
Pedro de Medinalaan 63, 1086 XP, Amsterdam
Elise Bink Specialist
Elise Bink
CKV Advocaten
Emmastraat 3, 8011 AE , Zwolle
Lisette Plantema-Volkers
Lisette Plantema-Volkers
CKV Advocaten
Emmastraat 3, 8011 AE , Zwolle

Afspiegelingsbeginsel advocaten

GESPECIALISEERDE AFSPIEGELINGSBEGINSEL ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat afspiegelingsbeginsel? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten afspiegelingsbeginsel in uw regio.

Advocaat afspiegelingsbeginsel

Heeft u te maken met het afspiegelingsbeginsel en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde afspiegelingsbeginsel advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met afspiegelingsbeginsel als expertise. Het arbeidsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Op Advocatenkantoren.nl vindt u uitsluitend advocaten die aangesloten zijn bij Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN). Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning met uw afspiegelingsbeginsel.

Wat is een afspiegelingsbeginsel?

Wanneer het UWV een ontslagvergunning verleent voor ontslag om economische redenen, kan middels het afspiegelingsbeginsel worden bepaald wie in aanmerking komt voor ontslag. Hierbij wordt gekeken naar de leeftijdsopbouw van het werknemerbestand. Voorkomen wordt dat een of meerdere specifieke leeftijdsgroepen onevenredig hard getroffen worden. Het is dus wegens toepassing van het afspiegelingsbeginsel niet toegestaan om louter jonge werknemers te ontslaan en de oudere werknemers te behouden, of juist de oudere werknemers te ontslaan en de jongere werknemers te behouden.

Afwijken van het afspiegelingsbeginsel

Onder bepaalde, strenge voorwaarden kan afgeweken worden van het afspiegelingsbeginsel. Dit kan het geval zijn wanneer een werknemer onmisbaar is en dus eigenlijk niet te vervangen is. Ook kan een afwijking plaatsvinden bij een extra zwakke positie op de arbeidsmarkt., dus wanneer de werknemer heel weinig kans maakt op de arbeidsmarkt. Op die grond kunnen veel oudere werknemers zonder problemen worden beschermd bij een reorganisatie. Ook geldt dat flexibele arbeidskrachten het eerste de dupe zijn. Eerst worden dus uitzendkrachten, ingeleende werknemers en gedetacheerden ontslagen, daarna de tijdelijke werknemers en tot slot pas de vaste werknemers.

Het afspiegelingsbeginsel vervangt het oudere dienstjarenbeginsel waarbij het ‘last in, first out’ beginsel gold. De werknemer die als laatste het bedrijf binnen kwam, werd als eerste ontslagen bij een reorganisatie. Dit geldt dus niet meer; er wordt nu louter gekeken naar het genoemde beginsel.

Advocaat afspiegelingsbeginsel nodig?

De vertoonde afspiegelingsbeginsel specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het afspiegelingsbeginsel in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat afspiegelingsbeginsel.

Advocaten en advocatenkantoren afspiegelingsbeginsel

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren afspiegelingsbeginsel op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde afspiegelingsbeginsel advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN