•  
     

11 afspiegelingsbeginsel advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Greetje van der Waaij
Greetje van der Waaij
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
Profiel Contact 225,00 p/u
Titus Weller Specialist
Titus Weller
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 240,00 p/u
Eugène Ong Specialist
Eugène Ong
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 255,00 p/u
Joost Knaap Specialist
Joost Knaap
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Floranne van der Ham
Floranne van der Ham
Lexman Advocaten
Prins Willem-Alexanderlaan 150, 7311 SZ, Apeldoorn
Profiel Contact 180,00 p/u
Shasta Rötscheid
Shasta Rötscheid
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Wilma van Veldhuizen Specialist
Wilma van Veldhuizen
Fleuren Van Veldhuizen Advocaten
Roggestraat 111, 7311CC, Apeldoorn
Gijs van den Assum Specialist
Gijs van den Assum
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
Profiel Contact 260,00 p/u
Roger Jansen
Roger Jansen
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
Leonie Dorrestein Specialist
Leonie Dorrestein
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
  • Rechtsgebieden: Arbeidsrecht
  • "Uw belang begint bij een heldere analyse opgevolgd met een doortastende aanpak!"
Sanne Mulder-Schapendonk Specialist
Sanne Mulder-Schapendonk
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
  • Rechtsgebieden: Arbeidsrecht
  • "Bij mij krijg je een reëel beeld van de kansen en van de kosten"
Profiel Contact 225,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Afspiegelingsbeginsel advocaten

GESPECIALISEERDE AFSPIEGELINGSBEGINSEL ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat afspiegelingsbeginsel? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten afspiegelingsbeginsel in uw regio.

Advocaat afspiegelingsbeginsel

Heeft u te maken met het afspiegelingsbeginsel en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde afspiegelingsbeginsel advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met afspiegelingsbeginsel als expertise. Het arbeidsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Op Advocatenkantoren.nl vindt u uitsluitend advocaten die aangesloten zijn bij Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN). Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning met uw afspiegelingsbeginsel.

Wat is een afspiegelingsbeginsel?

Wanneer het UWV een ontslagvergunning verleent voor ontslag om economische redenen, kan middels het afspiegelingsbeginsel worden bepaald wie in aanmerking komt voor ontslag. Hierbij wordt gekeken naar de leeftijdsopbouw van het werknemerbestand. Voorkomen wordt dat een of meerdere specifieke leeftijdsgroepen onevenredig hard getroffen worden. Het is dus wegens toepassing van het afspiegelingsbeginsel niet toegestaan om louter jonge werknemers te ontslaan en de oudere werknemers te behouden, of juist de oudere werknemers te ontslaan en de jongere werknemers te behouden.

Afwijken van het afspiegelingsbeginsel

Onder bepaalde, strenge voorwaarden kan afgeweken worden van het afspiegelingsbeginsel. Dit kan het geval zijn wanneer een werknemer onmisbaar is en dus eigenlijk niet te vervangen is. Ook kan een afwijking plaatsvinden bij een extra zwakke positie op de arbeidsmarkt., dus wanneer de werknemer heel weinig kans maakt op de arbeidsmarkt. Op die grond kunnen veel oudere werknemers zonder problemen worden beschermd bij een reorganisatie. Ook geldt dat flexibele arbeidskrachten het eerste de dupe zijn. Eerst worden dus uitzendkrachten, ingeleende werknemers en gedetacheerden ontslagen, daarna de tijdelijke werknemers en tot slot pas de vaste werknemers.

Het afspiegelingsbeginsel vervangt het oudere dienstjarenbeginsel waarbij het ‘last in, first out’ beginsel gold. De werknemer die als laatste het bedrijf binnen kwam, werd als eerste ontslagen bij een reorganisatie. Dit geldt dus niet meer; er wordt nu louter gekeken naar het genoemde beginsel.

Advocaat afspiegelingsbeginsel nodig?

De vertoonde afspiegelingsbeginsel specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het afspiegelingsbeginsel in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat afspiegelingsbeginsel.

Advocaten en advocatenkantoren afspiegelingsbeginsel

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren afspiegelingsbeginsel op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde afspiegelingsbeginsel advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN