•  
     

8 bestuursrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Stephan Haak Specialist
Stephan Haak
Haak Advocatuur
Niasstraat 1, 3531 WR, Utrecht
  • Rechtsgebieden: Bestuursrecht
  • "Ken uw rechten en wees effectiever"
Profiel Contact 185,00 p/u
Jan Melief
Jan Melief
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Armin Karimi Specialist
Armin Karimi
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Greetje van der Waaij
Greetje van der Waaij
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
Profiel Contact 225,00 p/u
Paul van Putten Specialist
Paul van Putten
Cleerdin & Hamer Advocaten
Paternosterstraat 4a, 1811 KG, Alkmaar
Geert-Jan Kruizinga Specialist
Geert-Jan Kruizinga
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
Jeroen Spoor Specialist
Jeroen Spoor
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
Jules Verstraelen
Jules Verstraelen
Leliveld Advocaten
Brusselsestraat 51, 6211 PB, Maastricht
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Bestuursrecht advocaten

GESPECIALISEERDE BESTUURSRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat bestuursrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten bestuursrecht.

Advocaat bestuursrecht

Heeft u te maken met het bestuursrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde bestuursrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met bestuursrecht als expertise. Het bestuursrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het bestuursrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van bestuursrecht.

Wat is bestuursrecht?

Het bestuursrecht is het rechtsgebied waarin het optreden van de overheid wordt gereguleerd. Het gaat dan met name op de manier waarop het openbaar bestuur (gemeente, provincie, staat, enzovoorts) in de openbare rechtsorde mag ingrijpen. Opmerkelijk is dat het uitgangspunt in het bestuursrecht fundamenteel anders is dan in het privaatrecht. Het privaatrecht gaat er vanuit dat burgers alles mogen tenzij bij wet is bepaald dat iets niet mag. Het bestuursrecht keert dat uitgangspunt om; bestuursorganen mogen niets, tenzij bij wet is bepaald dat iets wel mag. Bovendien moet het openbare bestuur in vrijwel alle situaties een bepaald oogmerk hebben. Een gemeente heeft bijvoorbeeld het recht om een vergunningsaanvraag af te wijzen, maar mag dat niet doen omdat de betreffende ambtenaar u niet aardig vindt. Het is daarom verstandig om een bestuursrechtadvocaat van Advocatenkantoren.nl in de arm te nemen. Hij of zij is uiteraard volledig op de hoogte van de rechten en plichten van u en van het openbaar bestuur.

Het bestuursrecht is heel breed

De burger heeft in zeer veel gevallen te maken met de overheid. In sommige situaties is dat heel duidelijk. Denkt u maar eens aan het aanvragen van een bouwvergunning of het verlengen van het paspoort. In andere situaties lijkt het veel minder duidelijk dat u met de overheid te maken hebt. Bijvoorbeeld wanneer u uw auto bij de garage brengt voor de APK; ook daar komt het bestuursrecht om de hoek kijken. Het kan gaan om bouwrecht, om milieuvergunningen, om verkeershandhaving, om vreemdelingenrecht, om ambtenarenrecht, en ga zo maar door.

Bezwaar en beroep in het bestuursrecht

De meeste zaken in het bestuursrecht gaan over bezwaar en beroep. De gemeente is bijvoorbeeld voornemens een vergunning te verlenen of heeft deze al verleend, maar u hebt bezwaar tegen de vergunning. De procesregels zijn zeer complex en er zijn tal van voorwaarden en deadlines aan de beroepsprocedures verbonden. Op Advocatenkantoren.nl vindt u advocaten die zijn gespecialiseerd in het bestuursrecht en u helpen om uw zaak tot een bevredigende uitkomst te laten komen.

Advocaat bestuursrecht nodig?

De vertoonde bestuursrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het bestuursrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de bestuursrecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat bestuursrecht.

Advocaten en advocatenkantoren bestuursrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren bestuursrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde bestuursrecht advocaten.

Specialismen

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN