•  
     

22 mededingingsrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Laurens van Til
Laurens van Til
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Hans Froon
Hans Froon
Quest Advocaten
Pedro de Medinalaan 63, 1086 XP, Amsterdam
Monique van Dijk Specialist
Dirk Vermaat Specialist
Dirk Vermaat
Vermaat Advocaten
Londen 2, 2993 LA, Barendrecht
Jolien Klomp
Jolien Klomp
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Metin Inan
Metin Inan
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Olaf Schauten Specialist
Olaf Schauten
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u

Mededingingsrecht advocaten

GESPECIALISEERDE MEDEDINGINGSRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat mededingingsrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten mededingingsrecht.

Advocaat mededingingsrecht

Heeft u te maken met het mededingingsrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde mededingingsrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met mededingingsrecht als expertise. Het mededingingsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het mededingingsrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van mededingingsrecht.

Wat is mededingingsrecht?

Mededingingsrecht is het recht dat enige mate van concurrentie waarborgt. Het bevat een aantal verboden waarmee getracht wordt om concurrentie mogelijk te maken en ook een zeker niveau van concurrentie te waarborgen. De vrije markt kan dat lang niet altijd zelf oplossen en daarom is het goed dat het mededingingsrecht bestaat. Het mededingingsrecht is terug te vinden in nationale wetgeving, maar omdat bedrijven steeds vaker en steeds meer internationaal opereren, is veel wetgeving terug te vinden op Europees verdrag (in het Werkingsverdrag van de Europese Unie) en soms ook in verdragen met derde landen.

Wat mag er niet volgens het mededingingsrecht?

Het mededingingsrecht verbiedt in de kern met name afspraken die bedoeld zijn om concurrentie minder effectief plaats te laten vinden. Zo is het bijvoorbeeld verboden om een kartel te vormen. Een kartel kan gevormd worden wanneer bedrijven onderling afspreken welke prijs ze voor bepaalde producten of diensten zullen rekenen, wanneer de afzetmarkt geografisch wordt verdeeld of wordt de hoeveelheid gefabriceerde producten beperkt. Het kan ook gaan om het misbruiken van een dominante positie. Zo is Microsoft kort geleden nog veroordeeld omdat het zijn eigen positie misbruikte om diverse softwareproducten te verkopen. Dat is niet toegestaan.

Vaak een grijze lijn in het mededingingsrecht

Sommige situaties zullen heel duidelijk een overtreding van het mededingingsrecht vormen. Wanneer twee bedrijven onderling afspreken dat ze een product voor een bepaalde – objectief gezien te hoge – prijs verkopen, is dat niet toegestaan. In veel gevallen zal het minder duidelijk zijn of er een overtreding is. Bedrijven zullen het soms niet als kartelafspraak bedoeld hebben. Dat zijn de situaties waar een mededingingsrecht advocaat om de hoek kan kijken. Een advocaat kan u verdedigen wanneer u wordt beschuldigd van overtredingen van de mededingingswet. Op Advocatenkantoren.nl vindt u tal van advocaten die zich in het mededingingsrecht hebben gespecialiseerd.

Advocaat mededingingsrecht nodig?

De vertoonde mededingingsrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het mededingingsrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de mededingingsrecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat mededingingsrecht.

Advocaten en advocatenkantoren mededingingsrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren mededingingsrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde mededingingsrecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN