4 onderwijsrecht advocaten
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Tjeerd Grünbauer Specialist
Tjeerd Grünbauer
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Maurice Stassen Specialist
Maurice Stassen
Linssen cs Advocaten
Willem II Straat 29A, 5038 BA, Tilburg
Profiel Contact 200,00 p/u
Marc Houben
Marc Houben
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 275,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Onderwijsrecht advocaten

GESPECIALISEERDE ONDERWIJSRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat onderwijsrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten onderwijsrecht.

Advocaat onderwijsrecht

Heeft u te maken met het onderwijsrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde onderwijsrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met onderwijsrecht als expertise. Het onderwijsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het onderwijsrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van onderwijsrecht.

Wat is onderwijsrecht?

Bij de invulling van het onderwijs in Nederland komt diverse wet- en regelgeving om de hoek kijken. Dat is eigenlijk ook wel logisch aangezien er zeer veel diverse scholen in Nederland actief zijn. Allereerst is er al de basisschool, de middelbare school en daarna het middelbaar- en hoger beroepsonderwijs en de universiteit. Die scholen hebben elk hun rechten en verplichtingen. Niet alleen naar de leerlingen, maar – zeker bij de jongere scholieren – ook naar hun ouders of verzorgers en uiteraard al helemaal naar de overheid. Een opleiding moet geaccrediteerd worden, docenten moeten betaald krijgen en leerlingen kunnen worden geschorst. Daar komen zeer uiteenlopende rechtsgebieden om de hoek kijken.

Tal van problemen in een breed rechtsgebied

Er kunnen dan ook zeer diverse problemen optreden. We hebben er net al een aantal besproken. De problemen kunnen spelen tussen school en leerling, school en ouder, school en medewerker en tussen school en de overheid. Elk van die typen conflicten behelst eigenlijk een rechtsgebied op zich. Een advocaat die zich in het onderwijsrecht heeft gespecialiseerd zal dan ook veelal op één van die subgroepen hebben toegespitst. Uiteraard zijn er ook de generalisten die als advocaat van het hele rechtsgebied op de hoogte zijn en eventueel hun collega’s inschakelen als zij meer weten over een bepaald vakgebied.

Onderwijsrecht als hoeksteen van de samenleving

Het onderwijs is uiteraard van zeer groot belang in onze maatschappij. Door de nieuwe generatie van een gedegen opleiding te voorzien, kunnen we de continuïteit van de maatschappij waarborgen. Er moet immers voortdurend een nieuwe generatie klaarstaan om het land te besturen en het land draaiend te houden. Daarbij kan dan ook van alles misgaan. Gelukkig kunnen de gespecialiseerde advocaten die u op Advocatenkantoren.nl kunt vinden u verder op weg helpen.

Advocaat onderwijsrecht nodig?

De vertoonde onderwijsrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het onderwijsrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de onderwijsrecht advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren onderwijsrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren onderwijsrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend onderwijsrecht advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •