13 intellectueel eigendomsrecht advocaten
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Jochem van den Bosch Specialist
Kees Meijer Specialist
Kees Meijer
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 350,00 p/u
Mignon Meermans Specialist
Olaf Schauten Specialist
Olaf Schauten
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 240,00 p/u
Roman van der Boom
Roman van der Boom
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u
Henk Dekker Specialist
Henk Dekker
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 240,00 p/u
Jos van der Wijst Specialist
Jos van der Wijst
BG.Legal
Brainport Industries Campus BIC 1, 5657 BX, Eindhoven
Profiel Contact 325,00 p/u
Bert Gravendeel
Bert Gravendeel
Fruytier Lawyers in Business
Kingsfordweg 99, 1043 GP, Amsterdam
Hub Dohmen
Hub Dohmen
BG.Legal
Lekkerbeetjesstraat 6, 5211 AL, 's-Hertogenbosch
Profiel Contact 417,00 p/u

Intellectueel Eigendomsrecht advocaten

GESPECIALISEERDE INTELLECTUEEL EIGENDOMSRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat intellectueel eigendomsrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten intellectueel eigendomsrecht in uw regio.

Advocaat intellectueel eigendomsrecht

Heeft u te maken met het intellectueel eigendomsrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde intellectueel eigendomsrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met intellectueel eigendomsrecht als expertise. Het intellectueel eigendomsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van intellectueel eigendomsrecht.

Wat is het intellectueel eigendomsrecht?

In het goederenrecht is het eigendomsrecht van groot belang. Dat is namelijk het alomvattende recht dat iemand op een goed kan hebben. Wanneer u een fiets hebt, kan duidelijk gemaakt worden dat het uw fiets betreft. U kunt de fiets verplaatsen en gebruiken en voorkomen dat anderen uw fiets gebruiken. Het wordt echter lastiger wanneer het om goederen gaat die niet tastbaar zijn. Want hoe kunt u uw merk beschermen tegen inbreuken van derden? Hoe voorkomt u dat anderen met uw schrijfsels aan de haal gaan? Daarop ziet het intellectueel eigendomsrecht.

De omvang van het IE recht

Het intellectueel eigendomsrecht (of kortweg IE recht) ziet op alle voortbrengsels van de menselijke geest. Dat is de overkoepelende term, maar binnen het intellectueel eigendomsrecht kunnen tal van andere rechtsgebieden worden ondergebracht. Zo valt het auteursrecht onder het intellectueel eigendomsrecht, maar ook het databankenrecht, het merkenrecht, het handelsnaamrecht, het chipsrecht, het octrooirecht, het modellenrecht en het kwekersrecht. Het gaat dus om veel verschillende rechtsgebieden. Dat is logisch, aangezien voortbrengsels van de menselijke geest een steeds grotere rol gaan spelen in de maatschappij. De rechten daarop moeten uiteraard beschermd worden.

Het internationale aspect van intellectueel eigendomsrecht

Het intellectueel eigendomsrecht is voor een groot deel geregeld in internationale verdragen. We hebben het dan over Europese wet- en regelgeving, maar ook om tal van verdragen en overeenkomsten met andere continenten. Juist omdat hier tal van rechtstelsels bijeen komen, is het wel zo praktisch dat uw advocaat daar weet van heeft. Op Advocatenkantoren.nl vindt u daarom de beste advocaten op het gebied van intellectueel eigendomsrecht.

Advocaat intellectueel eigendomsrecht nodig?

De vertoonde intellectueel eigendomsrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uw aanvraag zal vervolgens worden beoordeeld. Onze juridische medewerkers kunnen telefonisch contact met u opnemen om uw zaak te bespreken. Twijfelt u over welke advocaat u moet kiezen of staan er geen advocaten vermeld? Vul dan het helpdesk formulier in, zodat wij u verder kunnen helpen met het vinden van een geschikte advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren intellectueel eigendomsrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren intellectueel eigendomsrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde intellectueel eigendomsrecht advocaten.

Specialismen

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN