12 bouwrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Koen Wools Specialist
Lisa Meles Specialist
Lisa Meles
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 185,00 p/u
Manuela Delnoy-Garske Specialist
Roxy de Weijer Specialist
Eugène Ong Specialist
Eugène Ong
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Jeroen Spoor Specialist
Jeroen Spoor
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
Joost Knaap Specialist
Joost Knaap
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Theo Kaandorp
Theo Kaandorp
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Irene Epe
Irene Epe
Spectrum Advocaten
Van Eedenstraat 7, 2012 EL, Haarlem
Marcel van Delft
Marcel van Delft
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
Profiel Contact 265,00 p/u
Niels Lubach
Niels Lubach
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar

Bouwrecht advocaten

GESPECIALISEERDE BOUWRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat bouwrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten bouwrecht.

Advocaat bouwrecht

Heeft u te maken met het bouwrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde bouwrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met bouwrecht als expertise. Het bouwrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn aangesloten bij Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten (VBR-A). Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van bouwrecht.

Wat is bouwrecht?

Het bouwrecht is geen naam voor een specifieke wet, maar meer een overkoepelende term voor alle wet- en regelgeving die bij het bouwen van toepassing kunnen zijn. Dat geeft dus al wel aan dat het om een zeer complex rechtsgebied gaat. Bovendien komt hierbij vaak zowel publiekrecht (recht tussen overheid en burger/onderneming) als privaatrecht (recht tussen burgers/ondernemingen onderling) om de hoek kijken; dat zorgt vaak ook weer voor lastige situaties.

Relevante wet- en regelgeving in het bouwrecht

Het bouwrecht valt eigenlijk weer op te splitsen in een aantal andere rechtsgebieden die dus tezamen het bouwrecht vormen. Te denken valt aan het aannemingsrecht (de rechten en verplichtingen van de aannemer), het architectenrecht (de rechten en verplichtingen van de architect), maar ook aan de bestemmingsplannen, het Bouwbesluit, de Woningwet en de Bouwverordening. Kortom: een advocaat die zich in het bouwrecht heeft gespecialiseerd, moet van alle markten thuis zijn.

Conflicten in het bouwrecht

In het bouwrecht kunnen tal van conflicten ontstaan. Denkt u maar eens aan een gemeente die het bestemmingsplan niet wil wijzigen, een gemeente die het bestemmingsplan juist tegen uw zin in wil wijzigen, overtredingen van het Bouwbesluit, en ga zo maar door. Omdat met bouwwerkzaamheden vaak veel geld gemoeid is, gaat het om grote belangen. Een goede bouwrechtadvocaat van Advocatenkantoren.nl  kan in sommige gevallen het verschil maken tussen wel of geen bouwvergunning krijgen, tussen wel of niet het bouwwerk weer moeten afbouwen, tussen wel of niet aansprakelijk zijn bij gebreken. Kortom: zorg dat u een goede advocaat van Advocatenkantoren.nl inschakelt om uw belangen te behartigen.

Advocaat bouwrecht nodig?

De vertoonde bouwrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het bouwrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de bouwrecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat bouwrecht.

Advocaten en advocatenkantoren bouwrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren bouwrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde bouwrecht advocaten.

Specialiteiten

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN