22 bouwrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Amy Thomas
Amy Thomas
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 200,00 p/u
Theo Kaandorp
Theo Kaandorp
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u
Jochem van den Bosch Specialist
Jochem van den Bosch
Insight Legal
Rembrandtlaan 31, 3723 BG, Bilthoven
Profiel Contact 190,00 p/u
Roxy de Weijer Specialist
Roxy de Weijer
NIVOX Advocaten
Boerhaavelaan 40, 2713 HX, Zoetermeer
Profiel Contact 265,00 p/u
Koen Wools Specialist
Koen Wanders Specialist
Koen Wanders
Fruytier Lawyers in Business
Kingsfordweg 99, 1043 GP, Amsterdam
Dominique Evers
Dominique Evers
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Niels Lubach
Niels Lubach
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 250,00 p/u
Faya Amien
Faya Amien
Forsyte Advocaten
Admiraliteitskade 72, 3063 ED, Rotterdam
Profiel Contact 225,00 p/u
Danish Siddiqui
Danish Siddiqui
Forsyte Advocaten
Admiraliteitskade 72, 3063 ED, Rotterdam
Profiel Contact 275,00 p/u

Bouwrecht advocaten

GESPECIALISEERDE BOUWRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat bouwrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten bouwrecht.

Advocaat bouwrecht

Heeft u te maken met het bouwrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde bouwrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met bouwrecht als expertise. Het bouwrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn aangesloten bij Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten (VBR-A). Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van bouwrecht.

Wat is bouwrecht?

Het bouwrecht is geen naam voor een specifieke wet, maar meer een overkoepelende term voor alle wet- en regelgeving die bij het bouwen van toepassing kunnen zijn. Dat geeft dus al wel aan dat het om een zeer complex rechtsgebied gaat. Bovendien komt hierbij vaak zowel publiekrecht (recht tussen overheid en burger/onderneming) als privaatrecht (recht tussen burgers/ondernemingen onderling) om de hoek kijken; dat zorgt vaak ook weer voor lastige situaties.

Relevante wet- en regelgeving in het bouwrecht

Het bouwrecht valt eigenlijk weer op te splitsen in een aantal andere rechtsgebieden die dus tezamen het bouwrecht vormen. Te denken valt aan het aannemingsrecht (de rechten en verplichtingen van de aannemer), het architectenrecht (de rechten en verplichtingen van de architect), maar ook aan de bestemmingsplannen, het Bouwbesluit, de Woningwet en de Bouwverordening. Kortom: een advocaat die zich in het bouwrecht heeft gespecialiseerd, moet van alle markten thuis zijn.

Conflicten in het bouwrecht

In het bouwrecht kunnen tal van conflicten ontstaan. Denkt u maar eens aan een gemeente die het bestemmingsplan niet wil wijzigen, een gemeente die het bestemmingsplan juist tegen uw zin in wil wijzigen, overtredingen van het Bouwbesluit, en ga zo maar door. Omdat met bouwwerkzaamheden vaak veel geld gemoeid is, gaat het om grote belangen. Een goede bouwrechtadvocaat van Advocatenkantoren.nl  kan in sommige gevallen het verschil maken tussen wel of geen bouwvergunning krijgen, tussen wel of niet het bouwwerk weer moeten afbouwen, tussen wel of niet aansprakelijk zijn bij gebreken. Kortom: zorg dat u een goede advocaat van Advocatenkantoren.nl inschakelt om uw belangen te behartigen.

Advocaat bouwrecht nodig?

De vertoonde bouwrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het bouwrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de bouwrecht advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren bouwrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren bouwrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend bouwrecht advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Specialiteiten

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN