26 personen- en familierecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Liedeke Floris Specialist
Liedeke Floris
Wij.Legal
Lekkerbeetjesstraat 6, 5211 AL, Den Bosch
Profiel Contact 195,00 p/u
Kim Walburg
Kim Walburg
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u
Rob den Hoed
Rob den Hoed
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 250,00 p/u
Theo Kaandorp
Theo Kaandorp
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u
Koen Wools Specialist
Willem Brouwer Specialist
Willem Brouwer
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Ik ben meer dan 25 jaar op dit rechtsgebied werkzaam en heb dan ook zeer ruime ervaring."
Profiel Contact 195,00 p/u
Dynthe Cats Specialist
Dynthe Cats
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Laura Cassese Specialist
Laura Cassese
Briedé Cassese Advocaten & Mediators
Ganzendiepstraat 21, 7607 LZ, Almelo
Profiel Contact 175,00 p/u
Wim Schröder Specialist
Wim Schröder
VANDIJK Advocaten
Jacques Dutilhweg 471c, 3065 GL, Rotterdam
Profiel Contact 205,00 p/u
Martine van Schaijk
Martine van Schaijk
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Nieuwe Aamsestraat 88A, 6662 NK, Elst
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en oplossingsgericht denken, daar sta ik voor!"
Profiel Contact 205,00 p/u
Laura Fuijkschot
Laura Fuijkschot
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 200,00 p/u
Anastazia Pokrajac
Anastazia Pokrajac
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 195,00 p/u

Personen- en Familierecht advocaten

GESPECIALISEERDE PERSONEN- EN FAMILIERECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde familierecht advocaat? Problemen binnen de privé-situatie zijn in het familierecht veel voorkomend. Denk hierbij aan erkenning van kinderen, echtscheidingen, samenlevingsvormen en ouderschapsplannen. Een familierecht advocaat kan u bijstaan als u te maken krijgt met een juridisch geschil omtrent deze onderwerpen. Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten familierecht.

Personenrecht familierecht advocaat

Heeft u te maken met het personen en familierecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde familierecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met het familierecht als expertise. Het personen- en familierecht is continu in beweging, waardoor een advocaat familierecht met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van personenrecht en familierecht.

Wat is personen en familierecht?

Eén van de rechtsgebieden die de meeste mensen direct aan zal spreken, is het personen- en familierecht. Misschien heeft niet iedereen er direct mee te maken, maar voor velen zijn de zaken in het personen- en familierecht wel zeer sprekend. Vaak heeft men ook een zeer specifieke opvatting over hoe het recht zou moeten zijn. Het rechtsgebied regelt kort gezegd alle juridische relaties tussen personen. Denkt u daarbij aan vraagstukken over afstamming, huwelijk, geboorte en echtscheiding. De oplettende lezer zal hier de erfenissen missen. Dat recht komt met name terug in het erfrecht, al kan dat ook wel onder het personen- en familierecht worden begrepen; het staat immers ook weer niet helemaal los van dat rechtsgebied. De meeste familierecht advocaten hebben hier dan ook kennis over. Van alle gerechtelijke procedures in Nederland hebben ongeveer de helft betrekking op het familierecht. Dit geeft maar aan dat in Nederland het familierecht een groot onderdeel is. Gelukkig vindt u bij Advocatenkantoren.nl een grote verscheidenheid aan familierecht advocaten in Nederland.

Heeft u een vraag of wilt u graag vrijblijvend contact met een familierecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u direct een specialist in uw buurt.

De invloed van de Europese Unie

Het personen- en familierecht is één van de rechtsgebieden waar de invloed van de Europese Unie zeer sterk aanwezig is. Op grond van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) heeft eenieder recht op family life (gezinsleven; artikel 8). De overheid moet het hare doen om dat gezinsleven te beschermen. Wanneer een uithuisplaatsing niet gerechtvaardigd is of een adoptie kwestie onterecht is afgewezen, kan soms van een schending van dat recht op gezinsleven gesproken worden. Daarmee waarborgt het EVRM een extra mogelijkheid om rechtvaardigheid in een zaak te bereiken. Een goede familierecht advocaat kan u inzicht geven in uw persoonlijke situatie.

Grote veranderingen in het personen- en familierecht

Het personen- en familierecht is bij uitstek een rechtsgebied dat voortdurend verandert. Het moet immers met de veranderingen in de maatschappij mee gaan. Waar voorheen geen huwelijk tussen personen van hetzelfde geslacht mogelijk was, is dat nu wel mogelijk. Zo zijn er uiteraard nog tal van zaken te vinden die zorgen voor die grote veranderlijkheid. Kampt u met een probleem in het personen- en familierecht, raadpleeg dan een familierecht advocaat van Advocatenkantoren.nl zodat u zeker weet dat u van deskundig advies wordt voorzien.

Waar houdt een familierecht advocaat zich mee bezig?

Familierecht advocaten hebben zich gespecialiseerd in zaken die zich afspelen rondom familiare vraagstukken. De emoties zijn vaak al hoog opgelopen en goede communicatie tussen beide partijen is hierdoor vaak erg moeilijk. De juridische ondersteuning van een advocaat familierecht kan dan soelaas bieden. Maar wat valt onder het werkgebied van een familierecht advocaat? Onderstaand vindt u een aantal zaken die veel voorkomend zijn binnen het familierecht.

- Echtscheidingsprocedures
- Ontbinding samenlevingscontract
- Trouwen
- Overlijden
- Uithuisplaatsing
- Beëindiging van een geregistreerd partnerschap
- Opstellen, afwikkeling en juridische geschillen omtrent huwelijkse voorwaarden
- Het huwelijksvermogensrecht
- Gezag en voogdij vraagstukken
- Ouderschapsplan
- Afstamming vraagstukken (adoptie, erkenning etc)
- Voornaamswijziging

Speelt uw juridische vraag in één van deze onderwerpen af? Een familierecht advocaat kan u bijstaan met raad en daad.

Is het verplicht om een advocaat familierecht te hebben?

Bij familierecht geschillen is een advocaat niet altijd verplicht, maar in de meeste gevallen wel noodzakelijk en dus verplicht. Bij echtscheidingen, omgangsregelingen, vraagstukken over ouderlijk gezag, wijzigen van de voornaam, adoptieaanvraag, erkenning/ontkenning van het vaderschap en bij alimentatiezaken is een advocaat familierecht of echtscheidingsadvocaat verplicht om te hebben. Bij afspraken die opgenomen worden in het ouderschapsplan is een familierecht advocaat niet verplicht. Toch raden wij u aan om bij dit soort zaken altijd een familierecht advocaat in de arm te nemen. De ervaring van een familierecht advocaat is onmisbaar en geeft u een helder inzicht van de (on)mogelijkheden.

Wat kost een advocaat familierecht?

De kosten verschillen logischerwijs per familierecht advocaat. Familierecht advocaten met een jarenlange ervaring en gespecialiseerde kennis zijn duurder dan een advocaat waar deze ervaring ontbreekt. Met betrekking tot de kosten is het ook van toepassing of u recht heeft op een toevoeging (gefinancierde rechtsbijstand). Bij familierecht zaken speelt ook de onderlinge verhouding vaak een grote rol bij de kosten. Staan jullie op goede voet met elkaar en lukt het om afspraken op papier te zetten? Dan vallen de kosten lager uit dan als deze goede onderlinge verhouding er niet is. Probeer dan ook altijd om er samen op een positieve manier uit te komen, dit scheelt niet alleen kosten aan een familierecht advocaat, maar geeft ook rust en voorkomt vaak onnodige escalatie.

Familierecht advocaat inschakelen

Binnen het familierecht is het maken van afspraken erg belangrijk. Lukt het niet om deze afspraken te maken, wensen jullie advies of heeft u een vraag? Schakel dan vrijblijvend een advocaat familierecht in. Dit kan samen met de ex-partner, maar kan ook om alleen uw rechten te vertegenwoordigen. Uw advocaat familierecht zal dan de communicatie met de tegenpartij (vaak ex-partner) overnemen. In de praktijk betekent dit dat u weinig tot geen contact meer zal hebben, wat in sommige gevallen natuurlijk erg fijn is. De rol van een familierecht advocaat is dus sterk afhankelijk van uw situatie. Schroom dan ook niet om tijdig advies in te winnen bij een familierecht advocaat.

Advocaat personenrecht en familierecht nodig?

De vertoonde personenrecht en familierecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het personenrecht en familierecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uw aanvraag zal vervolgens worden beoordeeld. Onze juridische medewerkers kunnen telefonisch contact met u opnemen om uw zaak te bespreken. Twijfelt u over welke familierecht advocaat u moet kiezen of staan er geen advocaten vermeld? Vul dan het helpdesk formulier in, zodat wij u verder kunnen helpen met het vinden van een geschikte advocaat familierecht.

Advocaten en advocatenkantoren personenrecht en familierecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren personen- en familierecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde familierecht advocaten.

Specialismen

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN