27 ouderlijk gezag advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Martine van Schaijk
Martine van Schaijk
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Nieuwe Aamsestraat 88A, 6662 NK, Elst
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en oplossingsgericht denken, daar sta ik voor!"
Profiel Contact 205,00 p/u
Ron Cohen Specialist
Ron Cohen
Advocatenkantoor Cohen
Rijksweg Noord 91, 6131 CK, Sittard
Profiel Contact 240,00 p/u
Dynthe Cats
Dynthe Cats
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Katinka Bovens
Katinka Bovens
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 190,00 p/u
Birgitte Schelvis-Neuteboom Specialist
Birgitte Schelvis-Neuteboom
RWV Advocaten
Haagweg 149, 2321 AA, Leiden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Mijn taal is helder, de lijnen zijn kort en de ervaring en betrokkenheid is groot"
Profiel Contact 240,00 p/u
Laura Fuijkschot
Laura Fuijkschot
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 200,00 p/u
Ciska Elsinga Specialist
Ciska Elsinga
RWV Advocaten
Haagweg 149, 2321 AA, Leiden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Wilt u het conflict winnen of daadwerkelijk oplossen, er is meer mogelijk dan u denkt!"
Profiel Contact 250,00 p/u
Annemarie Broers
Annemarie Broers
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 235,00 p/u
Marina Maric Specialist
Marina Maric
NIVOX Advocaten
Boerhaavelaan 40, 2713 HX, Zoetermeer
Profiel Contact 220,00 p/u
Johan Honders
Johan Honders
Citylex!
Westblaak 92, 3012 KM, Rotterdam
Profiel Contact 210,00 p/u
Kim Walburg
Kim Walburg
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u
Wim Schröder Specialist
Wim Schröder
VANDIJK Advocaten
Jacques Dutilhweg 471c, 3065 GL, Rotterdam
Profiel Contact 205,00 p/u

Ouderlijk gezag advocaten

GESPECIALISEERDE OUDERLIJK GEZAG ADVOCATEN

Zoekt u een advocaat ouderlijk gezag? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten die u bijstaan bij wijzigingen en aanvragen van het ouderlijk gezag. Heeft u een vraag of wenst u advies met betrekking tot een ouderlijk gezag vraagstuk? Op deze pagina vindt u een overzicht van ouderlijk gezag advocaten in Nederland.

Advocaat ouderlijk gezag

Heeft u vragen over een ouderlijk gezag of wenst u advies over het ouderlijk gezag? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met ouderlijk gezag als expertise. Ouderlijk gezag zaken tussen vader en moeder kunnen erg complex zijn, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken vereist is. De getoonde ouderlijk gezag advocaten zijn gespecialiseerd in familierecht en kunnen u waar nodig ondersteunen met advies. Zo bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij problemen en/of het aanvragen of wijzigen van het ouderlijk gezag.

Advocaat ouderlijk gezag

In principe staan alle kinderen onder het ouderlijk gezag van één of twee personen, wat veelal de ouders van het kind zullen zijn. Deze ouders hebben de verantwoordelijkheid om voor het kind te zorgen en deze op te voeden. Dat houdt bijvoorbeeld ook in dat ze het kind moeten onderhouden gedurende een bepaalde fase in het leven. Bij gezags vraagstukken staat het belang van het kind natuurlijk voorop. Toch kan er in bepaalde situaties onduidelijkheid ontstaan wie het gezag heeft. Een ouderlijk gezag advocaat heeft uitgebreide kennis over vraagstukken die van toepassing kunnen zijn hierin. Door het contacteren van een advocaat ouderlijk gezag weet u precies waar u aan toe bent. 

Hoe krijg ik het ouderlijk gezag?

Wanneer een kind binnen een huwelijk of geregistreerd partnerschap wordt geboren, zullen beide personen automatisch al het ouderlijk gezag verkrijgen. In geval van geregistreerd partnerschap moet de man wel het kind erkennen. Is het kind buiten een huwelijk of geregistreerd partnerschap geboren, dan heeft enkel de moeder het ouderlijk gezag. Het is wel mogelijk om alsnog over een kind ouderlijk gezag te krijgen. Daaraan zijn heel wat eisen verbonden. Zo moeten beide toekomstig ouders het verzoek indienen, moeten ze meerderjarig zijn, niet onder curatele staan, en zo nog heel wat voorwaarden. Hierop zijn weer tal van uitzonderingen mogelijk, waardoor het uiteindelijk best lastig kan zijn om te begrijpen wanneer iemand het ouderlijk gezag verkrijgt. Hebt u hier vragen over of wil u graag het ouderlijk gezag over een kind verkrijgen? Neem dan contact op met een van de advocaten van Advocatenkantoren.nl.

Ouderlijk gezag en echtscheiding

Ook wanneer een echtscheiding plaatsvindt, blijft het ouderlijk gezag in principe in stand. Hier zijn wel weer uitzonderingen op, waardoor het ook in deze gevallen goed is om een scheidingsadvocaat naar de zaak te laten kijken. Zo zal er in het ouderschapsplan (onderdeel van het echtscheidingsconvenant) afspraken worden gemaakt over een eventuele co-ouderschap, alimentatie (zowel partneralimentatie als kinderalimentatie) en omgangsregeling. Bij een scheiding aanvragen dient u hier dus rekening mee te hebben als jullie gezamenlijke kinderen hebben. Dit staat los van eventuele huwelijkse voorwaarden, geregistreerd partnerschap of bij scheiden van tafel en bed. Tijdens een overlegscheiding kunnen jullie goede afspraken maken met elkaar omtrent de afwikkeling van het huwelijk en een oplossing vinden voor de kinderen. Bij een vechtscheiding is goede communicatie vaak moeilijk, waardoor het raadzaam is om een echtscheidingsadvocaat of mediator in dienst te nemen. Uw advocaat en de advocaat van uw ex-partner zullen in dit geval met elkaar onderhandelen.

Wat betekent ouderlijk gezag in de praktijk?

Als u ouderlijk gezag heeft brengt dit logischerwijs verantwoordelijkheden met zich mee die zelfs zijn opgenomen in de Nederlandse wet. In de praktijk betekenen deze verplichtingen onder andere zorg dragen voor de verzorging en opvoeding van het kind, de kosten voor het levensonderhoud en studiekosten en het beheer van spullen en geld. Daarnaast bent u ook wettelijke vertegenwoordiger van het kind. Zo bent u verantwoordelijk voor het gedrag en dient u een handtekening voor het kind te zetten op documenten. Deze verplichtingen kunnen in de praktijk zorgen voor onduidelijkheden of andere vraagstukken. Schroom dan ook niet om een ouderlijk gezag advocaat te benaderen als u vragen heeft of advies wenst. 

Ouderlijk gezag aanvragen beide ouders

Ouderlijk gezag aanvragen van beide ouders kan door middel van een formulier, die bij de rechtbank ingediend dient te worden. Hiervoor is geen ouderlijk gezag advocaat verplicht, maar het is wel mogelijk om u door een advocaat te laten adviseren waar nodig. Als er voldaan is aan de voorwaarden, zal de griffier van de rechtbank de beslissing schrijven in het register, het zogenoemde gezagsregister. Over het gezagsregister vindt u hieronder meer informatie.

Wat is het gezagsregister?

Het gezag over de kinderen zijn opgenomen in het Gezagsregister. Middels een uittreksel kunt u het Gezagsregister inzien, uiteraard dient u deze wel aan te vragen, maar het register is openbaar. De wijze van aanvragen is wel per rechtbank verschillend. Zoek dit dus goed uit van de betreffende rechtbank als u een uittreksel wilt inzien. Is het gezag over het kind niet opgenomen in het register? Dan heeft de rechtbank (nog) geen beslissing gemaakt over het gezag. Volgens de wet heeft dan één van de ouders of beide ouders het gezag.
 

Ouderlijk gezag aanvragen één ouder of ouder en niet-ouder

In deze gevallen dient u via de rechter een verzoek te doen voor het ouderlijk gezag. Dit heet de procedure Verzoek gezag. Let wel voor deze procedure heeft u een advocaat ouderlijk gezag nodig die dit verzoek indient bij de rechtbank. Hier gelden logischerwijs natuurlijk een hoop voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Een ouderlijk gezag advocaat kan u hier alles over vertellen. Hier valt dus het eenhoofdig gezag onder en het gezag van een niet-ouder en ouder. 

Verschil tussen voogdij en ouderlijk gezag

Het grote verschil tussen voogdij en ouderlijk gezag ligt voornamelijk in het gezag over het kind. Voogdij over het kind is van toepassing als geen van de ouders het gezag heeft over het kind. Denk hierbij een opa of oma of een instelling die niet ouder is van het kind. Bij ouderlijk gezag ligt het gezag bij beide ouders of één van de ouders. In principe geldt dat het gezag over het kind kan als u ouder bent dan 18 jaar, mits u geen geestelijke stoornis heeft of onder curatele staat. Wenst u juridisch advies over voogdij en/of ouderlijk gezag? Schakel een familierecht advocaat in om u te ondersteunen waar nodig. Deze advocaten vindt u overzichtelijk bij Advocatenkantoren.nl.

Ouderlijk gezag na overlijden

Na het overlijden van één of beide van de ouders verandert het ouderlijk gezag. Als er sprake is van gezamenlijk gezag en één van de ouders overlijdt, dan heeft de overgebleven ouder automatisch het eenhoofdig gezag. Zijn beide ouders overleden? De rechter zal dan gaan bepalen wie de voogdij krijgt over het kind (niet-ouder met gezag). Er kan sprake zijn van een testament waar de nieuwe voogd al in is aangegeven. Dit kan al opgenomen zijn in het Gezagsregister. Is er al eenhoofdig gezag en overlijdt deze, dan gaat het ouderlijk gezag naar de andere ouder of iemand anders. Dit kan een oma of opa zijn of bijvoorbeeld een nieuwe partner. De rechter zal dit bepalen. In deze emotionele periode kunnen al snel onduidelijkheden ontstaan. Een advocaat ouderlijk gezag kan u in deze periode begeleiden en informeren over uw persoonlijke situatie.

Vanaf welke leeftijd heeft u geen ouderlijk gezag meer?

Automatisch stopt het ouderlijk gezag als het kind 18 jaar is geworden. Let wel, er is wel een onderhoudsplicht tot en met het 21ste levensjaar van het kind. Het ouderlijk gezag kan ook gestopt worden door een rechter. De rechter zal dan een gezagsbeëindigende maatregel uitspreken. In deze gevallen is er vaak sprake van een slechte behandeling van het kind of het onvermogen van de ouders om het kind op een goede manier op te voeden. In deze situaties is de ondersteuning van een ouderlijk gezag advocaat onmisbaar om uw rechten en plichten als ouders te achterhalen. De advocaat ouderlijk gezag op Advocatenkantoren.nl hebben een ruime ervaring in soortgelijke zaken.

Ouderlijk gezag advocaat nodig?

De vertoonde ouderlijk gezag specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in ouderlijk gezag zaken in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de ouderlijk gezag advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Ouderlijke gezag advocaten

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde ouderlijk gezag advocaat zijn beschikbaar voor allerlei soorten vragen en zaken met betrekking tot het ouderlijk gezag. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, ervaring, profiel en/of specialisatie. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend ouderlijk gezag advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Specialiteiten

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN