10 patentrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Jochem van den Bosch Specialist
Jochem van den Bosch
Insight Legal
Rembrandtlaan 31, 3723 BG, Bilthoven
Profiel Contact 190,00 p/u
Mignon Meermans Specialist
Mignon Meermans
Fruytier Lawyers in Business
Kingsfordweg 99, 1043 GP, Amsterdam
Kees Meijer Specialist
Kees Meijer
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 350,00 p/u
Reny Stark Specialist
Reny Stark
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Kees van Dijk Specialist
Kees van Dijk
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Olaf Schauten Specialist
Olaf Schauten
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Bert Gravendeel
Bert Gravendeel
Fruytier Lawyers in Business
Kingsfordweg 99, 1043 GP, Amsterdam
Menno Jansen Specialist
Henk Dekker
Henk Dekker
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Roman van der Boom
Roman van der Boom
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Patentrecht advocaten

GESPECIALISEERDE PATENTRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat patentrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten patentrecht.

Advocaat patentrecht

Heeft u te maken met het patentrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde patentrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met patentrecht als expertise. Het patentrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het patentrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van patentrecht.

Wat is patentrecht?

Een patent is een ander woord voor octrooi en is het exclusief recht om een product of uitvinding te maken, verkopen of exploiteren. Een ander mag dus niet op dit recht inbreuk maken. Het is in feite een monopolie op een bepaalde techniek. Wanneer u iets hebt uitgevonden, wilt u die uitvinding uiteraard beschermen. Dat kan met het patentrecht, ook wel het octrooirecht genoemd. Een patent moet worden ingeschreven om bekend te worden. Een patent dat in het ene land erkend wordt, wordt niet altijd ook in een ander land erkend. In Europa is daarom gekozen voor een gezamenlijk Europees Octrooibureau (EOB), dat de octrooien voor de deelnemende landen beheert.

Het doel van een patent

Een patent heeft twee belangrijke effecten. Enerzijds zal een patent de uitvinder beschermen en de tijd geven om zijn gemaakte kosten om tot de uitvinding te komen, terug te verdienen. U kunt zich voorstellen dat wanneer er veel geld gemoeid is met het proces van uitvinden en wanneer de uitvinding eenmaal is gedaan er tal van andere bedrijven mee vandoor gaan, dat niet bevorderlijk is voor toekomstige uitvinders. Daarnaast heeft het patent een nadelig effect. Het kan er namelijk ook voor zorgen dat iemand zijn patent op een dergelijke manier uitwint dat er een monopolie ontstaat en de ontwikkelingen gestopt worden omdat niemand eenzelfde soort idee mag gebruiken. Veelal kan hier nog enigszins omheen worden gewerkt door een idee net weer iets aan te passen dat het nog door de beugel kan.

Complexiteit van het patentrecht

Lang niet elke uitvinding is octrooieerbaar, zoals dat heet. Niet elke uitvinding kan dus worden ingeschreven en onder het patentrecht vallen. Er zijn grofweg drie basiseisen. Allereerst moet een uitvinding nieuw zijn. Het is dus niet mogelijk om een oude uitvinding die overal ter wereld gebruikt wordt van een patent te voorzien. Daarnaast moet er sprake zijn van een uitvinderswerkzaamheid. De uitvinding mag niet voor de hand liggen voor een deskundige op het betreffende vakgebied. Tenslotte moet de uitvinding industrieel toepasbaar zijn. Een vaag idee kan dus niet in het patentrecht worden beschermd.

Bescherming van de patenten

Wanneer er een uitvinding wordt gedaan, zal de concurrentie in veel gevallen staan te popelen om die uitvinding over te nemen. Een uitvinding kan immers de marktpositie van een onderneming flink verbeteren. Het is daarom belangrijk dat het patent allereerst al goed wordt vastgelegd. Daarnaast is het ook van belang dat het patent goed wordt beschermd. Dat is lang niet altijd even eenvoudig. Een patent kan immers ook een minder duidelijke uitvinding behelzen, waarbij het van buitenaf lang niet altijd goed te zien is of die uitvinding wel of niet is gebruikt. Gelukkig zijn er advocaten op Advocatenkantoren.nl te vinden die zich hebben gespecialiseerd in het patentrecht.

Patent aanvragen?

Wilt u een patent aanvragen op een uitvinding die u hebt gedaan? Dan moet deze uitvinding nieuw en industrieel toepasbaar zijn en bovendien moet het uitvinderswerkzaamheid hebben, wat inhoudt dat het geen voor de hand liggend idee mag zijn. Voldoet uw uitvinding hieraan of twijfelt u daar nog over? Neem dan contact op met een specialistische advocaat van Advocatenkantoren.nl.

Advocaat patentrecht nodig?

De vertoonde patentrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het patentrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de patentrecht advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren patentrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren patentrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend patentrecht advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •