1 letselschade advocaat
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Laura Cassese Specialist
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Letselschade advocaten

GESPECIALISEERDE LETSELSCHADE ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat letselschade? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten letselschade.

Advocaat letselschade

Heeft u te maken met letselschade en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde letselschade advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met letselschade als expertise. Het letselschaderecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van letselschade.

Wat is letselschade?

Met letselschade wordt bedoeld alle lichamelijke en geestelijke schade die ten gevolge van een ongeval is ontstaan. Vaak zal hier sprake zijn van een verkeersongeval, maar ook een sportongeval, een bedrijfsongeval, een ongeval tijdens het klussen in huis, een medische fout of een mishandeling kan leiden tot letselschade. Bij letselschade is het belangrijk om een goede vertegenwoordiging te hebben, schakel daarom één van onze gespecialiseerde letselschade advocaten in.

Materiële schade

Letselschade kan worden verdeeld in twee categorieën: materiële schade en immateriële schade. Materiële schade is alle schade die eenvoudig in geld is uit te drukken; zogenaamde vermogensschade. Wanneer sprake is van letselschade, is er veel schade die direct in geld is uit te drukken. Denk bijvoorbeeld aan de medische kosten (zoals het eigen risico van de zorgverzekering), een vermindering van arbeidsvermogen (en dus structureel een lager inkomen), kosten voor ziekenhuisverblijf, enzovoorts.

Immateriële schade

Behalve materiële schade is er mogelijk ook immateriële schade. Bij deze schade staat vooral de vraag centraal hoe deze schade begroot kan worden. Het gaat bijvoorbeeld om een opgelopen stoornis of het moeten missen van een lichaamsdeel wegens amputatie na een ongeval. Voor dergelijke gevallen bestaat een zogenaamde Smartengeldgids, waarin normbedragen worden gegeven voor tal van mogelijke schadeposten.

De begroting van schade is altijd maatwerk, zeker bij letselschade. Gekeken moet worden naar de werkelijke posten, en uiteraard naar de mogelijkheden om deze op een ander te verhalen. Vaak kunnen bij letselschade enorme geldsommen uitgekeerd worden. Het lijkt daardoor vaak alsof slachtoffers in een geldwolf zijn veranderd, maar niet vergeten moet worden dat letselschade een leven ingrijpend kan veranderen. Als iemand ineens minder kan verdienen, is de schade enorm. De schadevergoeding is dan ook geen boete, maar puur een vergoeding voor de opgelopen schade.

Voorwaarden voor schadevergoeding bij letselschade

Niet elke vorm van letselschade zal door een ander worden vergoed. Mensen kunnen immers ook zichzelf iets aandoen, of dusdanig op de actie van een ander reageren dat hierdoor wel schade ontstaat maar dat dit niet aan de ander kan worden toegerekend. Er zijn daarom diverse voorwaarden opgesteld om de letselschade te kunnen verhalen op een derde. Deze voorwaarden zijn bekend bij een letselschade advocaat. De belangrijkste daarvan zijn dat er sprake moet zijn van een onrechtmatige gedraging (bijvoorbeeld een fout in het verkeer) die aan de derde moet kunnen worden toegerekend (hij was bij machte om de fout te voorkomen), dat er schade is (bijvoorbeeld lichamelijke klachten, medische kosten, psychische problemen) en dat er een causaal verband aanwezig is tussen de onrechtmatige gedraging en het ongeval (de schade moet door het ongeval zijn veroorzaakt).

Letselschade advocaat

Een letselschade advocaat kan u bijstaan bij het verhalen van de schade op een derde. Het probleem in veel letselschade zaken is dat het lastig is om de schade goed te onderbouwen en dat het moeilijk kan zijn om het causale verband tussen de onrechtmatige gedraging en de ontstane schade aan te tonen.

Advocaat letselschaderecht nodig?

De vertoonde letselschade specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het letselschade in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uw aanvraag zal vervolgens worden beoordeeld. Onze juridische medewerkers kunnen telefonisch contact met u opnemen om uw zaak te bespreken. Twijfelt u over welke advocaat u moet kiezen of staan er geen advocaten vermeld? Vul dan het helpdesk formulier in, zodat wij u verder kunnen helpen met het vinden van een geschikte advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren letselschaderecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren letselschade op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde letselschade advocaten.

Specialismen

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •