18 aansprakelijkheidsrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Ernst Butterman Specialist
Ernst Butterman
RST Advocaten
Fatimastraat 5, 4834 XT, Breda
Profiel Contact 255,00 p/u
Monique Aarts
Monique Aarts
Aarts Advocatenkantoor
Oranjesingel 8, 6511 NT, Nijmegen
Profiel Contact 195,00 p/u
Hayrettin Temel
Hayrettin Temel
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 175,00 p/u
Jules Verstraelen Specialist
Jules Verstraelen
Mr. J.E.A.H. Verstraelen
Brusselsestraat 51, 6211 PB, Maastricht
Manuela Delnoy-Garske Specialist

Aansprakelijkheidsrecht advocaten

GESPECIALISEERDE AANSPRAKELIJKHEIDSRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat aansprakelijkheidsrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten aansprakelijkheidsrecht.

Advocaat aansprakelijkheidsrecht

Heeft u te maken met het aansprakelijkheidsrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde aansprakelijkheidsrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met aansprakelijkheidsrecht als expertise. Het aansprakelijkheidsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het aanbestedingsrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van aansprakelijkheidssrecht.

Wat is aansprakelijkheidsrecht?

Er wordt van aansprakelijkheid gesproken wanneer iemand verplicht is om de gevolgen van een specifieke gebeurtenis te dragen. Het gaat dan vrijwel altijd over schadevergoeding. Het uitgangspunt is dat eenieder zelf zijn eigen schade draagt. De regels van het aansprakelijkheidsrecht geven aan wanneer een reden zwaarwegend genoeg is om van die hoofdregel af te wijken. Gezien de zwaarte van dit rechtsgebied, raden wij een gespecialiseerde aansprakelijkheidsrecht advocaat aan.

Contractuele aansprakelijkheid en onrechtmatige gedragingen

De gevallen waarin aansprakelijkheid aanwezig kan zijn, zijn dus de uitzondering op de regel dat eenieder zijn eigen schade draagt. Daar moet dan ook een gegronde reden voor zijn. Die reden is terug te vinden in een specifieke overeenkomst tussen partijen, of in de wettekst. In het eerste geval wordt er gesproken van een contractuele aansprakelijkheid. Het betreft hier bijvoorbeeld het niet nakomen van een overeenkomst. In het tweede geval kan het om een hele groep gedragingen gaan. Voorbeelden zijn onrechtmatige gedragingen, een schuld- of risicoaansprakelijkheid voor anderen (bijvoorbeeld voor kinderen, werknemers of huisdieren), een productaansprakelijkheid of aansprakelijkheid voor voertuigen.

Voorwaarden voor aansprakelijkheid

Er zijn diverse voorwaarden die vervuld moeten worden alvorens iemand aansprakelijk kan worden gesteld. Deze voorwaarden hangen sterk af van de grondslag van de aansprakelijkheidsstelling. In ieder geval moet bewezen worden dat er schade is geleden door een onrechtmatige gedraging van een derde en dat er een causaal verband aanwezig is tussen de gedraging en de schade. Twijfelt u over uw aansprakelijkheid of wilt u iemand aansprakelijk stellen? Bij Advocatenkantoren.nl vindt u uitsluitend de beste aansprakelijkheid advocaten.

Advocaat aansprakelijkheidsrecht nodig?

De vertoonde aansprakelijkheidsrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de aansprakelijkheidsrecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat aansprakelijkheidsrecht.

Advocaten en advocatenkantoren aansprakelijkheidsrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren aansprakelijkheidsrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde aansprakelijkheidsrecht advocaten.

Specialismen

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN