•  
     

7 merkenrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Jim Frielink
Jim Frielink
Quest Advocaten
Pedro de Medinalaan 63, 1086 XP, Amsterdam
Olaf Schauten Specialist
Olaf Schauten
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Henk Dekker
Henk Dekker
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Armin Karimi Specialist
Armin Karimi
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Marcel van Delft
Marcel van Delft
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
Profiel Contact 265,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Merkenrecht advocaten

GESPECIALISEERDE MERKENRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat merkenrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten merkenrecht.

Advocaat merkenrecht

Heeft u te maken met het merkenrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde merkenrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met merkenrecht als expertise. Het merkenrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het merkenrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van merkenrecht.

Wat is merkenrecht?

Een merk is een woord, afbeelding, geluid of kleur waarvan iemand de merkhouder is.. Hoe meer mensen het merk kennen en herkennen, hoe sterker het merk is en hoe meer het merk waard is. Zo zullen heel veel mensen het merk ‘Coca Cola’ kennen. Het is voor een bedrijf essentieel dat het zijn merk goed beschermt. Wanneer dat niet gebeurt, kan een merk verwateren. Mensen zullen misbruik maken van de merknaam, kunnen soms het beeldmerk aanpassen of kunnen met een slogan aan de haal gaan. Met het merkenrecht wordt het merk beschermd. Het hoeft niet alleen om merknamen te gaan; het kan ook gaan om afkortingen, om specifieke kleuren, om labels en etiketten, om vormen en om bepaalde geluiden.

Registratie, deponering en bescherming van het merk

In tegenstelling tot het auteursrecht dat van rechtswege (automatisch) ontstaat, moet een merkrecht worden geregistreerd. Wanneer het merk niet is geregistreerd, zal het in veel mindere mate beschermd worden tegen inbreuken. U kunt de deponering van een merk uitbesteden aan een advocaat. Veelal zijn er tal van juridische regels en formaliteiten waar men zich bij het deponeren en beschermen van een merk aan moet houden. Daarnaast vereist het beschermen van een merk een proactieve houding; u loopt immers het risico dat geoordeeld wordt dat u uw merk onvoldoende beschermd hebt, waardoor u de bescherming verliest. Een merk kan in diverse gebieden worden geregistreerd. Zo kan een merk in de Benelux worden geregistreerd, waarbij het merk dus enkel binnen de Benelux beschermd is. Een merk kan ook binnen de Europese Unie worden geregistreerd of geregistreerd in de hele wereld. Aan dit deponeren van het merk zijn kosten verbonden, waardoor het doorgaans een zorgvuldige afweging vereist waar het merk geregistreerd zal gaan worden.

Bescherming van het merk door de merkhouder

Belangrijk om te weten is dat een merk effectief door de merkhouder beschermd moet worden. Wanneer iemand een merk deponeert, geeft dat hem dus aan de ene kant een luxe positie; hij heeft alle rechten op het desbetreffende merk. Aan de andere kant rust op de merkhouder de plicht om zijn merk te beschermen. Het is van belang dat een geregistreerd merk actief wordt beschermd tegen inbreuken. De eigenaar van het merk zal dan ook tegen inbreuken moeten optreden. Wordt inbreuk gemaakt op het werk, dan moet de merkhouder daar tegen optreden. Doet hij dan niet, dan verliest hij de wettelijke bescherming. Aangezien niet altijd direct duidelijk is of er wel of geen inbreuk wordt gemaakt op een recht, kan het handig zijn om hiervoor een merkenrecht advocaat in te schakelen. U vindt deze op Advocatenkantoren.nl.

Advocaat merkenrecht nodig?

De vertoonde merkenrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het merkenrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de merkenrecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat merkenrecht.

Advocaten en advocatenkantoren merkenrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren merkenrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde merkenrecht advocaten.

Specialiteiten

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN