25 alimentatierecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Marina Maric Specialist
Marina Maric
NIVOX Advocaten
Boerhaavelaan 40, 2713 HX, Zoetermeer
Profiel Contact 230,00 p/u
Charlotte Houben
Charlotte Houben
RWV Advocaten
Haagweg 149, 2321 AA, Leiden
Profiel Contact 250,00 p/u
Anastazia Pokrajac
Anastazia Pokrajac
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 195,00 p/u
Figen Özdemir-Sahin
Figen Özdemir-Sahin
Iustus Advocatuur
John M. Keynesplein 1-27, 1066 EP, Amsterdam
Profiel Contact 175,00 p/u
Martine van Schaijk
Martine van Schaijk
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Nieuwe Aamsestraat 88A, 6662 NK, Elst
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en oplossingsgericht denken, daar sta ik voor!"
Profiel Contact 205,00 p/u
Ron Cohen Specialist
Ron Cohen
Advocatenkantoor Cohen
Rijksweg Noord 91, 6131 CK, Sittard
Profiel Contact 240,00 p/u
Willem Brouwer Specialist
Willem Brouwer
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Ik ben meer dan 25 jaar op dit rechtsgebied werkzaam en heb dan ook zeer ruime ervaring."
Profiel Contact 195,00 p/u
Dynthe Cats
Dynthe Cats
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Katinka Bovens
Katinka Bovens
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 250,00 p/u
Birgitte Schelvis-Neuteboom Specialist
Birgitte Schelvis-Neuteboom
RWV Advocaten
Haagweg 149, 2321 AA, Leiden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Mijn taal is helder, de lijnen zijn kort en de ervaring en betrokkenheid is groot"
Profiel Contact 250,00 p/u
Laura Fuijkschot
Laura Fuijkschot
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 200,00 p/u
Kim Walburg
Kim Walburg
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u

Alimentatierecht advocaten

GESPECIALISEERDE ALIMENTATIERECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat alimentatierecht? Heeft u een vraag of juridisch geschil omtrent de partneralimentatie, kinderalimentatie of wilt u alimentatie berekenen? Ontdek wat uw rechten en plichten zijn met betrekking tot alimentatie. Elk jaar in november vindt er een alimentatie indexering plaats vanuit de overheid, dit is van invloed op de hoogte van de te betalen alimentatie. Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten alimentatierecht.

Advocaat alimentatierecht

Krijgt u te maken met het alimentatierecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde alimentatierecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met alimentatie vraagstukken als expertise. Jaarlijks stijgt het te betalen kinderalimentatie en partneralimentatie met een aantal procent. De alimentatie berekenen gebeurt aan de hand van de draagkracht van de ouders en behoeftes van het kind. Wilt u meer weten over alimentatie of wenst u juridisch advies van een alimentatie expert? De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het alimentatierecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van alimentatie vragen en geschillen.

Wat is alimentatie?

Helaas blijft niet elk stel bij elkaar. Wanneer de partners uit elkaar gaan, kan het zijn dat alimentatie verplicht is. Een alimentatieverplichting is in het leven geroepen om de ander te onderhouden. Daarmee wordt voorkomen dat wanneer de ene partner werkte en de andere partner thuis bleef voor de kinderen of om het huishouden te doen, de andere partner in een leeg gat terecht komt en zelf niet meer rond kan komen. Deze verplichting geldt als jullie getrouwd waren of een geregistreerd partnerschap hadden en jullie besloten om te gaan scheiden. Deze onderhoudsplicht is van toepassing op kinderen (kinderalimentatie) en uw ex-partner (partneralimentatie). Was u niet getrouwd of geregistreerd partners? Dan geldt de verplichting tot partneralimentatie niet. Uiteraard dient u wel via kinderalimentatie bij te dragen aan de opvoeding van uw kind(eren) in welke vorm u relatie dan ook was met de ouder van het kind.

Rechten en plichten van alimentatie

Wanneer u alimentatie moet betalen, moet u dat uiteraard tijdig doen. Er zijn tal van verplichtingen aan het betalen van alimentatie. Tegelijk hebt u ook rechten wanneer u alimentatie betaalt. De lengte van de periode waarin alimentatie wordt betaald, hangt van diverse factoren af. Zo is relevant hoe lang het huwelijk heeft geduurd en of er kinderen zijn. Wanneer het huwelijk niet meer dan vijf jaar duurde, duurt de alimentatieplicht net zo lang als het huwelijk geduurd heeft. Duurde het huwelijk langer dan vijf jaar of zijn er kinderen aanwezig, dan is de alimentatie verplicht tot twaalf jaar. Wanneer de ontvangende partner trouwt of samenwoont, eindigt de alimentatieplicht. Wordt de alimenatie niet betaald of wilt u de alimentatie aanvechten? Schakel juridisch advies in!

Geschillen bij alimentatie

Wanneer een stel uit elkaar is gegaan, is de relatie tussen de personen vaak al niet zo goed meer. Er kunnen dan ook gemakkelijk geschillen ontstaan over de alimentatieberekening. Veelal zal de rechter bij het uitspreken van de echtscheiding direct de alimentatieverplichtingen vaststellen. Wanneer er geschillen ontstaan, verdient het de aanbeveling om een alimentatie advocaat van Advocatenkantoren.nl in te schakelen om uw belangen zo goed mogelijk te behartigen. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u gespecialiseerde advocaten met kennis over alimentatie vraagstukken verspreid door Nederland. U vindt dan ook altijd een geschikte advocaat alimentatie.

Kinderalimentatie

Gaat u scheiden met kinderen? Dan is de kinderalimentatie een verplichting om in het levensonderhoud van de kinderen te voldoen. De hoogte van de kinderalimentatie wordt door de rechter vastgesteld en zal jaarlijks worden geïndexeerd. In de meeste gevallen zal het kind na de scheiding verblijven bij één van de ouders. In dat geval dient de andere ouder in de kosten mee te delen aan de hand van kinderalimentatie. Deze financiële bijdrage is in het belang van het kind en worden doorgaans opgenomen in het ouderschapsplan. Het is immers niet de bedoeling dat na de relatie verbroken is één van de ouders verantwoordelijk is voor alle kosten die betrekking hebben op het kind. De alimentatieplicht heeft dus als doel om de opvoeding en verzorging van het kind te dragen. Op welke alimentatieberekening dit per maand in de praktijk neerkomt is afhankelijk van een aantal zaken. Meer informatie over de alimentatie berekenen vindt u verderop deze pagina. Heeft u een vraag over de alimentatieplicht of de indexering alimentatie? Een advocaat alimentatie kan u daar alles over vertellen en u helpen bij de alimentatie berekenen.

Partneralimentatie

Na de scheiding is alimentatie verplicht als één van de ex-partners niet de financiële middelen heeft om te voorzien in het levensonderhoud. De draagkracht van de één zal dan versterkt dienen te worden door de ander. Dit klinkt misschien onlogisch, maar er zijn toch duidelijke redenen te noemen waarom de partneralimentatie in het leven is geroepen. Hierbij gaat men uit dat als u een langlopende relatie heeft gehad met uw ex-partner er onderling afspraken zijn gemaakt. Zo kan één van jullie zich volledig hebben gefocust op werk, terwijl de ander minder heeft gewerkt om het huishouden draaiende te houden. Door de alimentatieplicht wordt de één hiervoor gecompenseerd door de ander. Wellicht handig om te weten, vanaf januari 2020 is de duur van de partneralimentatie verkort naar 5 jaar in plaats van 12 jaar. De partneralimentatie kan nogal eens zorgen voor onderlinge frictie. Laat u dan ook adviseren door een alimentatierecht advocaat als er onduidelijkheden zijn over de hoogte van alimentatie en/of de partneralimentatie verplicht is. Welke zaken van invloed hebben op de hoogte van de alimentatie vindt u hieronder. 

Alimentatie berekenen

De alimentatie berekenen is afhankelijk van de situatie. Allereerst is er natuurlijk het onderscheid tussen partneralimentatie en kinderalimentatie. Hieronder vindt u zaken die van invloed zijn op de kinder- en partneralimentatie berekenen. Heeft u hulp nodig bij het berekenen van alimentatie? Vraag één van onze alimentatierecht advocaten voor advies of juridische ondersteuning. U wilt immers precies weten waar u aan toe bent. Een alimentatie advocaat kan u voorzien van de juiste informatie gezien uw persoonlijke situatie.

Alimentatie berekenen kind

Tijdens het berekenen van de kinderalimentatie zal er worden gekeken naar een aantal zaken die van invloed zijn op de hoogte van de alimentatie. Denk hierbij aan:

  • Draagkracht van de ouders
  • Behoeftes van het kind
  • Leeftijd van het kind

De leeftijd van het kind speelt dus een rol bij de alimentatie berekening. Jongere kinderen zijn vaak goedkoper dan oudere kinderen. Dit heeft te maken met eventuele studiekosten, zakgeld en kleding. Deze kosten zijn bij oudere kinderen normaliter vaak hoger. Ook is de draagkracht van de ouders bepalend over de hoogte van de kinderalimentatie. Verdient één van de ouders het minimum loon, dan is een hoge kinderalimentatie financieel onmogelijk. Dit is in de praktijk vaak complexe materie en kan al snel voor onenigheid zorgen tussen beide ouders. Door een onafhankelijke advocaat in te schakelen zal dit proces eerlijk verlopen. Schroom dan ook niet om tijdig een alimentatie advocaat te benaderen voor juridische bijstand.

Partner alimentatie berekenen

De partneralimentatie berekenen is net als de kinderalimentatie afhankelijk van de behoeftes van de partner en de draagkracht van degene die de partneralimentatie dient te betalen. Zo zal er gekeken worden naar het gezamenlijke inkomen voor de scheiding. Hierbij is het principe van de partneralimentatie dat beide personen in een bepaalde periode normaal hun leven kunnen voortzetten zonder in de financiële problemen te komen. Doorgaans zal dit berekend worden op ongeveer 60% van het inkomen voor de scheiding. Logischerwijs zullen inkomsten van de partneralimentatie ontvanger af worden getrokken van deze berekening.

Alimentatie berekenen? Schakel een advocaat in!

Advocaten die zich hebben gespecialiseerd in het familierecht en het alimentatierecht in het bijzonder kunnen u ondersteunen om de alimentatie te berekenen. De advocaat hanteert hiervoor de alimentatienormen. Deze term klinkt u waarschijnlijk niet bekend in de oren, maar eenvoudig gezegd zijn dit normen met betrekking tot alimentatie die zijn opgenomen in het Nederlands recht. De vorm van de relatie met de ouder speelt hierin ook een rol. Bent u namelijk geregistreerd partners of getrouwd? Dan dient het alimentatie berekenen en afspraken te zijn vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. Bent u niet getrouwd of geregistreerd partners dan kan de alimentatie opgenomen worden in het ouderschapsplan.

Alimentatie indexering

De wettelijke alimentatie indexering vindt jaarlijks plaats en is van invloed op de hoogte van de partneralimentatie en kinderalimentatie. Als u alimentatieplichtig bent betekent dit dat u vanaf de eerste dag van het nieuwe kalenderjaar meer dient te betalen aan alimentatie. In November geeft de overheid aan met hoeveel % de alimentatie stijgt. Het bedrag dat u betaalde in het vorige jaar dient u dan met dit % te verhogen. Deze verhoging dient u als alimentatie verplicht bent zelf door te voeren. In het geval u dit niet doet kan de alimentatie indexering tot maximaal 5 jaar met terugwerkende kracht terug gevorderd worden. Wilt u meer weten of alimentatie indexering of komt u hierdoor in een moeilijke financiële positie? Laat een advocaat alimentatie meekijken en toetsen of de hoogte van de alimentatie indexering nog reëel is. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u een groot aantal familierecht advocaten die u hierbij kunnen helpen.

Advocaat alimentatierecht nodig?

De vertoonde alimentatierecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het alimentatierecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de alimentatie advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren alimentatierecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren alimentatierecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend alimentatierecht advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Specialiteiten

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN