29 ouderschapsplan advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Ron Cohen Specialist
Ron Cohen
Advocatenkantoor Cohen
Rijksweg Noord 91, 6131 CK, Sittard
Profiel Contact 240,00 p/u
Dynthe Cats
Dynthe Cats
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Katinka Bovens
Katinka Bovens
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 190,00 p/u
Birgitte Schelvis-Neuteboom Specialist
Birgitte Schelvis-Neuteboom
RWV Advocaten
Haagweg 149, 2321 AA, Leiden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Mijn taal is helder, de lijnen zijn kort en de ervaring en betrokkenheid is groot"
Profiel Contact 240,00 p/u
Laura Fuijkschot
Laura Fuijkschot
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 200,00 p/u
Ciska Elsinga Specialist
Ciska Elsinga
RWV Advocaten
Haagweg 149, 2321 AA, Leiden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Wilt u het conflict winnen of daadwerkelijk oplossen, er is meer mogelijk dan u denkt!"
Profiel Contact 250,00 p/u
Annemarie Broers
Annemarie Broers
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 235,00 p/u
Marina Maric Specialist
Marina Maric
NIVOX Advocaten
Boerhaavelaan 40, 2713 HX, Zoetermeer
Profiel Contact 220,00 p/u
Johan Honders
Johan Honders
Citylex!
Westblaak 92, 3012 KM, Rotterdam
Profiel Contact 210,00 p/u
Kim Walburg
Kim Walburg
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u
Wim Schröder Specialist
Wim Schröder
VANDIJK Advocaten
Jacques Dutilhweg 471c, 3065 GL, Rotterdam
Profiel Contact 205,00 p/u
Jetske Kers Specialist
Jetske Kers
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 175,00 p/u

Ouderschapsplan advocaten

GESPECIALISEERDE OUDERSCHAPSPLAN ADVOCATEN

Zoekt u een ouderschapsplan advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten die u bijstaan bij het controleren, wijzigen of opstellen van een ouderschapsplan. In het ouderschapsplan staat het belang van het kind voorop. Het is dan ook zaak om heldere afspraken te maken over de opvoeding, kosten, omgang van de kinderen met uw ex-partner. Ouderschapsplan opstellen? Onze advocaten staan voor u klaar om u te begeleiden in deze emotionele periode.

Advocaat ouderschapsplan

Heeft u vragen over het ouderschapsplan en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde ouderschapsplan advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met uitgebreide expertise over het ouderschapsplan. Een ouderschapsplan kan erg complex zijn, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken vereist is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in alle juridische zaken omtrent het ouderschapsplan. Zo bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning bij een ouderschapsplan opstellen, controleren en/of wijzigen. Heeft u een vraag of wilt u graag juridisch advies? Schroom niet om tijdig een advocaat of mediator te benaderen voor ondersteuning.

Wat is een ouderschapsplan?

Wanneer ouders gezag over minderjarige kinderen uitoefenen en uit elkaar gaan, moeten beide ouders een ouderschapsplan opstellen. In het ouderschapsplan worden de afspraken over de opvoeding en verzorging van de kinderen vastgelegd, zodat de kinderen zo min mogelijk de dupe zijn van de scheiding van de ouders. Dit is een wettelijke verplichting voor gehuwde en geregistreerde ouders, evenals voor samenwonende ouders met gezamenlijk gezag. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen worden deze betrokken bij het maken van de afspraken. Het ouderschapsplan dient door beide ouders getekend te worden en is bij een scheiding aanvragen bij de rechtbank een onderdeel van het echtscheidingsconvenant.

Wat staat er in een ouderschapsplan?

In het ouderschapsplan moeten bepaalde afspraken worden opgenomen. Bijvoorbeeld hoe de zorg en opvoeding verdeeld is, hoe de omgang met de kinderen is verdeeld, hoe beide ouders elkaar informeren over belangrijke onderwerpen zoals de keuze voor een school en hoe de kosten van verzorging en opvoeding geregeld worden. Ook is het aan te raden om bepaalde uitgangspunten in de opvoeding vast te leggen om te voorkomen dat het kind bij de ene ouder veel meer of juist minder mag dan bij de ander; denk aan bedtijden, opvattingen over straffen en huiswerk. Ook kan een contactregeling met familie in het plan worden vermeld. Heeft u een vraag of wenst u juridisch advies over een ouderschapsplan? Schroom dan niet om tijdig een ouderschapsplan advocaat te benaderen voor juridische ondersteuning.

Is een ouderschapsplan verplicht?

Bent u getrouwd, geregistreerd partners of samenwonend? Dan is een ouderschapsplan verplicht. Al gelden hier soms wel een aantal uitzonderingen op. Bijvoorbeeld als één van de samenwonende ouders al het gezag heeft over het kind(eren). Dan is het niet verplicht om een ouderschapsplan te hebben, maar alsnog is het wel aangeraden om zaken overeen te komen. Zo zijn er nog een aantal uitzonderingen waarbij de verplichting wegvalt. Dit kan voor u als leek vaak onduidelijk zijn. Benader dan ook een scheidingsadvocaat als u vragen heeft of als er iets onduidelijk is over het ouderschapsplan.

Onenigheid over het ouderschapsplan

Het ouderschapsplan is er primair voor de kinderen. Stel dan ook de kinderen voorop in de belangenafwegingen die u maakt. Een advocaat van Advocatenkantoren.nl kan een ouderschapsplan opstellen waarbij alle belangen zo goed mogelijk gewaarborgd zijn. Dit kan natuurlijk al snel leiden tot frictie als u bijvoorbeeld wilt dat het kind minder vaak bij uw ex-partner verblijft of als u niet akkoord bent met de hoogte van de kinderalimentatie. Zo zijn er nog tal van zaken waardoor er onenigheid kan ontstaan over het ouderschapsplan. De begeleiding van een mediator of een advocaat ouderschapsplan zal het proces zo soepel mogelijk laten verlopen met een positief resultaat voor beide ouders.

Ouderschapsplan opstellen

Wilt u een ouderschapsplan opstellen? Online vindt u veel documenten met ouderschapsplan voorbeelden die een inzicht geven over hoe een ouderschapsplan eruit moet komen te zien. In het ouderschapsplan staat een beschrijving van de situatie, de namen van de ouders en kinderen en de geboortedata. Verder staan afspraken vermeld over de omgangsregelingen, co-ouderschap, maar ook praktische zaken zoals wie haalt het kind van school, hoe vakanties zijn geregeld en hoe jullie elkaar informeren bij zaken die rondom het kind spelen. Een ander onderdeel van een ouderschapsplan opstellen is de alimentatie. Uiteraard zijn beide ouders verplicht om mee te betalen aan de opvoeding van het kind. Denk hierbij niet alleen aan voeding, maar ook aan de kosten voor sport en bijzondere uitgave. Tijdens een ouderschapsplan opstellen is het ook belangrijk om alvast vooruitlopend afspraken te maken over de toekomst. De situatie kan om wat voor reden in de toekomst anders zijn. Door het ouderschapsplan na bepaalde tijd tegen het licht te houden kunnen jullie samen inspelen op veranderingen. Het is daarbij verstandig om ook alvast bepalingen op te nemen als één van de partijen zich niet houdt aan de gemaakte afspraken. Is het ouderschapsplan opstellen gelukt en zijn jullie eruit? Dan dient het ouderschapsplan getekend te worden door beide ouders. Bij een echtscheiding of beëindiging van het geregistreerd partnerschap dient het ouderschapsplan samen met het echtscheidingsverzoek ingediend te worden bij de rechtbank. Dit dient de advocaat of mediator te doen. Zijn jullie samenwonend? Dan voldoet beider handtekeningen als rechtsgeldig.

Ouderschapsplan indienen

De vorm van uw relatie met uw ex-partner speelt een rol bij het indienen van het ouderschapsplan. Zijn jullie getrouwd? Dan dient de echtscheiding aanvraag te verlopen via de rechter. De scheidingsadvocaat zal dan het verzoekschrift samen met het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan indienen bij de rechtbank. Bij een geregistreerd partnerschap is het aanvragen van een scheiding (samen met de beëindigingsovereenkomst) alleen van toepassing als jullie gezamenlijk minderjarige kinderen hebben. Zijn jullie uitsluitend samenwonend en zijn de kinderen nog minderjarig? Dan is het verstandig om via de notaris het ouderschapsplan vast te leggen. Eventueel kunt u ook het ouderschapsplan voorleggen aan de rechtbank, welke dan het ouderschapsplan bekrachtigt. Al is dit bij samenwonenden niet verplicht toch kunt u hiermee in de toekomst onduidelijkheden voorkomen.

Ouderschapsplan wijzigen

Wilt u een ouderschapsplan wijzigen? Het kan ook voorkomen dat u gaandeweg zaken die zijn opgenomen in het ouderschapsplan wilt laten wijzigen. Raakt u of uw ex-partner werkloos of verandert de woonsituatie? Dat kan een reden zijn om een ouderschapsplan te wijzigen. Een ouderschapsplan advocaat raadt dan ook vaak aan om eens in de zoveel tijd het ouderschapsplan opnieuw te beoordelen. Zo blijft u in goed overleg met uw ex-partner en staat het belang van de kinderen voorop. Ouderschapsplan wijzigen? Vraag een deskundige echtscheidingsrecht advocaat van Advocatenkantoren.nl voor juridische ondersteuning.

Ouderschapsplan advocaat nodig?

Op deze pagina treft u een compleet overzicht van ouderschapsplan specialisten. Voor een goede match met een ouderschapsplan advocaat, kunt u een regio selecteren om zo uitsluitend advocaten te vinden die actief zijn binnen de gekozen regio. Via Advocatenkantoren.nl kunt u uw rechtszaak en/of rechtsvraag doorsturen naar de gekozen advocaat. Staan er geen advocaten vermeld op deze pagina of kunt u geen keuze maken tussen de advocaten? Vult u dan het helpdesk formulier in! Zodra uw aanvraag is ontvangen, zullen onze juridische medewerkers uw aanvraag beoordelen. Tijdens de beoordeling kan het zijn dat er aanvullende informatie is vereist. Verificatie van algemene en ontbrekende gegevens zal telefonisch plaatsvinden. Houdt u er dan ook rekening mee dat u gebeld kunt worden. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag of rechtsvraag te beoordelen en u verder te informeren over het proces van in contact komen met een ouderschapsplan advocaat.

Ouderschapsplan advocaten

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend ouderschapsplan advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN