•  
     

4 octrooirecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Olaf Schauten Specialist
Olaf Schauten
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Henk Dekker
Henk Dekker
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Armin Karimi Specialist
Armin Karimi
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Marcel van Delft
Marcel van Delft
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
Profiel Contact 265,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Octrooirecht advocaten

GESPECIALISEERDE OCTROOIRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat octrooirecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten octrooirecht.

Advocaat octrooirecht

Heeft u te maken met het octrooirecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde octrooirecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met octrooirecht als expertise. Het octrooirecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het octrooirecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van octrooirecht.

Wat is octrooirecht?

Een octrooi, ook wel patent genoemd, is het exclusieve recht tot het exploiteren van een uitvinding. Wanneer u of uw onderneming een bepaalde uitvinding heeft gedaan, wilt u daar natuurlijk de vruchten van plukken. Wanneer u een uitvinding doet, is dat veelal gepaard gegaan met veel moeite. De wetgever wil uitvinders stimuleren om nieuwe uitvindingen te doen, waardoor een bescherming van de uitvinder in het leven is geroepen. Daarmee wordt immers voorkomen dat een derde partij er met een uitvinding vandoor gaat en de uitvinder, die veelal veel tijd en geld in het proces heeft gestoken, het nakijken heeft. Het is niet de bedoeling dat u de kosten voor onderzoek en ontwikkeling draagt, terwijl de concurrent er vervolgens met de winst vandoor gaat. Daarom is het belangrijk om een product of uitvinding te beschermen met een octrooi - ook wel patent genoemd.

Octrooien moeten aangevraagd worden

In tegenstelling tot het auteursrecht dat al uit zichzelf op alle werken gevestigd is, moet een octrooi of patent worden aangevraagd. Het is zaak dat dit uiterst zorgvuldig gebeurt om te voorkomen dat achteraf blijkt dat niet het volledige product of uitvinding in het octrooibewijs is beschreven.

Deponeren van een octrooi

Een octrooi moet gedeponeerd worden om effectieve bescherming te kunnen bieden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het auteursrecht, geldt een octrooi niet vanzelf. De uitvinding moet industrieel toepasbaar zijn, moet een uitvinderswerkzaamheid hebben (wat inhoudt dat de uitvinding niet voor de hand liggend mag zijn) en moet nieuw zijn. Voldoet de uitvinding hier niet aan, dan kan deze niet gedeponeerd worden en wordt dus ook geen octrooirecht verkregen. In beginsel geldt een octrooi slechts voor één specifiek land, maar er zijn diverse landen en organisaties die onder overkoepelende octrooibureaus werken. Een voorbeeld daarvan is het Europees Octrooibureau (afgekort EOB) waar men een octrooi kan aanvragen dat in alle of een deel van de lidstaten geldig is.

Toetsing van het octrooi

Lang niet alles is octrooieerbaar. Allereerst gaat het erom dat er sprake is van een uitvinding. Een ontdekking op zichzelf ("de aarde is rond en niet plat") is geen uitvinding. Een idee is evenmin een uitvinding. Daarnaast moet de uitvinding nieuw zijn en kunnen bestaande uitvindingen dus niet in een octrooi worden vervat. Ook moet de uitvinding niet dermate voor de hand liggen dat elke deskundige de uitvinding had kunnen doen. Tenslotte moet de uitvinding industrieel toepasbaar zijn. Als aan die voorwaarden is voldaan, kan een octrooirecht advocaat van Advocatenkantoren.nl u nader adviseren en eventueel een octrooiaanvraag indienen.

Beschermen van een octrooi

Wanneer u eenmaal een octrooi hebt verkregen, is dat nog geen garantie dat niemand inbreuk op het octrooi zal maken. Integendeel; het octrooi zal juist vanwege de registratie veel aandacht krijgen en bijvoorbeeld concurrenten kunnen proberen om alsnog eenzelfde soort uitvinding te doen. Het is daarom belangrijk dat u het verkregen recht goed beschermt. U doet dat door een advocaat van Advocatenkantoren.nl in te schakelen.

Advocaat octrooirecht nodig?

De vertoonde octrooirecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het octrooirecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de octrooirecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat octrooirecht.

Advocaten en advocatenkantoren octrooirecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren octrooirecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde octrooirecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN