6 procesrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Erik Duinkerke Specialist
Erik Duinkerke
De Kempenaer Advocaten
Groningensingel 1, 6835 EA, Arnhem
Profiel Contact 0,00 p/u
Emilie van Kempen Specialist
Emilie van Kempen
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 240,00 p/u
Mignon Meermans Specialist
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Procesrecht advocaten

GESPECIALISEERDE PROCESRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat procesrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten procesrecht.

Advocaat procesrecht

Heeft u te maken met het procesrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde procesrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met procesrecht als expertise. Het procesrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn aangesloten bij Nederlandse Vereniging van Procesrecht (NVP). Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van procesrecht.

Wat is procesrecht?

Het procesrecht behelst de regels die aangeven hoe een proces bij de rechter moet verlopen. Hierin staan alle voorschriften, termijnen en andere van belang zijnde regelingen in wanneer er een proces gevoerd gaat worden.

De delen van het procesrecht

Het procesrecht is een vrij groot rechtsgebied dan eigenlijk in drie delen valt op te splitsen. Zo vormt het strafprocesrecht een groot deel van het rechtsgebied. Hierbij gaat het over de strafzaken die in Nederland gevoerd gaan worden. Wanneer kan een getuige opgeroepen worden, op welke manier wordt bewijs gewogen, waar moet de politie zich aan houden bij de opsporing van verdachten, en ga zo maar door.

Daarnaast staat het burgerlijk procesrecht. Hier gaat het om zaken voor de burgerlijke rechter, dus tussen burgers onderling, ondernemingen onderling of tussen burger en onderneming. Ook dan zijn er regels aanwezig die het proces in goede orde moeten laten verlopen. Omdat de weging van bewijs bij burgerlijke processen anders verloopt dan in strafprocessen, zijn daar weer aparte regels voor opgenomen.

Ten derde is er het bestuursprocesrecht. Dit is een wat kleiner rechtsgebied en behelst met name de Algemene wet bestuursrecht (Awb), die regelt hoe een overheid moet reageren op klachten van de burger en met welke regels de burger rekening moet houden.

Complexe kwesties in het procesrecht

Het procesrecht kan zeer interessante vraagstukken opleveren. U kunt immers wel gelijk hebben, maar het is vaak lastig om ook daadwerkelijk uw gelijk te krijgen. Een advocaat die de kneepjes van het procesrecht beheerst, kan u daarbij helpen. U vindt gespecialiseerde advocaten op Advocatenkantoren.nl.

Advocaat procesrecht nodig?

De vertoonde procesrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het procesrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uw aanvraag zal vervolgens worden beoordeeld. Onze juridische medewerkers kunnen telefonisch contact met u opnemen om uw zaak te bespreken. Twijfelt u over welke advocaat u moet kiezen of staan er geen advocaten vermeld? Vul dan het helpdesk formulier in, zodat wij u verder kunnen helpen met het vinden van een geschikte advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren procesrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren procesrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde procesrecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •