88 advocaten
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Theo Kaandorp
Theo Kaandorp
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u
Tom Gijsberts
Tom Gijsberts
Meijers Canatan Advocaten
Herengracht 478, 1017 CB, Amsterdam
Prenobe Bissessur Specialist
Prenobe Bissessur
Bissessur Legal
Westblaak 92 (3.23), 3012 KM, Rotterdam
Profiel Contact 225,00 p/u
Jop Fellinger
Jop Fellinger
Fruytier Lawyers in Business
Kingsfordweg 99, 1043 GP, Amsterdam
Charles Hofmans Specialist
Charles Hofmans
CKH Advocaten
Paasheuvelweg 1, 1105 BE, Amsterdam
Profiel Contact 275,00 p/u
Bert Gravendeel
Bert Gravendeel
Fruytier Lawyers in Business
Kingsfordweg 99, 1043 GP, Amsterdam
Kerem Canatan Specialist
Kerem Canatan
Meijers Canatan Advocaten
Herengracht 478, 1017 CB, Amsterdam
Priscilla Jacometti
Priscilla Jacometti
CKH Advocaten
Herculesplein 241, 3584 AA, Utrecht
Profiel Contact 250,00 p/u
Johan Honders
Johan Honders
Citylex!
Westblaak 92, 3012 KM, Rotterdam
Profiel Contact 210,00 p/u

Advocaten

GESPECIALISEERDE ADVOCATEN

Advocaten - zoek een advocaat

Zoek een advocaat voor uw zaak

Wanneer u een geschil hebt, wilt u daar het liefst zo snel mogelijk een oplossing voor hebben. U bent bijvoorbeeld onterecht ontslagen, u bent aangereden en hebt blijvend letsel opgelopen of u bent mishandeld en wil de kosten op de dader verhalen. Zomaar een aantal voorbeelden waar een advocaat u mee kan helpen. Zoek een advocaat via Advocatenkantoren.nl.

Wat doet een advocaat precies?

Een ervaren advocaat helpt u niet alleen met de juridische kant van de zaak, maar kan u ook helpen door het proces te loodsen door aan te geven wat u kunt verwachten en wat de mogelijke obstakels zijn. De advocaat heeft maar één belang, namelijk uw belang. Alles wat de advocaat doet, zal primair gericht zijn op uw belangen. U bent als cliënt zelf ook degene die de touwtjes in handen heeft.

Uiteraard zal de advocaat u van het nodige advies voorzien. De kans is groot dat u weinig juridische ervaring heeft en dus lang niet altijd weet wat de beste weg is om een bepaald doel te bereiken. De advocaat helpt u daar uiteraard mee.

Wanneer heb je een advocaat nodig?

Of een advocaat verplicht is, hangt af van het rechtsgebied waar het om gaat. In het strafrecht hoeft u bijvoorbeeld niet verplicht vertegenwoordigd te worden door een advocaat. Het is dus in principe mogelijk om zonder advocaat het strafproces in te gaan. Dat zal echter niet zo verstandig zijn. In het strafproces heeft een verdachte tal van rechten waar hij lang niet altijd zelf van op de hoogte is. Ook is een advocaat niet of veel minder emotioneel betrokken bij de zaak, waardoor hij meer zakelijk voor de beste opties kan kiezen en de juiste proceshouding kan bepalen.

Voor sommige rechtsgebieden is weer wel een advocaat verplicht. Denk bijvoorbeeld aan een civiel proces waarbij de vordering meer dan € 25.000 bedraagt of de hoogte onbepaalbaar is. Ook in echtscheidingsprocedure zullen bepaalde formaliteiten door een advocaat moeten worden uitgevoerd, zoals het indienen van een echtscheidingsverzoekschrift bij de rechtbank.

Wat is een gespecialiseerde advocaat?

Een gespecialiseerde advocaat betekent dat een advocaat zich heeft gespecialiseerd in een bepaald rechtsgebied. Niet alleen zijn alle advocaten van bij Advocatenkantoren.nl deelnemende kantoren aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). De meeste advocaten zijn daarnaast ook aangesloten bij een specialisatievereniging. Zo bent u verzekerd van een advocaat met ervaring en kennis van zaken.

Wat is het verschil tussen gewone advocaten en gespecialiseerde advocaten?

Wanneer u op zoek gaat naar een advocaat, zult u zien dat er gespecialiseerde en meer algemene, breder georiënteerde advocaten zijn. Maar waar moet u dan precies voor kiezen, wat is voor u de beste optie?

Dat hangt uiteraard geheel af van uw zaak. Soms bevindt een zaak zich op meerdere rechtsgebieden, bijvoorbeeld strafrecht en privaatrecht, waardoor het handig kan zijn als een advocaat van beide rechtsgebieden kennis heeft. In een andere situatie gaat het weer alleen om aansprakelijkheid, zodat een gespecialiseerde aansprakelijkheidsrechtadvocaat u wellicht beter kan helpen.

Een advocaat moet uw belang voorop stellen en u kunt de advocaat dus altijd vragen in hoeverre hij of zij u op de juiste wijze kan bijstaan. Bovendien kunnen advocaten u altijd weer doorverwijzen naar collega’s of zelf collega’s raadplegen om uw belangen zo goed mogelijk te behartigen.

Wie betaalt mijn advocaat?

Vaak wordt gedacht dat de verliezende partij in een rechtszaak alle juridische kosten moet betalen. Dat is voor een gedeelte waar. De verliezende partij moet een vergoeding betalen aan de wederpartij, maar veelal zal die vergoeding niet kostendekkend zijn. Die onkostenvergoeding wordt namelijk berekend aan de hand van een puntenstelsel. Veel proceshandelingen die door advocaten verricht kunnen worden, zijn voorzien van een puntenaantal. Voor elke punt krijgt de advocaat een bepaald bedrag toegekend, waarbij dus niet wordt gekeken naar de werkelijke tijdsbesteding van de advocaat.

Soms wordt weer wel een volledige kostendekkende proceskostenvergoeding toegekend, bijvoorbeeld wanneer sprake is van misbruik van procesrecht. Ook kan het zijn dat u voor een toevoeging in aanmerking komt, wat inhoudt dat de overheid een deel van uw kosten betaalt. Neem contact op met uw advocaat om te informeren hoe de kosten worden betaald en wat de risico’s aan uw zijde zijn.

Wij helpen u bij de zoektocht naar een goede advocaat!

Bij Advocatenkantoren.nl kunt u een overzicht vinden van de beschikbare advocaten. Elke advocaat heeft aangegeven wat zijn of haar specialisme is. U kunt zoeken via een rechtsgebied en vervolgens via een stad, om zo door de beschikbare advocaten te bladeren. Hiermee kunt u de advocaten vergelijken en dus uiteindelijk kiezen welke advocaat u het meest geschikt lijkt om uw belangen te behartigen.

Wanneer u eenmaal een advocaat hebt gevonden, kunt u via onze website gemakkelijk en snel contact opnemen met de advocaat om uw casus voor te leggen. De advocaat zal hier zo spoedig mogelijk op reageren en aangeven wat hij of zij voor u kan betekenen. Veelal zal hierna een intakegesprek volgen zodat u uw wensen kenbaar kan maken en het eventuele procesverloop besproken kan worden.

Zo weet u zeker dat u een advocaat kiest die uw belangen optimaal kan behartigen en waar u zich prettig bij voelt. Een rechtszaak kan vaak erg ingrijpend zijn als de belangen groot zijn, waardoor het belangrijk is dat u op een goede wijze wordt bijgestaan.

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN