23 scheiding aanvragen advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Liedeke Floris Specialist
Liedeke Floris
Wij.Legal
Lekkerbeetjesstraat 6, 5211 AL, Den Bosch
Profiel Contact 195,00 p/u
Kim Walburg
Kim Walburg
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u
Rob den Hoed
Rob den Hoed
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 250,00 p/u
Theo Kaandorp
Theo Kaandorp
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u
Willem Brouwer Specialist
Willem Brouwer
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Ik ben meer dan 25 jaar op dit rechtsgebied werkzaam en heb dan ook zeer ruime ervaring."
Profiel Contact 195,00 p/u
Dynthe Cats Specialist
Dynthe Cats
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Laura Cassese Specialist
Laura Cassese
Briedé Cassese Advocaten & Mediators
Ganzendiepstraat 21, 7607 LZ, Almelo
Profiel Contact 175,00 p/u
Wim Schröder Specialist
Wim Schröder
VANDIJK Advocaten
Jacques Dutilhweg 471c, 3065 GL, Rotterdam
Profiel Contact 205,00 p/u
Martine van Schaijk
Martine van Schaijk
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Nieuwe Aamsestraat 88A, 6662 NK, Elst
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en oplossingsgericht denken, daar sta ik voor!"
Profiel Contact 205,00 p/u
Laura Fuijkschot
Laura Fuijkschot
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 200,00 p/u
Anastazia Pokrajac
Anastazia Pokrajac
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 195,00 p/u
Jenny de Boer
Jenny de Boer
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Als je niets leert van het verleden zal je in de toekomst telkens dezelfde lessen krijgen"
Profiel Contact 225,00 p/u

Scheiding aanvragen advocaten

GESPECIALISEERDE SCHEIDING AANVRAGEN ADVOCATEN

Wilt u een scheiding aanvragen? Als u besluit te gaan scheiden heeft dit een grote impact, zeker als er gezamenlijke kinderen in het spel zijn. Op een positieve manier en met heldere afspraken een echtscheiding aanvragen heeft dan ook altijd de voorkeur. Heeft een vraag over een scheiding aanvragen of wenst u advies? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten die u bijstaan bij een echtscheidingsaanvraag.

Advocaat scheiding aanvragen

Wilt u een scheiding aanvragen en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde echtscheiding advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met uitgebreide kennis over een echtscheiding aanvragen. Het echtscheidingsrecht kan erg complex zijn,waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken vereist is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in een scheiding aanvragen. Zo bent u als u wilt scheiden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning tijdens de echtscheidingsaanvraag.

Scheiding aanvragen?

Wilt u een scheiding aanvragen? Wanneer u hebt besloten te gaan scheiden, komt er een boel op u af. De procedure rondom een echtscheiding aanvragen, kan op het eerste gezicht erg lastig en ontransparant zijn. Het is daarom van belang dat een advocaat van Advocatenkantoren.nl u bijstaat in het proces. U weet dan niet alleen exact waar u aan toe bent, maar u weet dan ook zeker dat u niet in uw rechten benadeeld wordt. De scheiding aanvragen advocaat kan u adviseren en begeleiden tijdens de te nemen stappen. Schakel dan ook tijdig een scheidingsadvocaat in voor juridische ondersteuning.

Hoe vraag ik een scheiding aan?

Een echtscheiding aanvragen gebeurt middels een verzoekschrift, opgesteld door een advocaat, welke bij de rechtbank dient te worden ingediend. Dit echtscheidingsverzoek wordt ook wel de hoofdvoorziening genoemd. U kunt daarnaast ook nog om een nevenvoorziening verzoeken, waar tegelijkertijd door de rechtbank op beslist wordt. Dit kan bijvoorbeeld een gezag- of omgangsregeling betreffen, alimentatie, boedelverdeling, het gebruik van de echtelijke woning, enzovoorts. Deze stappen dienen ook te worden genomen als u gaat scheiden van tafel en bed of als het huwelijk ontbonden wordt na een scheiding van tafel en bed. Heeft u een vraag over een echtscheiding aanvragen? Schakel een advocaat in om u bij te staan.

Hoe verloopt het proces van een echtscheiding aanvragen?

Als u en uw ex-partner er samen uit zijn om te gaan scheiden, kunt u gezamenlijk het verzoekschrift door een echtscheidingsadvocaat indienen bij de rechtbank. Zonder overeenstemming met uw partner een echtscheiding aanvragen? Dit is mogelijk, de scheiding aanvragen zal dan via uw advocaat ingediend worden. De ex-partner zal dan dienen te reageren aan de rechtbank om de scheidingsaanvraag te accepteren of niet. Dit is in het geval jullie geen overeenstemming bereiken de enige manier om de scheiding aanvragen mogelijk te maken. Hierbij zullen jullie beide een eigen echtscheidingsadvocaat in de arm te nemen om de belangen te laten behartigen. Één van de advocaten zal de scheiding aanvragen en de advocaat van de andere partij zal hierop via een verweerschrift reageren. Dit geeft al aan dat het voor beide partijen verstandig is om er samen in goed overleg uit te komen.

Scheiding aanvragen? Voorkom een vechtscheiding!

Helaas lopen niet alle echtscheidingen even soepel. Het kan gebeuren dat een echtscheiding uitmondt in een vechtscheiding. Probeer dat uiteraard te voorkomen; het inschakelen van een advocaat kan daar bij helpen, omdat een advocaat niet emotioneel bij de echtscheiding is betrokken. Van een vechtscheiding wordt immers niemand beter; de scheiding zelf is vaak al erg genoeg om door te moeten maken. Samen in goed overleg de scheiding aanvragen heeft dus ten allen tijde de voorkeur. Heeft u een vraag een echtscheiding aanvragen of wilt u advies over uw persoonlijke situatie? Er komen bij een scheiding aanvragen een hoop zaken op u af welke geregeld dienen te worden. De juiste juridische ondersteuning geeft rust en een duidelijk inzicht in deze moeilijke periode.

In goed overleg een scheiding aanvragen

Voor alle partijen is het het best als jullie in goed overleg afspraken kunnen maken. Een scheiding aanvragen zal dan minder geld kosten, omdat jullie maar één advocaat nodig hebben. Dit geeft rust om het huwelijk op een goede manier af te sluiten. Zeker als er gezamenlijke kinderen zijn, is het in het belang van het kind dat beide ouders op een goede manier en in goed overleg de echtscheiding aanvragen. Bij een echtscheiding aanvragen dienen er natuurlijk wel zaken verdeeld te worden en afspraken gemaakt te worden over eventuele alimentatie (partneralimentatie en/of kinderalimentatie), boedelverdeling, woonruimte, ouderlijk gezag, co-ouderschap en omgangsregeling. Wilt u een scheiding aanvragen en zijn er huwelijkse voorwaarden opgesteld. Dan kunnen een aantal van deze zaken al vast staan. In de praktijk levert dit vaak interessante vraagstukken op die u als leek niet weet te beantwoorden. Schakel dan ook een echtscheidingsadvocaat in om u te adviseren.

Echtscheiding aanvragen met gezamenlijke kinderen

Een scheiding aanvragen als er kinderen in het spel zijn? Dan is het zaak om alle zaken die betrekking hebben op de kinderen in samenspraak met de kinderen overeen te komen (dit is zelfs verplicht in de Nederlandse wet). Er verandert logischerwijs een hoop binnen het gezin als jullie gaan scheiden en hier mogen de kinderen niet de dupe van worden. Wilt u dus een scheiding aanvragen, maak duidelijke en eerlijke afspraken met elkaar over en met de kinderen. Om inzichtelijk te maken welke afspraken dit precies zijn en waar u rekening mee moet houden, vindt u hieronder een aantal belangrijke pijlers als een echtscheiding aanvragen ook betrekking heeft op gezamenlijke kinderen.

Ouderschapsplan

Scheiding aanvragen en zijn jullie beide ouders van de kinderen? Dan is een ouderschapsplan verplicht! Het ouderschapsplan is dan ook vaak onderdeel van het echtscheidingsconvenant. Denk hierbij aan afspraken omtrent alimentatie, omgangsregeling en ouderlijk gezag. Echtscheiding aanvragen? Zorg dat alle afspraken in het ouderschapsplan helder en duidelijk zijn voor beide ouders. Om wat voor reden dan ook kan de situatie wijzigen, waardoor het verstandig is om eens in de zoveel tijd samen met de ex-partner het ouderschapsplan te herevalueren. Over de belangrijkste onderdelen van een ouderschapsplan vindt u hieronder meer informatie.

Kinderalimentatie

De bijdrage voor het levensonderhoud en overige kosten voor het kind, komen terug in de kinderalimentatie. U of uw ex-partner bepaalt niet zelf wat de precieze hoogte is van deze alimentatie, want dat wordt door de rechter berekend. Dit is ook geen bedrag wat vast staat voor de komende jaren, want elk jaar vindt er een alimentatie indexering plaats. In de praktijk betekent dit dat de kinderalimentatie elkaar jaar verhoogd zal worden met een x percentage. Bij een scheiding aanvragen is het dus verstandig om op de hoogte te zijn van de hoogte van de kinderalimentatie. Uiteraard zal de rechter kijken naar de financiële positie van beide ouders en deze meenemen tijdens de vaststelling van de kinderalimentatie.

Omgangsregeling / Co-ouderschap

Bij een scheiding aanvragen is het voor het kind belangrijk dat hij of zij in goed contact blijft met beide ouders. Co-ouderschap heeft dan ook de voorkeur, omdat dit goede contact, via heldere afspraken, is vastgesteld. Wonen de kinderen bij één van de ouders? Dan dient de andere ouder middels kinderalimentatie mee te delen in de kosten. Overige kosten voor de opvoeding dienen logischerwijs ook gedeeld te worden. Echtscheiding aanvragen, maar komen jullie er gezamenlijke niet uit hoe de omgangsregeling of co-ouderschap vorm te geven? Dan zal de rechter middels een zorgregeling de inhoud en vorm bepalen. Vraag een advocaat met kennis over het echtscheidingsrecht voor advies en/of juridische ondersteuning.

Stel een echtscheidingsconvenant op

Voor een echtscheiding aanvragen is het niet verplicht om een echtscheidingsconvenant te hebben. Toch heeft dit wel de voorkeur, want de zaken die zijn opgenomen in het echtscheidingsconvenant bieden duidelijkheid voor beide partijen. Zonder juridische kennis is het complexe materie. Schakel dan ook een echtscheidingsadvocaat in als u een echtscheidingsconvenant wilt opstellen om de scheidingsaanvraag zo goed mogelijk in te dienen. Echtscheidingsadvocaten kennen van de hoed en de rand en kunnen u met raad en daad bijstaan. Zaken die terugkomen in het echtscheidingsconvenant zijn: kinderen, alimentatie, de woning, pensioen, boedelverdeling, schulden en zaken betrekking tot een eigen onderneming na het scheiden. Als het echtscheidingsconvenant door beide partijen is goedgekeurd, volstaat een handtekening. Als jullie een scheiding aanvragen kan deze tezamen met het verzoekschrift en eventuele ouderschapsplan ingediend worden bij de rechtbank.

Echtscheiding aanvragen, wanneer is de scheiding definitief?

De rechter zal uitspraak doen over het verzoekschrift van scheiding aanvragen en u hierover informeren. Let wel dat dit niet automatisch betekent dat de echtscheiding definitief is. De gerechtelijke uitspraak dient namelijk ingeschreven te worden in het huwelijksgoederenregister van de burgerlijke stand. Dit hoeft u niet zelf te doen, de echtscheidingsadvocaat zal zorgdragen voor de laatste afwikkelingen om de scheiding definitief te maken. De inschrijving dient binnen een periode van 6 maanden te gebeuren. Dezelfde stappen dienen genomen te worden als het een scheiding van tafel en bed betreft.

Scheiding aanvragen? Benader één van onze advocaten

Op deze pagina treft u een compleet overzicht van specialisten in een echtscheiding aanvragen. Voor een goede match met een scheiding aanvragen advocaat, kunt u een regio selecteren om zo uitsluitend advocaten te vinden die actief zijn binnen de gekozen regio. Via Advocatenkantoren.nl kunt u uw rechtszaak en/of rechtsvraag doorsturen naar de gekozen advocaat. Staan er geen advocaten vermeld op deze pagina of kunt u geen keuze maken tussen de advocaten? Vult u dan het helpdesk formulier in! Zodra uw aanvraag is ontvangen, zullen onze juridische medewerkers uw aanvraag beoordelen. Tijdens de beoordeling kan het zijn dat er aanvullende informatie is vereist. Verificatie van algemene en ontbrekende gegevens zal telefonisch plaatsvinden. Houdt u er dan ook rekening mee dat u gebeld kunt worden. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag of rechtsvraag te beoordelen en u verder te informeren over het proces van in contact komen met een  advocaat voor het aanvragen van een echtscheiding.

Advocaten en advocatenkantoren bij het aanvragen van een scheiding

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde echtscheiding aanvragen advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend scheiding aanvragen advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN