9 sociaal recht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Hayrettin Temel
Hayrettin Temel
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 175,00 p/u
Mirjam Meulenberg-ten Hoor Specialist
Mirjam Meulenberg-ten Hoor
Valkenburgh Advocaten
Wim Duisenbergplantsoen 31, 6221 SE, Maastricht
Ronald Zwiers Specialist
Ronald Zwiers
Zwiers Advocaten
Randstad 21-43, 1314 BG, Almere
Profiel Contact 250,00 p/u
Marc Houben
Marc Houben
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 275,00 p/u
Maurice Stassen Specialist
Maurice Stassen
Linssen cs Advocaten
Willem II Straat 29A, 5038 BA, Tilburg
Profiel Contact 200,00 p/u
Peter van Wegen Specialist
Peter van Wegen
Advocatenkantoor Van Wegen
Van Boetzelaerlaan 10, 2581 AH, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Jules Verstraelen Specialist
Jules Verstraelen
Mr. J.E.A.H. Verstraelen
Brusselsestraat 32-34, 6211 PE, Maastricht
Profiel Contact 245,00 p/u
Diederik Briedé Specialist
Diederik Briedé
Briedé Cassese Advocaten & Mediators
Ganzendiepstraat 21, 7607 LZ, Almelo
Profiel Contact 175,00 p/u
Oussama Saaliti
Oussama Saaliti
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 175,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Sociaal recht advocaten

GESPECIALISEERDE SOCIAAL RECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat sociaal recht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten sociaal recht.

Advocaat sociaal recht

Heeft u te maken met het sociaal recht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde sociaal recht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met sociaal recht als expertise. Het sociaal recht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het sociaal recht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van sociaal recht.

Wat is sociaal recht?

Met het sociaal recht wordt de wet- en regelgeving bedoeld die ziet op de sociale zaken in Nederland. Dat klinkt heel breed, maar het rechtsgebied is ook werkelijk heel breed. Sinds het begin van de twintigste eeuw is er een compleet sociaal stelsel in Nederland opgebouwd. Dat betekent dat we in beginsel werknemers en werkgevers hebben, maar dat er een heel raamwerk aan regels is waar iedereen zich aan moet houden en er diverse vangnetten zijn voor als iemand niet aan het werk kan. Het sociaal recht ziet dan ook op arbeidsomstandigheden, het werk dat een werknemer uitvoert, het loon dat betaald moet worden, ontslag, collectieve arbeidsovereenkomsten, uitkeringen bij arbeidsongeschiktheid en werkloosheid, ondernemingsraden, en ga zo maar door. Dat samenspel van regels valt allemaal onder het sociaal recht.

Advocaat voor sociaal recht of arbeidsrecht?

Wellicht staat u voor de vraag of u een advocaat zoekt die in het arbeidsrecht is gespecialiseerd, of één die in sociaal recht is gespecialiseerd. Dat hangt uiteraard volledig af van de rechtsvraag die u hebt. Hebt u een vraag die wat boven het arbeidsrecht zweeft, bijvoorbeeld omdat het raakt aan uitkeringen of ondernemingsraden, dan is het wellicht wenselijk om een advocaat sociaal recht in te schakelen.

Overigens maakt het doorgaans niet veel uit. De meeste advocaten arbeidsrecht zijn daarnaast gespecialiseerd in sociaal recht en vice versa.

Procederen of praten in het sociaal recht?

Bij een geschil in het sociaal recht is er vaak een arbeidsverhouding tussen werkgever en werknemer. Soms is die verhouding al verziekt, maar het kan ook voorkomen dat u graag die verhouding goed wil houden. Bijvoorbeeld omdat u wel een geschil hebt, maar het verder prima naar u zin hebt op uw werk. Een advocaat sociaal recht houdt daar uiteraard rekening mee en kan adviseren en helpen om eerst met de werkgever of werknemer om de tafel te gaan zitten. Veelal is dat vruchtbaarder – en goedkoper! – dan direct een proces aan te spannen.

Advocaat sociaal recht nodig?

De vertoonde sociaal recht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het sociaal recht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de sociaal recht advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren sociaal recht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren sociaal recht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend sociaal recht advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Specialiteiten

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •