•  
     

4 handelsnaamrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Olaf Schauten Specialist
Olaf Schauten
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Henk Dekker
Henk Dekker
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Armin Karimi Specialist
Armin Karimi
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Marcel van Delft
Marcel van Delft
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
Profiel Contact 265,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Handelsnaamrecht advocaten

GESPECIALISEERDE HANDELSNAAMRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat handelsnaamrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten handelsnaamrecht.

Advocaat handelsnaamrecht

Heeft u te maken met het handelsnaamrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde handelsnaamrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met handelsnaamrecht als expertise. Het handelsnaamrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het handelsnaamrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van handelsnaamrecht.

Wat is handelsnaamrecht?

De Handelsnaamwet bepaalt het gros van de regels omtrent handelsnamen. Een handelsnaam is de naam waaronder een onderneming wordt gedreven, aldus de Handelsnaamwet, kortweg de Hnw. In deze wet is bepaald onder welke naam een onderneming zich aan het publiek mag presenteren. Een handelsnaam is namelijk aan tal van regels gebonden. Zo is het niet toegestaan om te pretenderen een andere juridische vorm te hebben dan feitelijk het geval is. Een eenmanszaak mag dus ook niet de afkorting B.V. achter zijn handelsnaam zetten. Daarnaast mag de handelsnaam niet teveel lijken op de handelsnaam van een ander, waarbij de regio van belang is. Een boekenwinkel in Friesland mag zijn winkel dus niet Bol.com noemen omdat er al een dergelijke winkel in heel Nederland actief is. Wel mag er zowel in Friesland als in Limburg een schilder met de naam Hans Schilderwerken actief zijn, omdat ze elk een heel andere markt bedienen. De wetgever wil voorkomen dat consumenten misleid worden door de handelsnaam, waardoor de keuze voor een handelsnaam aan regels is gebonden. Dat is ook in het belang van de ondernemer omdat het voorkomt dat een andere ondernemer eenzelfde handelsnaam kan gebruiken wanneer gevaar voor verwarring ontstaat.

Problemen in het handelsnaamrecht

Helaas kunnen er ook in het handelsnaamrecht problemen opdoemen. De belangen zijn daarbij vaak groot. Soms kan een onderneming beweren dat uw handelsnaam inbreuk maakt op haar handelsnaam. De klagende partij kan dan vorderen dat u uw ondernemersactiviteiten staakt of onder een andere handelsnaam verder gaat.

Belangen in het handelsrecht zijn vaak enorm

Dan is echter niet zo eenvoudig gedaan. Vaak heeft een onderneming bedrijfspapier met de bedrijfsnaam, een website, een voertuig en uiteraard een reputatie opgebouwd. Het belang om de naam niet te hoeven wijzigen is daarom dus vaak groot. Een ervaren advocaat van Advocatenkantoren.nl kan uw rechten zo goed mogelijk beschermen.

Uiteraard ook wanneer een ander inbreuk maakt op uw handelsnaam of wanneer er andere problemen rondom de handelsnaam opdoemen kan een advocaat u daarbij helpen.

Moet ik een handelsnaam per se inschrijven?

Een handelsnaam hoeft, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet per se te worden ingeschreven. Ook wanneer een handelsnaam niet bij de Kamer van Koophandel of in een merkenregister is ingeschreven, geniet het bescherming. Degene die als eerste een handelsnaam in het maatschappelijk verkeer is gaan voeren, geniet die bescherming. Het inschrijven van een handelsnaam vergroot echter wel de bewijspositie wanneer een ander u ervan beticht zijn handelsnaam te hebben gekopieerd, terwijl in feite misschien het tegenovergestelde aan de hand is.

Inbreuk op uw handelsnaam

Het kan gebeuren dat een andere organisatie inbreuk maakt op uw handelsnaam. Dat kan bewust zijn door bijvoorbeeld uw klanten te misleiden en naar de concurrent te lokken, maar kan ook per ongeluk zijn. Een bakker met een specifieke naam in Zeeland hoeft voor een gelijknamige bakker in Groningen geen probleem te vormen omdat ze beide geheel afzonderlijke markten bedienen. Het wordt echter lastiger wanneer beide bakkers online brood willen verkopen en het hele land willen bedienen. Neem contact op met een advocaat van Advocatenkantoren.nl wanneer u meent dat men inbreuk maakt op uw handelsnaam.

Advocaat handelsnaamrecht nodig?

De vertoonde handelsnaamrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het handelsnaamrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de handelsnaamrecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat handelsnaamrecht.

Advocaten en advocatenkantoren handelsnaamrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren handelsnaamrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde handelsnaamrecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN