VEELGESTELDE VRAGEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen door gebruikers

Moet ik mij als rechtzoekende registeren of inschrijven bij Advocatenkantoren.nl?

Nee, als rechtzoekende hoeft u niet te registeren of in te loggen.

Op basis waarvan selecteert Advocatenkantoren.nl de advocaten?

Op advocatenkantoren.nl vindt u uitsluitend advocaten die beëdigd zijn en ingeschreven staan op het tableau van de Nederlandse orde van advocaten.

Hoe werkt Advocatenkantoren.nl?

Zoek via de zoekbox een (gespecialiseerde) advocaat in het gewenste rechtsgebied en in de gewenste regio. Klik daarna op de advocaat naar uw keuze. Bekijk het profiel van de advocaat. Klik rechtsboven op neem contact. U krijgt vervolgens een contactformulier te zien waar u uw gegevens en zaken inhoudelijke gegevens kunt achterlaten. Bij invullen van het formulier zullen uw gegevens worden verstuurd naar Advocatenkantoren.nl. Onze medewerkers zullen vervolgens uw aanvraag beoordelen. Mocht blijken dat er aanvullende informatie is vereist of wij de aanvraag niet behandelt kan worden, zullen wij telefonisch of per e-mail contact met u opnemen.

Ik heb zoektermen ingevuld, maar ik kom niet uit bij een geschikte advocaat. Wat nu?

Ons bestand bestaat uit een groot aantal advocaten die op allerlei rechtsgebieden werkzaam zijn in alle delen van Nederland. Mochten wij u op basis van ons bestand toch geen geschikte expert kunnen presenteren, vindt u een helpdesk formulier. Via het helpdesk formulier kunt u uw zaak indienen bij Advocatenkantoren.nl. Onze medewerkers zullen u vervolgens informeren over een eventuele toewijzing aan een advocaat. Het kan zijn dat aanvullende informatie is vereist. In dat geval zullen wij u per e-mail of telefonisch informeren.

Ik heb een zaak gestuurd aan een advocaat. Binnen hoeveel tijd kan ik een antwoord verwachten?

Wij streven ernaar om binnen 1 werkdag u te informeren over uw contactverzoek.

Ik heb een vraag gesteld aan een advocaat, maar ik krijg geen antwoord. Wat kan ik doen?

Wij vinden het uiteraard vervelend voor u als je vraag niet wordt beantwoord. Neemt u contact met ons op via info@advocatenkantoren.nl als een termijn van 2 werkdagen is gepasseerd.

Wat kost het mij als ik een expert vind via Advocatenkantoren.nl?

Het vinden van een advocaat of kantoor via Advocatenkantoren.nl is geheel kosteloos. U betaalt de advocaat slechts voor de diensten die hij of zij levert in het kader van uw zaak.

Heb ik recht op een toevoeging/gesubsidieerde rechtsbijstand?

In het geval u een advocaat niet zelf kunt betalen, bestaat de kans dat de overheid een deel van de kosten voor u betaald. Dit staat bekend als een toevoeging of gesubsidieerde rechtsbijstand. Aan de toewijzing van een eventuele toevoeging/gesubsidieerde rechtsbijstand zijn voorwaarden verbonden. Deze zijn te vinden op https://advocatenkantoren.nl/rechtsbijstand/. Mocht u recht hebben op gesubsidieerde rechtsbijstand zal de advocaat u helpen bij het aanvragen hiervan. Let wel niet alle advocaten bieden hun diensten aan op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand.

Kan je met een zaak die door een rechtsbijstandsverzekering wordt gedekt ook via Advocatenkantoren.nl een advocaat vinden?

Advocatenkantoren.nl wil graag iedereen de kans geven een geschikte advocaat te vinden. Sommige rechtsbijstandsverzekeringen zullen willen dat u een door hen aangedragen advocaat in de arm neemt. U bent echter niet verplicht hiervan gebruik te maken: als u op dat moment een advocaat wil kiezen die niet werkzaam is voor de rechtsbijstandverzekeraar, dan moet de verzekeraar dit toestaan.

De meest gestelde vragen door advocaten

Hoe kan ik mij aanmelden als advocaat of kantoor?

Rechts onderaan de website staat ‘Kantoor aanmelden’. Als u daarop klikt, komt u automatisch bij het aanmeldformulier. Voer de bedrijfsgegevens, het aantal advocaten, de namen en de e-mailadressen van de advocaten in. Wij nemen vervolgens contact met u op om onze werkwijze te bespreken.

Wat kost het lidmaatschap bij Advocatenkantoren.nl mij?

U betaald geen vaste maandelijkse kosten voor een lidmaatschap bij Advocatenkantoren.nl. Neem contact met ons op voor meer informatie over de kosten.

Hoe wijzig ik mijn profiel?

U kunt uw profiel wijzigen door contact met ons op te nemen via info@advocatenkantoren.nl. Wij streven ernaar om binnen 1 werkdag de wijzigingen door te voeren.

Hoe word ik op de hoogte gesteld van een door een potentiële cliënt verstuurde zaak via de website van Advocatenkantoren.nl?

Als een potentiële cliënt een zaak heeft verstuurd, dan ontvangt u daarvan een e-mail van Advocatenkantoren.nl met daarin alle gegevens van de rechtzoekende en zaakinhoudelijke informatie. Het overige contact met de potentiële cliënt gaat tussen jullie onderling.

Een cliënt heeft een zaak aan mij verstuurd via de website, maar ik blijk toch niet te kunnen. Wat kan ik doen?

Wij adviseren u om in dat geval ons op de hoogte te stellen.

Hoe kan ik de samenwerking beëindigen?

U kunt de samenwerking beëindigen door een e-mail te sturen naar info@advocatenkantoren.nl.

Hoe kan ik mijn vindbaarheid online vergroten?

Ons team is zeer ervaren in het vergroten van je online vindbaarheid, zowel via Advocatenkantoren.nl als via externe online media. Wilt u daar meer over te weten komen, neem dan contact met ons op per e-mail: info@advocatenkantoren.nl en dan kijken wij graag mee hoe wij u verder kunnen helpen.

Handel ik in strijd met de Gedragsregels Advocatuur als ik een zaak aanneem van een cliënt die mij via Advocatenkantoren.nl heeft gevonden?

Nee. De keuze voor een advocaat wordt gemaakt door de cliënt zelf. Wij presenteren hem of haar slechts de mogelijk geschikte advocaten. U handelt dan ook niet in strijd met de Gedragsregels Advocatuur als u een zaak via ons in behandeling neemt. Voor meer informatie hierover kunt u de toelichting van de ACM (https://www.acm.nl/nl/publicaties/gedragsregels-advocaten-mogen-opkomst-online-platforms-advocaten-niet-belemmeren) en de NOvA (https://www.advocatenorde.nl/nieuws/toelichting-provisieregels-uitgebreid) lezen.

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN