3 mediation en arbitrage advocaten
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Monique van Dijk Specialist
Monique van Dijk
VANDIJK Advocaten
Jacques Dutilhweg 471c, 3065 GL, Rotterdam
Profiel Contact 235,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Mediation en arbitrage advocaten

GESPECIALISEERDE MEDIATION EN ARBITRAGE ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat voor mediation en arbitrage? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten mediation en arbitrage.

Advocaat mediation en arbitrage

Heeft u te maken met het mediation en arbitrage en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde mediation en arbitrage advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met mediation en arbitrage als expertise. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in mediation en arbitrage. Zo bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning.

Wat is mediation en arbitrage?

Wanneer u denkt aan een advocaat, dan denkt u wellicht al snel aan het voeren van rechtszaken. Dat is uiteraard geen verkeerde associatie, maar soms is het juist verstandig om niet direct een rechtszaak aan te spannen.

De voordelen van mediation en arbitrage

Het grote voordeel van mediation en arbitrage is dat een conflict tussen partijen door henzelf wordt opgelost. Er komt een derde persoon bij die probeert de conflictpunten bespreekbaar te maken. Het resultaat is veelal dat men weer samen door één deur kan en het probleem de wereld uit is. Een rechtszaak is immers lang niet altijd een goede oplossing. Het conflict wordt wel opgelost, maar onderhuids rommelt het vaak nog tijden door. Zeker wanneer partijen nog verder moeten en willen, zoals bijvoorbeeld bij een werkgever en werknemer of tussen twee contractspartijen, is het wenselijk om eerst mediation en arbitrage te proberen.

Het verschil tussen mediation en arbitrage

Het grote verschil tussen mediation en arbitrage is de manier waarop tot een beslissing wordt gekomen. Bij mediation neemt de mediator zelf geen beslissing. Het is dan aan de partijen om elkaar te vinden en een oplossing aan te dragen. De mediator geeft hierbij wel leiding en sturing, maar het is aan de partijen zelf om een oplossing te verzorgen.

Bij arbitrage hakt een derde de knoop door en wordt die beslissing dan ook bindend. Het voordeel hiervan versus rechtspraak is dat de kosten doorgaans lager zijn, het proces binnenskamers blijft (rechtspraak is in beginsel openbaar) en dat meer ruimte bestaat om het woord te voeren en dus ook meer persoonlijk contact bestaat.

Een mediator of arbiter is niet noodzakelijkerwijs een advocaat. Toch kan het wel prettig zijn om iemand in te schakelen die wel advocaat is. U vindt deze advocaten op Advocatenkantoren.nl.

Advocaat mediation en arbitrage nodig?

De vertoonde mediation en arbitrage specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het mediation en arbitrage in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uw aanvraag zal vervolgens worden beoordeeld. Onze juridische medewerkers kunnen telefonisch contact met u opnemen om uw zaak te bespreken. Twijfelt u over welke advocaat u moet kiezen of staan er geen advocaten vermeld? Vul dan het helpdesk formulier in, zodat wij u verder kunnen helpen met het vinden van een geschikte advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren mediation en arbitrage

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren mediation en arbitrage op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde mediation en arbitrage advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •