49 ontslag via het uwv advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Winny van Engelenhoven Specialist
Winny van Engelenhoven
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Profiel Contact 270,00 p/u
Tjeerd van Veen
Tjeerd van Veen
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Profiel Contact 324,00 p/u
Aart Jan Stokkers Specialist
Aart Jan Stokkers
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Profiel Contact 324,00 p/u
Antonio Robustella Specialist
Antonio Robustella
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Profiel Contact 324,00 p/u
Chris Tijman Specialist
Chris Tijman
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Profiel Contact 297,00 p/u
Marc Houben
Marc Houben
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 239,00 p/u
Felix Drykoningen
Felix Drykoningen
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 185,00 p/u
Koen Wools Specialist
Irene Bloemen Specialist
Irene Bloemen
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Oranjesingel 75, 6511 NR, Nijmegen
Wim Litjens Specialist
Wim Litjens
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Nieuwe Aamsestraat 88A, 6662 NK, Elst
Jetske Kers Specialist
Jetske Kers
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 175,00 p/u
Hayrettin Temel
Hayrettin Temel
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 175,00 p/u

Ontslag via het UWV advocaten

GESPECIALISEERDE ONTSLAG VIA HET UWV ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat ontslag via het UWV? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten ontslag via het UWV in uw regio.

Advocaat ontslag via het UWV

Heeft u te maken met het ontslag via het UWV en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde ontslag via het UWV advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met ontslag via het UWV als expertise. Het arbeidsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Op Advocatenkantoren.nl vindt u uitsluitend advocaten die aangesloten zijn bij Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN). Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning met het ontslag via het UWV.

Wat is ontslag via het UWV?

Het kan gebeuren dat een werkgever reden ziet om een werknemer te ontslaan en het ontslag via het UWV te laten verlopen. Het UWV kan namelijk een ontslagvergunning verlenen waardoor een ontslagverbod niet meer geldt. Zo geldt bijvoorbeeld bij arbeidsongeschiktheid de eerste twee jaren een ontslagverbod om te voorkomen dat zieke werknemers ontslagen worden. Na die twee jaar kan een ontslagprocedure of ontbindingsprocedure bij het UWV worden aangevangen waarmee het arbeidscontract ontbonden kan worden. Het UWV oordeelt dan of het ontslagverzoek terecht is en verleent al dan niet de vergunning.

Redenen voor ontslag via het UWV

Niet elke ontslagreden rechtvaardigt een ontslagvergunning van het UWV. Het gaat met name om ontslag om bedrijfseconomische redenen of ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid. Niet elke reden is een bedrijfseconomische reden. Wanneer het bedrijf simpelweg meer winst wil maken, zal dat niet snel onder een bedrijfseconomische reden vallen. Er moet echt sprake zijn van een slechte financiële situatie van het bedrijf, werkvermindering, gedeeltelijke bedrijfsbeëindiging, enzovoorts. Onvoldoende functioneren, een arbeidsconflict of verwijtbaar handelen is daar dus geen grond voor.

Omdat de redenen die werkgevers sterk uiteen kunnen lopen en het soms lastig is om de reden te beoordelen, is het aan te raden om een advocaat in te schakelen. Deze zal in de materie duiken en nagaan of het ontslag terecht is.

Recht op een ontslagvergoeding?

Wanneer u via het UWV ontslagen wordt, hebt u recht op een transitievergoeding wanneer de opzegtermijn niet in acht wordt genomen. Wordt die termijn wel gerespecteerd, dan hebt u in beginsel geen recht op een vergoeding.

Uiteraard kunt u tegen de uitspraak bezwaar indienen en eventueel in hoger beroep of cassatie. De advocaat van Advocatenkantoren.nl kan u daarbij helpen en voorzien van deskundig advies.

Advocaat ontslag via het UWV nodig?

De vertoonde ontslag via het UWV specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het ontslag via het UWV in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat ontslag via het UWV.

Advocaten en advocatenkantoren ontslag via het UWV

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren ontslag via het UWV op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde ontslag via het UWV advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN