45 handelsrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Lars Vader Specialist
Lars Vader
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 295,00 p/u
Joanne van Eenennaam
Joanne van Eenennaam
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 240,00 p/u
Ernst Butterman Specialist
Ernst Butterman
RST Advocaten
Fatimastraat 5, 4834 XT, Breda
Profiel Contact 290,00 p/u
Hendrich Seferina
Hendrich Seferina
RST Advocaten
Fatimastraat 5, 4834 XT, Breda
Profiel Contact 290,00 p/u
Chris Tijman Specialist
Chris Tijman
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Luuk Driegen
Luuk Driegen
DM Advocatuur
Vijverhof 26a, 3734 DB, Den Dolder
Profiel Contact 195,00 p/u
Jochem van den Bosch Specialist
Jochem van den Bosch
Insight Legal
Rembrandtlaan 31, 3723 BG, Bilthoven
Profiel Contact 190,00 p/u
Monique van Dijk Specialist
Monique van Dijk
VANDIJK Advocaten
Jacques Dutilhweg 471c, 3065 GL, Rotterdam
Profiel Contact 235,00 p/u
Amy Chantrel
Amy Chantrel
RST Advocaten
Fatimastraat 5, 4834 XT, Breda
Profiel Contact 210,00 p/u
Annelies Mulder Specialist
Annelies Mulder
Certus Advocaten
Keesomstraat 11, 6717 AH, Ede

Handelsrecht advocaten

GESPECIALISEERDE HANDELSRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat handelsrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten handelsrecht.

Advocaat handelsrecht

Heeft u te maken met het handelsrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde handelsrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met handelsrecht als expertise. Het handelsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het handelsrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van handelsrecht.

Wat is handelsrecht?

Het handelsrecht is een klein rechtsgebied in het Nederlandse rechtsstelsel. Het behelst met name het Wetboek van Koophandel uit 1838, maar omvat nog een aantal andere wetten. Het gaat dan met name om de rechtsverhouding tussen handelaren. Denk hierbij aan het vervoersrecht en het zeerecht. Hierin kunnen vragen centraal staan als: wie is aansprakelijk bij schade die tijdens het transport is ontstaan? Wie is verantwoordelijk voor verloren gegane lading tijdens een zeetransport?

Verschil tussen handelsrecht en contractenrecht

Het is belangrijk om het handelsrecht niet te verwarren met aangrenzende rechtsgebieden. Veel zaken in het handelsrecht hebben raakvlakken met het contractenrecht. Veelal is er over het vervoer van alles afgesproken in een overeenkomst tussen de handelaar en de vervoerder. Om die reden zijn veel advocaten in het handelsrecht ook in het contractenrecht gespecialiseerd. Zo kunnen ze een breed scala aan problemen in een wettelijk kader plaatsen.

De bredere term ‘handelsrecht’

Sommige advocaten gebruiken een bredere definitie voor het begrip ‘handelsrecht’. Zoals hierboven vermeld grenst het handelsrecht aan het contractenrecht. Sommige advocaten scharen een deel van het contractenrecht dan ook onder het handelsrecht. Volgens hen omvat het handelsrecht daarbij de contracten die in de handel worden gebruikt, productaansprakelijkheid, het terugroepen en de terugname van goederen, geschillen omtrent distributie, agentuur en franchise en de algemene voorwaarden van bedrijven. Een handelsrechtadvocaat van Advocatenkantoren.nl zal daarom veelal ook in die zaken gespecialiseerd zijn. 

Advocaat handelsrecht nodig?

De vertoonde handelsrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het handelsrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de handelsrecht advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren handelsrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren handelsrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend handelsrecht advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Specialiteiten

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN