35 handelsrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Amy Chantrel
Amy Chantrel
RST Advocaten
Fatimastraat 5, 4834 XT, Breda
Profiel Contact 170,00 p/u
Priscilla Jacometti
Priscilla Jacometti
CKH Advocaten
Herculesplein 241, 3584 AA, Utrecht
Profiel Contact 250,00 p/u
Ernst Butterman Specialist
Ernst Butterman
RST Advocaten
Fatimastraat 5, 4834 XT, Breda
Profiel Contact 265,00 p/u
Michael de Jong
Michael de Jong
Spectrum Advocaten
Van Eedenstraat 7, 2012 EL, Haarlem
Hendrich Seferina
Hendrich Seferina
RST Advocaten
Fatimastraat 5, 4834 XT, Breda
Profiel Contact 265,00 p/u
Jochem van den Bosch Specialist
Jochem van den Bosch
Insight Legal
Rembrandtlaan 31, 3723 BG, Bilthoven
Profiel Contact 190,00 p/u
Erik Duinkerke Specialist
Erik Duinkerke
De Kempenaer Advocaten
Groningensingel 1, 6835 EA, Arnhem
Koen Wools Specialist
Irene Bloemen Specialist
Irene Bloemen
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Oranjesingel 75, 6511 NR, Nijmegen
Profiel Contact 205,00 p/u

Handelsrecht advocaten

GESPECIALISEERDE HANDELSRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat handelsrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten handelsrecht.

Advocaat handelsrecht

Heeft u te maken met het handelsrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde handelsrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met handelsrecht als expertise. Het handelsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het handelsrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van handelsrecht.

Wat is handelsrecht?

Het handelsrecht is een klein rechtsgebied in het Nederlandse rechtsstelsel. Het behelst met name het Wetboek van Koophandel uit 1838, maar omvat nog een aantal andere wetten. Het gaat dan met name om de rechtsverhouding tussen handelaren. Denk hierbij aan het vervoersrecht en het zeerecht. Hierin kunnen vragen centraal staan als: wie is aansprakelijk bij schade die tijdens het transport is ontstaan? Wie is verantwoordelijk voor verloren gegane lading tijdens een zeetransport?

Verschil tussen handelsrecht en contractenrecht

Het is belangrijk om het handelsrecht niet te verwarren met aangrenzende rechtsgebieden. Veel zaken in het handelsrecht hebben raakvlakken met het contractenrecht. Veelal is er over het vervoer van alles afgesproken in een overeenkomst tussen de handelaar en de vervoerder. Om die reden zijn veel advocaten in het handelsrecht ook in het contractenrecht gespecialiseerd. Zo kunnen ze een breed scala aan problemen in een wettelijk kader plaatsen.

De bredere term ‘handelsrecht’

Sommige advocaten gebruiken een bredere definitie voor het begrip ‘handelsrecht’. Zoals hierboven vermeld grenst het handelsrecht aan het contractenrecht. Sommige advocaten scharen een deel van het contractenrecht dan ook onder het handelsrecht. Volgens hen omvat het handelsrecht daarbij de contracten die in de handel worden gebruikt, productaansprakelijkheid, het terugroepen en de terugname van goederen, geschillen omtrent distributie, agentuur en franchise en de algemene voorwaarden van bedrijven. Een handelsrechtadvocaat van Advocatenkantoren.nl zal daarom veelal ook in die zaken gespecialiseerd zijn. 

Advocaat handelsrecht nodig?

De vertoonde handelsrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het handelsrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de handelsrecht advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren handelsrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren handelsrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend handelsrecht advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Specialiteiten

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN