•  
     

7 handelsrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Olaf Schauten Specialist
Olaf Schauten
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Emilie van Kempen Specialist
Emilie van Kempen
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Titus Weller Specialist
Titus Weller
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 240,00 p/u
Eugène Ong Specialist
Eugène Ong
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 255,00 p/u
Jeroen Spoor Specialist
Jeroen Spoor
Cleerdin & Hamer Advocaten
Van der Helstplein 3, 1072 PH, Amsterdam
Shasta Rötscheid
Shasta Rötscheid
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Gijs van den Assum Specialist
Gijs van den Assum
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
Profiel Contact 260,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Handelsrecht advocaten

GESPECIALISEERDE HANDELSRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat handelsrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten handelsrecht.

Advocaat handelsrecht

Heeft u te maken met het handelsrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde handelsrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met handelsrecht als expertise. Het handelsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het handelsrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van handelsrecht.

Wat is handelsrecht?

Het handelsrecht is een klein rechtsgebied in het Nederlandse rechtsstelsel. Het behelst met name het Wetboek van Koophandel uit 1838, maar omvat nog een aantal andere wetten. Het gaat dan met name om de rechtsverhouding tussen handelaren. Denk hierbij aan het vervoersrecht en het zeerecht. Hierin kunnen vragen centraal staan als: wie is aansprakelijk bij schade die tijdens het transport is ontstaan? Wie is verantwoordelijk voor verloren gegane lading tijdens een zeetransport?

Verschil tussen handelsrecht en contractenrecht

Het is belangrijk om het handelsrecht niet te verwarren met aangrenzende rechtsgebieden. Veel zaken in het handelsrecht hebben raakvlakken met het contractenrecht. Veelal is er over het vervoer van alles afgesproken in een overeenkomst tussen de handelaar en de vervoerder. Om die reden zijn veel advocaten in het handelsrecht ook in het contractenrecht gespecialiseerd. Zo kunnen ze een breed scala aan problemen in een wettelijk kader plaatsen.

De bredere term ‘handelsrecht’

Sommige advocaten gebruiken een bredere definitie voor het begrip ‘handelsrecht’. Zoals hierboven vermeld grenst het handelsrecht aan het contractenrecht. Sommige advocaten scharen een deel van het contractenrecht dan ook onder het handelsrecht. Volgens hen omvat het handelsrecht daarbij de contracten die in de handel worden gebruikt, productaansprakelijkheid, het terugroepen en de terugname van goederen, geschillen omtrent distributie, agentuur en franchise en de algemene voorwaarden van bedrijven. Een handelsrechtadvocaat van Advocatenkantoren.nl zal daarom veelal ook in die zaken gespecialiseerd zijn. 

Advocaat handelsrecht nodig?

De vertoonde handelsrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het handelsrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de handelsrecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat handelsrecht.

Advocaten en advocatenkantoren handelsrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren handelsrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde handelsrecht advocaten.

Specialiteiten

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN