•  
     

1 ambtenarenrecht advocaat
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Greetje van der Waaij
Greetje van der Waaij
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
Profiel Contact 225,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Ambtenarenrecht advocaten

GESPECIALISEERDE AMBTENARENRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat ambtenarenrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten ambtenarenrecht.

Advocaat ambtenarenrecht

Heeft u te maken met het ambtenarenrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde ambtenarenrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met ambtenarenrecht als expertise. Het ambtenarenrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het ambtenarenrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van ambtenarenrecht.

Wat is ambtenarenrecht?

Het ambtenarenrecht is enerzijds een specifiek gedeelte van het arbeidsrecht, maar komt daar anderzijds nog een stuk buiten. Misschien is het nog meer te vergelijken met het bestuursrecht. Een maatregel zal immers doorgaans in de vorm van een besluit worden genomen, waar het strakke kader van het bestuursrecht om de hoek komt kijken.

Het verschil tussen arbeidsrecht en ambtenarenrecht

Het arbeidsrecht regelt de doorsnee rechtsverhouding tussen werknemer en werkgever. Omdat bij ambtenaren de staat de werkgever is, geldt er een apart juridisch kader. Een ambtenaar wordt dan ook niet aangenomen, maar aangesteld. Hierdoor zijn lang niet alle bepalingen in het reguliere arbeidsrecht aan de orde. Er zijn specifieke regelingen voor het geval er geschillen ontstaan met betrekking tot ontslag, reorganisatie, arbeidsvoorwaarden en disciplinaire maatregelen.

Conflicten als ambtenaar

Wanneer u een ambtenaar bent, gelden er dus andere regels dan bij andere arbeidsovereenkomsten het geval is. Het is daarom wel zo prettig als een advocaat uw specifieke situatie kan plaatsen en weet welke wet- en regelgeving op uw situatie van toepassing is. In het ambtenarenrecht zijn diverse wetten van toepassing die bij reguliere arbeidsovereenkomsten niet aan de orde zijn. Denk bijvoorbeeld aan het Algemeen Rijksambtenarenreglement en het CAR/UWO. Een ambtenarenrechtadvocaat kan deze regelingen op uw situatie toepassen. Ook wanneer u niet zeker weet of uw werkgever de overheid of de semi-overheid is, kan een gespecialiseerde advocaat hierover uitsluitsel geven.

Zoek daarom een advocaat die echt in het ambtenarenrecht is gespecialiseerd om de kwaliteit van het advies te waarborgen.

Advocaat ambtenarenrecht nodig?

De vertoonde ambtenarenrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het ambtenarenrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de ambtenarenrecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat ambtenarenrecht.

Advocaten en advocatenkantoren ambtenarenrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren ambtenarenrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde ambtenarenrecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN