25 successie- en schenkingsrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Anne-Marie Hoppenbrouwers Specialist
Anne-Marie Hoppenbrouwers
Hoppenbrouwers Advocatuur
Ginnekenweg 157, 4818 JD, Breda
Amy Chantrel
Amy Chantrel
RST Advocaten
Fatimastraat 5, 4834 XT, Breda
Profiel Contact 170,00 p/u
Laura Cassese Specialist
Laura Cassese
Briedé Cassese Advocaten & Mediators
Ganzendiepstraat 21, 7607 LZ, Almelo
Profiel Contact 175,00 p/u
Martijn van Rooij Specialist
Martijn van Rooij
Oass Advocaten
Koemarkt 53 B, 1441 DB, Purmerend
Profiel Contact 175,00 p/u
Laura Fuijkschot
Laura Fuijkschot
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 200,00 p/u
Liedeke Floris Specialist
Liedeke Floris
Wij.Legal
Lekkerbeetjesstraat 6, 5211 AL, Den Bosch
Profiel Contact 195,00 p/u
Hendrich Seferina
Hendrich Seferina
RST Advocaten
Fatimastraat 5, 4834 XT, Breda
Profiel Contact 265,00 p/u
Koen Wools Specialist
Willem Brouwer Specialist
Willem Brouwer
AssumDelft Advocaten
Storkstraat 22, 3833 LB, Leusden
  • Rechtsgebieden: Personen- en Familierecht
  • "Ik ben meer dan 25 jaar op dit rechtsgebied werkzaam en heb dan ook zeer ruime ervaring."
Profiel Contact 195,00 p/u
Irene Bloemen Specialist
Irene Bloemen
Wools Bloemen van Schaijk Advocaten
Oranjesingel 75, 6511 NR, Nijmegen
Profiel Contact 205,00 p/u
Richard Vonk Specialist
Richard Vonk
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede

Successie- en schenkingsrecht advocaten

GESPECIALISEERDE SUCCESSIE- EN SCHENKINGSRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat successierecht en schenkingsrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten erfrecht.

Advocaat successierecht schenkingsrecht

Heeft u te maken met het successierecht en schenkingsrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde successie en schenkingsrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met successie- en schenkingsrecht als expertise. Het erfrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het successierecht en schenkingsrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van het successie en schenkingsrecht.

Wat is successie- en schenkingsrecht?

In de Successiewet 1956 wordt zowel de schenkbelasting als de erfbelasting geregeld; met name in fiscale zin. Daarnaast wordt in het Burgerlijk Wetboek nog het een en ander geregeld op het gebied van schenkingen.

Successierecht

Het successierecht is een verzamelnaam voor de schenkbelasting en de erfbelasting. De naamgeving is dan ook enigszins dubieus: het gaat niet om rechten, maar om de plicht om belasting te betalen.

Onder het successierecht verkrijgt iemand een bedrag terwijl hij of zij daar zelf niets voor heeft moeten doen. Om die reden acht de overheid het betalen van belasting daarover gerechtvaardigd.

Toch hoeft niet altijd belasting te worden betaald. Er zijn namelijk uitzonderingen (bijvoorbeeld wanneer iemand niet in Nederland woonachtig was) en er gelden diverse drempelbedragen voor waarboven iemand pas belasting betaalt.

Schenkingsrecht

U kunt iemand iets schenken en iemand kan u iets schenken. Dit kan geld of een goed zijn. Zo kunt u een woning schenken, een fiets of een telefoon, maar ook een erfdienstbaarheid, een recht van bewoning of een lening zonder rente.

Het kan zeer complex zijn om uit te rekenen hoeveel belasting precies verschuldigd is. Zeker wanneer er wat complexe zaken bij komen kijken, zoals een onderneming, aandelen of een woning in het buitenland. Het verdient daarom de aanbeveling om een advocaat van Advocatenkantoren.nl in te schakelen die van alle ins en outs op de hoogte is en u van een degelijk advies kan voorzien.

Advocaat successierecht en schenkingsrecht nodig?

Op deze pagina treft u een compleet overzicht van specialisten in het successierecht en schenkingsrecht. Voor een goede match met een successierecht en schenkingsrecht advocaat, kunt u een regio selecteren om zo uitsluitend advocaten te vinden die actief zijn binnen de gekozen regio. Via Advocatenkantoren.nl kunt u uw rechtszaak en/of rechtsvraag doorsturen naar de gekozen advocaat. Staan er geen advocaten vermeld op deze pagina of kunt u geen keuze maken tussen de advocaten? Vult u dan het helpdesk formulier in! Zodra uw aanvraag is ontvangen, zullen onze juridische medewerkers uw aanvraag beoordelen. Tijdens de beoordeling kan het zijn dat er aanvullende informatie is vereist. Verificatie van algemene en ontbrekende gegevens zal telefonisch plaatsvinden. Houdt u er dan ook rekening mee dat u gebeld kunt worden. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag of rechtsvraag te beoordelen en u verder te informeren over het proces van in contact komen met een successierecht en schenkingsrecht advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren successie en schenkingsrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend successierecht en schenkingsrecht advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN