•  
     

22 vennootschapsbelastingrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Laurens van Til
Laurens van Til
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Hans Froon
Hans Froon
Quest Advocaten
Pedro de Medinalaan 63, 1086 XP, Amsterdam
Monique van Dijk Specialist
Dirk Vermaat Specialist
Dirk Vermaat
Vermaat Advocaten
Londen 2, 2993 LA, Barendrecht
Jolien Klomp
Jolien Klomp
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Mike Grippeling Specialist
Mike Grippeling
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Profiel Contact 180,00 p/u
Olaf Schauten Specialist
Olaf Schauten
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u

Vennootschapsbelastingrecht advocaten

GESPECIALISEERDE VENNOOTSCHAPSBELASTINGRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat vennootschapsbelastingrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten vennootschapsbelastingrecht.

Advocaat vennootschapsbelastingrecht

Heeft u te maken met het vennootschapsbelastingrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde vennootschapsbelastingrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met vennootschapsbelastingrecht als expertise. Het vennootschapsbelastingrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het vennootschapsbelastingrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van vennootschapsbelastingrecht.

Wat is vennootschapsbelastingrecht?

De vennootschapsbelasting is een belasting die op de wordt geheven over de winst die vennootschappen maken. De vennootschapsbelasting (kortweg Vpb) is dus de belasting die rechtspersonen betalen over de inkomsten die ze maken. Net zoals ‘gewone’ burgers inkomstenbelasting betalen, betalen ondernemingen dat ook, maar dan dus in de vorm van Vpb. Het recht dat die belastingregels beheerst, heet het vennootschapsbelastingrecht. In Nederland is deze belasting momenteel 20 procent over de eerste twee ton, en 25 procent over het deel daarboven.

Hoe complex is het vennootschapsbelastingrecht?

De basis van het vennootschapsbelastingrecht is vrij eenvoudig. Voor de eerste € 200.000 betaalt men een belastingtarief van 20 procent en daarboven een tarief van 25 procent.

In de praktijk is het echter vele malen ingewikkelder. Er zijn tal van aftrekposten en mogelijkheden om de belastingdruk te verlagen waar uiteraard gretig gebruik van wordt gemaakt. In de regel zal een accountant dan ook al snel zijn kosten terugverdienen; het is nagenoeg ondoenlijk om zelf de aangifte te verzorgen – mede ook door de voortdurend veranderende regels.

Vennootschapsbelasting berekenen?

Het principe van de vennootschapsbelasting is eigenlijk vrij eenvoudig. Je neemt de winst van de vennootschap en berekent daar de belasting over. In de praktijk is het echter een stuk ingewikkelder. Zo zijn er bijvoorbeeld heel wat vrijstellingen en daar tegenover weer anti misbruik bepalingen die het geheel wat ingewikkelder maken. Er is bijvoorbeeld een vrijstelling in de vorm van de deelnemingsvrijstelling voor deelnemingen in andere vennootschappen. Om misbruik daarvan te voorkomen, zijn weer andere bepalingen ingevoerd. Ook wanneer een bedrijf internationaal opereert, kan het op grond van belastingverdragen in andere landen belasting moeten betalen. Soms zijn deze belastingen weer aftrekbaar, of wordt op een andere manier dubbele heffing van belasting voorkomen.

Voortdurende ontwikkeling

Als er iets voortdurend ontwikkelt, dan is het wel het belastingrecht. Elk kabinet geeft er een eigen draai aan en sleutelt hier en daar wat om koopkrachtplaatjes te veranderen. Zo ook bij de vennootschapsbelasting. Ook al is het tarief al jaren gelijk; de uitzonderingen zijn aan veranderingen onderhevig. Laat u daarom goed voorlichten door deskundige advocaten van Advocatenkantoren.nl.

Wat doet een advocaat in het vennootschapsbelastingrecht?

De scherpe lezer zal al opgemerkt hebben dat de belastingaangiften doorgaans door een accountant gedaan worden, maar waar is een vennootschapsbelastingrecht advocaat dan voor nodig?

Wanneer er geschillen ontstaan tussen de Belastingdienst en de onderneming, is het verstandig om een vennootschapsbelastingrecht advocaat op de zaak te zetten. Hij kan immers de onderneming in rechte vertegenwoordigen en de belangen behartigen. Ook kan de advocaat u helpen met het opzetten van een fiscaal gunstige constructie. Soms kunnen er bepaalde BV’s worden opgezet om de belastingdruk te verlagen. Een vennootschapsbelastingrecht advocaat van Advocatenkantoren.nl vertelt u daar uiteraard graag alles over!

Advocaat vennootschapsbelastingrecht nodig?

De vertoonde vennootschapsbelastingrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het vennootschapsbelastingrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de vennootschapsbelastingrecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat vennootschapsbelastingrecht.

Advocaten en advocatenkantoren vennootschapsbelastingrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren vennootschapsbelastingrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde vennootschapsbelastingrecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN