9 kwalitatieve aansprakelijkheid advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Amy Chantrel
Amy Chantrel
RST Advocaten
Fatimastraat 5, 4834 XT, Breda
Profiel Contact 170,00 p/u
Laura Cassese Specialist
Laura Cassese
Briedé Cassese Advocaten & Mediators
Ganzendiepstraat 21, 7607 LZ, Almelo
Profiel Contact 175,00 p/u
Ernst Butterman Specialist
Ernst Butterman
RST Advocaten
Fatimastraat 5, 4834 XT, Breda
Profiel Contact 265,00 p/u
Richard Vonk Specialist
Richard Vonk
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Isabelle Kwetters
Isabelle Kwetters
RST Advocaten
Fatimastraat 5, 4834 XT, Breda
Profiel Contact 175,00 p/u
Hayrettin Temel
Hayrettin Temel
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 175,00 p/u
Jules Verstraelen Specialist
Jules Verstraelen
Mr. J.E.A.H. Verstraelen
Brusselsestraat 32-34, 6211 PE, Maastricht
Profiel Contact 245,00 p/u
Manuela Delnoy-Garske Specialist
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Kwalitatieve aansprakelijkheid advocaten

GESPECIALISEERDE KWALITATIEVE AANSPRAKELIJKHEID ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat kwalitatieve aansprakelijkheid? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten kwalitatieve aansprakelijkheid in uw regio.

Advocaat kwalitatieve aansprakelijkheid

Heeft u te maken met kwalitatieve aansprakelijkheid en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde kwalitatieve aansprakelijkheid advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met kwalitatieve aansprakelijkheid als expertise. Het kwalitatieve aansprakelijkheid is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. Diverse getoonde advocaten zijn aangesloten bij Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van kwalitatieve aansprakelijkheid.

Wat is kwalitatieve aansprakelijkheid

Kwalitatieve aansprakelijkheid is een vorm van aansprakelijkheid die niet is gebaseerd op schuld, maar die is gebaseerd op een bepaalde hoedanigheid of kwaliteit die men heeft. Als het gaat over aansprakelijkheid, zijn daar twee varianten in te onderscheiden. Iemand kan aansprakelijk zijn voor zijn eigen daden, bijvoorbeeld als hijzelf de bal door een ruit schopt, een aanrijding veroorzaakt of een dure vaas omstoot. Er is in die gevallen sprake van schuld of verwijtbaarheid; je kunt die persoon de schuld geven en hem valt iets te verwijten. Er is echter ook nog een andere vorm van aansprakelijkheid, waarbij die persoon niet direct iets te verwijten valt. We spreken dan over kwalitatieve aansprakelijkheid.

Voorbeelden van kwalitatieve aansprakelijkheid

Er zijn tal van kwalitatieve aansprakelijkheden in het Nederlandse Burgerlijk Wetboek. Bij kwalitatieve aansprakelijkheid gaat het om zogenaamde risicoaansprakelijkheid: aansprakelijkheid die nu eenmaal voor risico van die persoon komt, puur omdat we dat hebben afgesproken. Vaak is dit het geval omdat de persoon die feitelijk de fout heeft gemaakt, niet aansprakelijk gehouden kan worden. Het gaat bijvoorbeeld om ouders die aansprakelijk zijn voor minderjarige kinderen, werkgevers die aansprakelijk zijn voor fouten van de werknemer, bezitters van dieren en eigenaren van onroerende zaken. Een aansprakelijkheidsverzekering zal de schadevergoeding die op een kwalitatieve aansprakelijkheid is gestoeld, vergoeden. Daarom is het verstandig te zorgen voor een goede aansprakelijkheidsverzekering.

Bewijscomfort

De kwalitatieve aansprakelijkheden brengen een mate van bewijscomfort met zich. In tegenstelling tot bij schuldaansprakelijkheid, hoeft degene die aansprakelijk wil stellen, geen schuld te bewijzen. Hij hoeft slechts aan te tonen dat een bepaald risico zich heeft verwezenlijkt, en dat dit risico aan de kwaliteit van de betreffende persoon gekoppeld kan worden. Het beroepen op een kwalitatieve aansprakelijkheid is dus laagdrempeliger dan het beroepen op een schuldaansprakelijkheid. Wel kunnen er aanvullende eisen worden gesteld in het wetsartikel die de kwalitatieve aansprakelijkheid schept. Vaak zijn er zogenaamde ‘tenzij’ clausules die aangeven dat onder bepaalde omstandigheden geen aansprakelijkheid bestaat. Daarmee wordt de reikwijdte enigszins beperkt en zijn de gevolgen nog enigszins te overzien. Een advocaat van bijvoorbeeld Advocatenkantoren.nl informeert u graag verder over de mogelijkheden om een procedure te starten op grond van een kwalitatieve aansprakelijkheid.

Iemand aansprakelijk stellen

Wanneer u meent schade te hebben geleden door toedoen van een ander, kunt u die ander aansprakelijk stellen. Hierbij is een goede advocaat van Advocatenkantoren.nl onmisbaar. Het aansprakelijkheidsrecht is enorm complex en voortdurend aan verandering onderhevig. Een advocaat is uiteraard van de laatste ontwikkelingen op de hoogte.

Advocaat kwalitatieve aansprakelijkheid nodig?

De vertoonde kwalitatieve aansprakelijkheid specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in kwalitatieve aansprakelijkheid in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren kwalitatieve aansprakelijkheid

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren kwalitatieve aansprakelijkheid op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend kwalitatieve aansprakelijkheid advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •