17 contractuele aansprakelijkheid advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Monique Aarts
Monique Aarts
Aarts Advocatenkantoor
Oranjesingel 8, 6511 NT, Nijmegen
Profiel Contact 195,00 p/u
Hayrettin Temel
Hayrettin Temel
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 185,00 p/u
Jules Verstraelen
Jules Verstraelen
Leliveld Advocaten
Brusselsestraat 51, 6211 PB, Maastricht
Manuela Delnoy-Garske Specialist
Metin Inan
Metin Inan
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede

Contractuele aansprakelijkheid advocaten

GESPECIALISEERDE CONTRACTUELE AANSPRAKELIJKHEID ADVOCATEN

Bij Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde contractuele aansprakelijkheid advocaten. Zoekt u naar een deskundige contractuele aansprakelijkheid advocaat? Kies de meest geschikte advocaat voor uw rechtsvraag of zaak!

Advocaat contractuele aansprakelijkheid

Experts in contractuele aansprakelijkheid

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde contractuele aansprakelijkheid advocaat voor een juridisch geschil, zaak en/of rechtsvraag? Vind en vergelijk overzichtelijk advocaten met specialistische kennis over het aansprakelijkheidsrecht. De Nederlandse wet- en regelgeving is vaak onderhevig aan wijzigingen, waardoor het verstandig is om een ervaren advocaat met actuele kennis van zaken over het aansprakelijkheidsrecht in te schakelen. Krijgt u te maken met juridische vraagstukken betreffende contractuele aansprakelijkheden? Door te kiezen voor een ervaren contractuele aansprakelijkheid expert bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning.

Wat is ontractuele aansprakelijkheid?

Ons Burgerlijk Wetboek kent twee vormen van aansprakelijkheid. De ene is wettelijke aansprakelijkheid, waarbij de aansprakelijkheid uit de wet voortvloeit. Daarvan is kort gezegd sprake wanneer je zonder contract een ander schade toebrengt. De andere is contractuele aansprakelijkheid. Daarbij vloeit de aansprakelijkheid voort uit het contract, of beter gezegd: uit het niet nakomen van het contract. Er moet namelijk sprake zijn van wanprestatie. Een of meerdere afspraken in het contract worden dan niet nagekomen door één van de partijen.

Beperking van contractuele aansprakelijkheid

Wanneer sprake is van contractuele aansprakelijkheid, is er sprake van een contract. In dit contract kan een beperking van aansprakelijkheid zijn opgenomen. Dit noemt men ook wel een exoneratiebeding. Het kan dan gaan om een algehele uitsluiting van aansprakelijkheid ("wij zijn niet aansprakelijk voor schade"), maar ook om een beperking van aansprakelijkheid (“de maximale schadevergoeding bedraagt € X”). Deze exoneraties zijn echter niet altijd toegestaan. Laat ze dus altijd toetsen door een advocaat van Advocatenkantoren.nl.

Schadevergoeding vorderen

Niet bij elke wanprestatie kan met succes schadevergoeding worden gevorderd. Ook moet er eerst sprake zijn van verzuim, waarvoor doorgaans een ingebrekestelling vereist is. Er moet dus een bepaald aantal stappen worden genomen voordat schadevergoeding aan de orde is.

Deskundige contractuele aansprakelijkheid advocaat nodig?

Als u denkt een contractuele aansprakelijkheid advocaat nodig te hebben, kunt u deze vrijblijvend benaderen via ons platform. De vertoonde advocaten zijn gespecialiseerd in contractuele aansprakelijkheden en zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving binnen het aansprakelijkheidsrecht. Krijgt u te maken met een juridisch vraagstuk en zoekt u hiervoor een advocaat? Onze specialisten staan voor uw klaar! Selecteer een regio om direct een expert in uw buurt te vinden. In ons overzicht van contractuele aansprakelijkheid specialisten kunt u de advocaten overzichtelijk vergelijken op tarief, locatie, ervaring en specialisme. Op Advocatenkantoren.nl zijn geen juristen te vinden, maar uitsluitend deskundige contractuele aansprakelijkheid advocaten.

Kom in contact met een contractuele aansprakelijkheid specialist

Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag direct naar de meest geschikte advocaat. De contractuele aansprakelijkheid advocaten bieden juridische ondersteuning en diensten aan voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen. Benader de advocaat via het contactformulier of neem direct telefonisch contact op. Op het profiel van de door u gekozen advocaat vindt u aanvullende informatie over de advocaat en het advocatenkantoor waarbij de advocaat werkzaam is.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN