7 contractuele aansprakelijkheid advocaten
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Laura Cassese Specialist
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Contractuele aansprakelijkheid advocaten

GESPECIALISEERDE CONTRACTUELE AANSPRAKELIJKHEID ADVOCATEN

Bij Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde contractuele aansprakelijkheid advocaten. Zoekt u naar een deskundige contractuele aansprakelijkheid advocaat? Kies de meest geschikte advocaat voor uw rechtsvraag of zaak!

Advocaat contractuele aansprakelijkheid

Experts in contractuele aansprakelijkheid

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde contractuele aansprakelijkheid advocaat voor een juridisch geschil, zaak en/of rechtsvraag? Vind en vergelijk overzichtelijk advocaten met specialistische kennis over het aansprakelijkheidsrecht. De Nederlandse wet- en regelgeving is vaak onderhevig aan wijzigingen, waardoor het verstandig is om een ervaren advocaat met actuele kennis van zaken over het aansprakelijkheidsrecht in te schakelen. Krijgt u te maken met juridische vraagstukken betreffende contractuele aansprakelijkheden? Door te kiezen voor een ervaren contractuele aansprakelijkheid expert bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning.

Wat is ontractuele aansprakelijkheid?

Ons Burgerlijk Wetboek kent twee vormen van aansprakelijkheid. De ene is wettelijke aansprakelijkheid, waarbij de aansprakelijkheid uit de wet voortvloeit. Daarvan is kort gezegd sprake wanneer je zonder contract een ander schade toebrengt. De andere is contractuele aansprakelijkheid. Daarbij vloeit de aansprakelijkheid voort uit het contract, of beter gezegd: uit het niet nakomen van het contract. Er moet namelijk sprake zijn van wanprestatie. Een of meerdere afspraken in het contract worden dan niet nagekomen door één van de partijen.

Beperking van contractuele aansprakelijkheid

Wanneer sprake is van contractuele aansprakelijkheid, is er sprake van een contract. In dit contract kan een beperking van aansprakelijkheid zijn opgenomen. Dit noemt men ook wel een exoneratiebeding. Het kan dan gaan om een algehele uitsluiting van aansprakelijkheid ("wij zijn niet aansprakelijk voor schade"), maar ook om een beperking van aansprakelijkheid (“de maximale schadevergoeding bedraagt € X”). Deze exoneraties zijn echter niet altijd toegestaan. Laat ze dus altijd toetsen door een advocaat van Advocatenkantoren.nl.

Schadevergoeding vorderen

Niet bij elke wanprestatie kan met succes schadevergoeding worden gevorderd. Ook moet er eerst sprake zijn van verzuim, waarvoor doorgaans een ingebrekestelling vereist is. Er moet dus een bepaald aantal stappen worden genomen voordat schadevergoeding aan de orde is.

Deskundige contractuele aansprakelijkheid advocaat nodig?

Als u denkt een contractuele aansprakelijkheid advocaat nodig te hebben, kunt u deze vrijblijvend benaderen via ons platform. De vertoonde advocaten zijn gespecialiseerd in contractuele aansprakelijkheden en zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving binnen het aansprakelijkheidsrecht. Krijgt u te maken met een juridisch vraagstuk en zoekt u hiervoor een advocaat? Onze specialisten staan voor uw klaar! Selecteer een regio om direct een expert in uw buurt te vinden. In ons overzicht van contractuele aansprakelijkheid specialisten kunt u de advocaten overzichtelijk vergelijken op tarief, locatie, ervaring en specialisme. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend contractuele aansprakelijkheid advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Kom in contact met een contractuele aansprakelijkheid specialist

De vertoonde contractuele aansprakelijkheid specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in contractuele aansprakelijkheid in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de contractuele aansprakelijkheid advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •