13 aansprakelijkheid dieren advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Monique Aarts
Monique Aarts
Aarts Advocatenkantoor
Oranjesingel 8, 6511 NT, Nijmegen
Profiel Contact 195,00 p/u
Hayrettin Temel
Hayrettin Temel
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 185,00 p/u
Jules Verstraelen
Jules Verstraelen
Leliveld Advocaten
Brusselsestraat 51, 6211 PB, Maastricht
Manuela Delnoy-Garske Specialist
Metin Inan
Metin Inan
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Sigriet Jongstra
Sigriet Jongstra
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Lisette van den Muyzenberg-van Zoelen Specialist
Lisette van den Muyzenberg-van Zoelen
Bewust Letselschade Advocaten
Beemdstraat 1, 5653 MA, Eindhoven
Daan Andries Specialist
Daan Andries
Bewust Letselschade Advocaten
Beemdstraat 1, 5653 MA, Eindhoven
Jikke Stappaerts-Zijlmans Specialist
Jikke Stappaerts-Zijlmans
Bewust Letselschade Advocaten
Beemdstraat 1, 5653 MA, Eindhoven

Aansprakelijkheid dieren advocaten

GESPECIALISEERDE AANSPRAKELIJKHEID DIEREN ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat aansprakelijkheid dieren? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten aansprakelijkheid dieren in uw regio.

Advocaat aansprakelijkheid dieren

Heeft u te maken met het aansprakelijkheid dieren en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde aansprakelijkheid dieren advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met aansprakelijkheid dieren als expertise. Het aansprakelijkheid dieren is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten hebben ruime ervaring binnen het aansprakelijkheidsrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van aansprakelijkheid dieren.

Aansprakelijkheid dieren

In principe is de bezitter van een dier aansprakelijk voor de schade die het dier aanricht. Er zijn echter wel een paar uitzonderingen. Zo is de bezitter niet aansprakelijk als het dier een legitieme reden had om de schade te veroorzaken. Het moge duidelijk zijn dat wanneer een inbreker in zijn broek wordt gebeten, de eigenaar van de hond ook niet aansprakelijk is voor de schade die de inbreker heeft doordat zijn broek beschadigd is. Heeft de bezitter het dier opdracht gegeven om schade aan te richten, dan is de bezitter sowieso al aansprakelijk omdat hij zelf een fout heeft gemaakt. Als de bezitter geen fout heeft gemaakt, is hij in principe óók aansprakelijk wanneer het dier schade aanricht, tenzij hij daar een rechtvaardiging voor heeft. Vliegt het dier uit zichzelf de overvallers aan, dan is de bezitter daarvoor niet aansprakelijk. Dat is natuurlijk anders als het dier de onschuldige postbode aanvliegt

Waarom aansprakelijk voor schade door dieren?

Het lijkt misschien vreemd dat de bezitter aansprakelijk is voor schade die door dieren is aangericht. Zeker wanneer de bezitter nooit had kunnen verwachten dat het dier de schade zou aanrichten. Want stel dat een paar altijd rustig is, maar ineens iemand schopt omdat die persoon te dicht achter het paard is gekomen; is de bezitter dan ook aansprakelijk? Of wanneer een heel lieve hond ineens iemand in zijn arm bijt? ls een hond keurig afgericht, altijd poeslief is en plots toch een postbode in de been bijt, dan had de bezitter daar misschien helemaal niets tegen kunnen doen. Toch moet de bezitter die schade dan vergoeden. De gedachte daarachter is dat de bezitter nu eenmaal het dier in bezit heeft genomen omdat hij die eigen energie van het dier leuk vindt. Een dier is leuk omdat het een eigen wil heeft, liefde kan tonen, enzovoorts. Doet het dier iets nadeligs door die eigen energie, dan komt dat ook voor rekening van de bezitter. Het zou immers onredelijk zijn om dit voor rekening van het slachtoffer te laten.

Het kan erg lastig zijn. In ieder geval is de gedachte achter deze aansprakelijkheid dat het dier een eigen energie heeft en daardoor onberekenbaar is. De bezitter is daar nu eenmaal voor aansprakelijk omdat hij dat weet bij de aanschaf van het dier.

Aansprakelijkheid wilde dieren

Wilde dieren hebben geen bezitter. Een wild zwijn in het bos die een voorbijganger aanvalt, heeft geen bezitter die de schade kan vergoeden. Toch kan er soms ruimte zijn voor aansprakelijkheid. Bijvoorbeeld als bekend was dat er wilde zwijnen rondlopen die schade kunnen aanrichten. Neem voor meer informatie contact op met één van de advocaten van Advocatenkantoren.nl

Lastige casussen bij aansprakelijkheid dieren

Wanneer er schade is toegebracht door een dier, is er veelal discussie over of de bezitter van het dier wel die schade moet betalen. De bezitter zal zich niet zelden beroepen op het lieve karakter van het dier en mogelijk op uitlokking door het slachtoffer. Omdat de schade soms toch wel fors kan zijn, is het aan te raden een advocaat naar de zaak te laten kijken. U vindt deskundige advocaten op ons platform op Advocatenkantoren.nl.

Advocaat aansprakelijkheid dieren nodig?

De vertoonde aansprakelijkheid dieren specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het aansprakelijkheid dieren in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de aansprakelijkheid dieren advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat aansprakelijkheid dieren.

Advocaten en advocatenkantoren aansprakelijkheid dieren

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren aansprakelijkheid dieren op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde aansprakelijkheid dieren advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN