7 buitencontractuele aansprakelijkheid advocaten
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Laura Cassese Specialist
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Buitencontractuele aansprakelijkheid advocaten

GESPECIALISEERDE BUITENCONTRACTUELE AANSPRAKELIJKHEID ADVOCATEN

Bij Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde buitencontractuele aansprakelijkheid advocaten. Zoekt u naar een deskundige buitencontractuele aansprakelijkheid advocaat? Kies de meest geschikte advocaat voor uw rechtsvraag of zaak!

Advocaat buitencontractuele aansprakelijkheid

Experts in buitencontractuele aansprakelijkheid

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde buitencontractuele aansprakelijkheid advocaat voor een juridisch geschil, zaak en/of rechtsvraag? Vind en vergelijk overzichtelijk advocaten met specialistische kennis over het aansprakelijkheidsrecht. De Nederlandse wet- en regelgeving is vaak onderhevig aan wijzigingen, waardoor het verstandig is om een ervaren advocaat met actuele kennis van zaken over het aansprakelijkheidsrecht in te schakelen. Krijgt u te maken met juridische vraagstukken betreffende buitencontractuele aansprakelijkheden? Door te kiezen voor een ervaren buitencontractuele aansprakelijkheid expert bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning.

Wat is buitencontractuele aansprakelijkheid?

Buitencontractuele aansprakelijkheid wordt ook wel wettelijke aansprakelijkheid genoemd. Dit is de aansprakelijkheid zonder dat een contract aan de orde is. De aansprakelijkheid staat dus op zichzelf, en is niet gebaseerd op een contract. Dat klinkt vaag, maar is eigenlijk redelijk eenvoudig. Wanneer een keuken niet goed wordt opgeleverd, is dat wanprestatie. De afspraken zijn immers niet goed nagekomen. Zonder contract is dat niet per se onrechtmatig. Er is dan gewoon een keuken geïnstalleerd, en er is dan dus geen wanprestatie. Het opleveren van een gebrekkige keuken leidt dus tot contractuele aansprakelijkheid. Er zijn echter ook aansprakelijkheden die zonder contract ontstaan. Denk aan het slopen van de laptop van iemand anders, het botsen tegen een andere auto, het scheppen van gevaarlijke situaties, enzovoorts.

Is een ingebrekestelling vereist?

Het belangrijkste verschil tussen contractuele aansprakelijkheid en buitencontractuele aansprakelijkheid is dat bij de laatste geen ingebrekestelling is vereist. Dat is logisch, want de aansprakelijkheid vloeit niet voort uit de overeenkomst. De aansprakelijkheid bestaat per direct op het moment van onrechtmatig handelen. Maakt iemand de laptop van een ander kapot, dan is die persoon vanaf dat moment aansprakelijk voor de schade.

Het begroten van de schade

Wanneer iemand aansprakelijk is, kom je toe aan de tweede vraag: wat is de schade? Die schade wordt berekend door te kijken naar de hypothetische situatie waarin de onrechtmatige gedraging achterwege is gebleven. Dat kan erg lastig zijn, en daar wordt dan ook veel door advocaten over geprocedeerd. Neem daarom contact op met een advocaat van Advocatenkantoren.nl als u iemand aansprakelijk wil stellen.

Deskundige buitencontractuele aansprakelijkheid advocaat nodig?

Als u denkt een buitencontractuele aansprakelijkheid advocaat nodig te hebben, kunt u deze vrijblijvend benaderen via ons platform. De vertoonde advocaten zijn gespecialiseerd in buitencontractuele aansprakelijkheden en zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving binnen het aansprakelijkheidsrecht. Krijgt u te maken met een juridisch vraagstuk en zoekt u hiervoor een advocaat? Onze specialisten staan voor uw klaar! Selecteer een regio om direct een expert in uw buurt te vinden. In ons overzicht van buitencontractuele aansprakelijkheid specialisten kunt u de advocaten overzichtelijk vergelijken op tarief, locatie, ervaring en specialisme. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend buitencontractuele aansprakelijkheid advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Kom in contact met een buitencontractuele aansprakelijkheid specialist

De vertoonde buitencontractuele aansprakelijkheid specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in een buitencontractuele aansprakelijkheid in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de buitencontractuele aansprakelijkheid advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •