6 werkgeversaansprakelijkheid advocaten
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Laura Cassese Specialist
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Werkgeversaansprakelijkheid advocaten

GESPECIALISEERDE WERKGEVERSAANSPRAKELIJKHEID ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat werkgeversaansprakelijkheid? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten werkgeversaansprakelijkheid in uw regio.

Advocaat werkgeversaansprakelijkheid

Heeft u te maken met werkgeversaansprakelijkheid en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde werkgeversaansprakelijkheid advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met werkgeversaansprakelijkheid als expertise. Het werkgeversaansprakelijkheid is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van werkgeversaansprakelijkheid.

Wat is werkgeversaansprakelijkheid?

Een werkgever is verplicht om goed voor de werknemer te zorgen. Het begrip werkgeversaansprakelijkheid is in principe niet heel ingewikkeld. De werkgever moet voorkomen dat de werknemer schade oploopt tijdens het uitvoeren van zijn werkzaamheden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de werkgever niet voor alles wat op de werkvloer fout gaat, aansprakelijk. Soms is iets puur een ongeluk en had de werkgever daar niets tegen kunnen doen. Stel dat iemand op de werkvloer struikelt en de werkgever daar niets tegen had kunnen doen, dan zal die werknemer – hoe zuur ook – zelf zijn schade moeten dragen.

Die zorgplicht geldt niet alleen voor betaalde werknemers, maar ook voor vrijwilligers en logischerwijs ook voor uitzendkrachten. Maar wat houdt die zorgplicht nu praktisch gezien in? Dat is een vraag die lastig te beantwoorden is.

Aansprakelijkheid werkgever voor werknemer

De werkgever moet er voor zorgen dat zowel de werkplek als de middelen en machines waarmee de werknemer werkt, dusdanig zijn ingericht dat schade wordt voorkomen. Personeel moet goed geïnstrueerd worden over hoe met machines en apparaten moet worden omgegaan en hoe het veilig kan werken. Bovendien moet de werkgever toezien op de naleving van de regels en  eventueel de werknemers bijscholen.

Al met al is dat dus een behoorlijke zorgplicht. Komt de werkgever die niet na, dan is hij aansprakelijk voor de schade die bij de werknemer is ontstaan.

Wat als er schade optreedt?

Het kan zijn dat een werknemer alsnog schade lijdt. Een schilder kan van de trap vallen, een wegwerker kan aangereden worden en een timmerman kan tijdens de lunch door de stoel zakken. Maar is de werkgever daar dan altijd voor aansprakelijk? Dat is wederom een lastige  vraag waar advocaten veel over kunnen debatteren. Om er voor te zorgen dat u als werknemer zo goed mogelijk uw schade op de werkgever kan verhalen, kunt u contact opnemen met een advocaat die u op Advocatenkantoren.nl kunt vinden. Uiteraard staat de relatie tussen werknemer en werkgever voorop als u bij de werkgever wil blijven werken. De advocaat zal altijd met u overleggen wat de houding tegenover de werkgever wordt en kan op basis van zijn of haar ervaring u daarin uiteraard adviseren.

Recht op een behoorlijke verzekering

De Hoge Raad heeft bepaald dat de werkgever in sommige gevallen verplicht is om een behoorlijke verzekering voor de werknemer af te sluiten. Dit is het geval in verkeerssituaties waarin een werknemer voor zijn werk actief is. Het moet dan wel gaan om werkverkeer, bijvoorbeeld een thuiszorgmedewerker die van het ene adres naar het andere adres rijdt. Heeft de werkgever niet aan zijn verplichting om te zorgen voor een behoorlijke verzekering voldaan, dan moet hij betalen wat de verzekering anders zou hebben uitgekeerd. Deze verzekeringsplicht geldt niet voor woonwerkverkeer en niet voor voetgangers. Een struikelende postbode te voet zal dus geen recht hebben op een behoorlijke verzekering, maar een uitglijdende fietsende postbode weer wel.

Hoe stel ik mijn werkgever aansprakelijk?

Er zijn diverse gronden om een werkgever aansprakelijk te houden. Het is het ‘makkelijkst’ om een werkgever aansprakelijk te houden wanneer hij onvoldoende heeft gedaan om de werknemer op de werkvloer te beschermen. Maar soms is het ongeval niet op de werkvloer gebeurd, bijvoorbeeld bij een bedrijfsuitje of bij de genoemde verkeersongevallen; dan wordt het al wat lastiger. Neem voor deskundig advies op maat contact op met een advocaat van Advocatenkantoren.nl.

Advocaat werkgeversaansprakelijkheid nodig?

De vertoonde werkgeversaansprakelijkheid specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in werkgeversaansprakelijkheid in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de werkgeversaansprakelijkheid advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren werkgeversaansprakelijkheid

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren werkgeversaansprakelijkheid op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend werkgeversaansprakelijkheid advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •