7 risicoaansprakelijkheid advocaten
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Laura Cassese Specialist
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Risicoaansprakelijkheid advocaten

GESPECIALISEERDE RISICOAANSPRAKELIJKHEID ADVOCATEN

Bij Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde risicoaansprakelijkheid advocaten. Zoekt u naar een deskundige risicoaansprakelijkheid advocaat? Kies de meest geschikte advocaat voor uw rechtsvraag of zaak!

Advocaat risicoaansprakelijkheid

Experts in risicoaansprakelijkheid

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde risicoaansprakelijkheid advocaat voor een juridisch geschil, zaak en/of rechtsvraag? Vind en vergelijk overzichtelijk advocaten met specialistische kennis over het aansprakelijkheidsrecht. De Nederlandse wet- en regelgeving is vaak onderhevig aan wijzigingen, waardoor het verstandig is om een ervaren advocaat met actuele kennis van zaken over het aansprakelijkheidsrecht in te schakelen. Door te kiezen voor een ervaren risicoaansprakelijkheid expert bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning.

Wat is risicoaansprakelijkheid?

Het aansprakelijkheidsrecht kent twee soorten aansprakelijkheden. Dat zijn de schuldaansprakelijkheid en de risicoaansprakelijkheid. Bij schuldaansprakelijkheid moet sprake zijn van schuld. Iemand moet een fout hebben gemaakt. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer iemand door een stuurfout tegen een ander aan rijdt. Er is een fout gemaakt, er is dus schuld, en er is dus schuldaansprakelijkheid. Maar soms bestaat geen schuld, maar is er toch aansprakelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan de aansprakelijkheid van een wegbeheerder. Een wegbeheerder moet zorgen dat de weg altijd in goede staat verkeert. Ligt er door storm een boom op de rijbaan en is deze niet binnen een bepaalde tijd weggehaald, dan is de wegbeheerder voor de schade die ontstaat doordat iedereen op de boom botst aansprakelijk. Zelfs als de wegbeheerder niet wist dat die boom op de rijbaan lag.

Wat kan ik doen om risicoaansprakelijkheid te voorkomen?

Je bent veelal pas risicoaansprakelijk voor gevaren die je zelf in het leven hebt geroepen. Zo ben je aansprakelijk voor schade veroorzaakt door dieren in je bezit. Dat is logisch, want je hebt zelf gekozen om het dier in je bezit te nemen. Als wegbeheerder ben je aansprakelijk voor schade veroorzaakt door gebrekkige wegen. Ook dat is logisch, want je moet de wegen nu eenmaal goed beheren. Zo heeft elke risicoaansprakelijkheid wel een bepaalde rechtvaardiging. Maar toch kan de aansprakelijkheid als een zwaard van Damocles boven het hoofd hangen. Je weet immers niet altijd of een dier te vertrouwen is en of een weg in orde is. Zorg daarom altijd voor een goede verzekering.

Iemand aansprakelijk stellen

Om iemand aansprakelijk te stellen, is de deskundigheid van een advocaat van bijvoorbeeld Advocatenkantoren.nl nodig. Deze advocaat kan inschatten of er kans op een succesvolle aansprakelijkstelling bestaat, en de dader aansprakelijk stellen.

Deskundige risicoaansprakelijkheid advocaat nodig?

Als u denkt een risicoaansprakelijkheid advocaat nodig te hebben, kunt u deze vrijblijvend benaderen via ons platform. De vertoonde advocaten zijn gespecialiseerd in risicoaansprakelijkheden en zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving binnen het aansprakelijkheidsrecht. Krijgt u te maken met een juridisch vraagstuk en zoekt u hiervoor een advocaat? Onze specialisten staan voor uw klaar! Selecteer een regio om direct een expert in uw buurt te vinden. In ons overzicht van risicoaansprakelijkheid specialisten kunt u de advocaten overzichtelijk vergelijken op tarief, locatie, ervaring en specialisme. Op Advocatenkantoren.nl zijn geen juristen te vinden, maar uitsluitend advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Kom in contact met een risicoaansprakelijkheid specialist

De vertoonde risicoaansprakelijkheid specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in risicoaansprakelijkheid in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de risicoaansprakelijkheid advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •