17 risicoaansprakelijkheid advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Monique Aarts
Monique Aarts
Aarts Advocatenkantoor
Oranjesingel 8, 6511 NT, Nijmegen
Profiel Contact 195,00 p/u
Hayrettin Temel
Hayrettin Temel
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 185,00 p/u
Jules Verstraelen
Jules Verstraelen
Leliveld Advocaten
Brusselsestraat 51, 6211 PB, Maastricht
Manuela Delnoy-Garske Specialist
Metin Inan
Metin Inan
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede

Risicoaansprakelijkheid advocaten

GESPECIALISEERDE RISICOAANSPRAKELIJKHEID ADVOCATEN

Bij Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde risicoaansprakelijkheid advocaten. Zoekt u naar een deskundige risicoaansprakelijkheid advocaat? Kies de meest geschikte advocaat voor uw rechtsvraag of zaak!

Advocaat risicoaansprakelijkheid

Experts in risicoaansprakelijkheid

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde risicoaansprakelijkheid advocaat voor een juridisch geschil, zaak en/of rechtsvraag? Vind en vergelijk overzichtelijk advocaten met specialistische kennis over het aansprakelijkheidsrecht. De Nederlandse wet- en regelgeving is vaak onderhevig aan wijzigingen, waardoor het verstandig is om een ervaren advocaat met actuele kennis van zaken over het aansprakelijkheidsrecht in te schakelen. Door te kiezen voor een ervaren risicoaansprakelijkheid expert bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning.

Wat is risicoaansprakelijkheid?

Het aansprakelijkheidsrecht kent twee soorten aansprakelijkheden. Dat zijn de schuldaansprakelijkheid en de risicoaansprakelijkheid. Bij schuldaansprakelijkheid moet sprake zijn van schuld. Iemand moet een fout hebben gemaakt. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer iemand door een stuurfout tegen een ander aan rijdt. Er is een fout gemaakt, er is dus schuld, en er is dus schuldaansprakelijkheid. Maar soms bestaat geen schuld, maar is er toch aansprakelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan de aansprakelijkheid van een wegbeheerder. Een wegbeheerder moet zorgen dat de weg altijd in goede staat verkeert. Ligt er door storm een boom op de rijbaan en is deze niet binnen een bepaalde tijd weggehaald, dan is de wegbeheerder voor de schade die ontstaat doordat iedereen op de boom botst aansprakelijk. Zelfs als de wegbeheerder niet wist dat die boom op de rijbaan lag.

Wat kan ik doen om risicoaansprakelijkheid te voorkomen?

Je bent veelal pas risicoaansprakelijk voor gevaren die je zelf in het leven hebt geroepen. Zo ben je aansprakelijk voor schade veroorzaakt door dieren in je bezit. Dat is logisch, want je hebt zelf gekozen om het dier in je bezit te nemen. Als wegbeheerder ben je aansprakelijk voor schade veroorzaakt door gebrekkige wegen. Ook dat is logisch, want je moet de wegen nu eenmaal goed beheren. Zo heeft elke risicoaansprakelijkheid wel een bepaalde rechtvaardiging. Maar toch kan de aansprakelijkheid als een zwaard van Damocles boven het hoofd hangen. Je weet immers niet altijd of een dier te vertrouwen is en of een weg in orde is. Zorg daarom altijd voor een goede verzekering.

Iemand aansprakelijk stellen

Om iemand aansprakelijk te stellen, is de deskundigheid van een advocaat van bijvoorbeeld Advocatenkantoren.nl nodig. Deze advocaat kan inschatten of er kans op een succesvolle aansprakelijkstelling bestaat, en de dader aansprakelijk stellen.

Deskundige risicoaansprakelijkheid advocaat nodig?

Als u denkt een risicoaansprakelijkheid advocaat nodig te hebben, kunt u deze vrijblijvend benaderen via ons platform. De vertoonde advocaten zijn gespecialiseerd in risicoaansprakelijkheden en zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving binnen het aansprakelijkheidsrecht. Krijgt u te maken met een juridisch vraagstuk en zoekt u hiervoor een advocaat? Onze specialisten staan voor uw klaar! Selecteer een regio om direct een expert in uw buurt te vinden. In ons overzicht van risicoaansprakelijkheid specialisten kunt u de advocaten overzichtelijk vergelijken op tarief, locatie, ervaring en specialisme. Op Advocatenkantoren.nl zijn geen juristen te vinden, maar uitsluitend deskundige risicoaansprakelijkheid advocaten.

Kom in contact met een risicoaansprakelijkheid specialist

Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag direct naar de meest geschikte advocaat. De risicoaansprakelijkheid advocaten bieden juridische ondersteuning en diensten aan voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen. Benader de advocaat via het contactformulier of neem direct telefonisch contact op. Op het profiel van de door u gekozen advocaat vindt u aanvullende informatie over de advocaat en het advocatenkantoor waarbij de advocaat werkzaam is.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN