6 aansprakelijkheid kinderen advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Richard Vonk Specialist
Richard Vonk
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Ernst Butterman Specialist
Ernst Butterman
RST Advocaten
Fatimastraat 5, 4834 XT, Breda
Profiel Contact 255,00 p/u
Hayrettin Temel
Hayrettin Temel
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 175,00 p/u
Jules Verstraelen Specialist
Jules Verstraelen
Mr. J.E.A.H. Verstraelen
Brusselsestraat 32-34, 6211 PE, Maastricht
Profiel Contact 245,00 p/u
Manuela Delnoy-Garske Specialist
Sigriet Jongstra
Sigriet Jongstra
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Profiel Contact 200,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Aansprakelijkheid kinderen advocaten

GESPECIALISEERDE AANSPRAKELIJKHEID KINDEREN ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat aansprakelijkheid kinderen? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten aansprakelijkheid kinderen in uw regio.

Advocaat aansprakelijkheid kinderen

Heeft u te maken met het aansprakelijkheid kinderen en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde aansprakelijkheid kinderen advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met aansprakelijkheid kinderen als expertise. Het aansprakelijkheid kinderen is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van aansprakelijkheid kinderen.

Aansprakelijkheid kinderen

Kinderen zijn in het aansprakelijkheidsrecht lastige actoren. Kleine kinderen hebben nog niet het besef dat ze een ander schade kunnen toebrengen en kunnen dan ook niet aansprakelijk worden gehouden. De leeftijdsgrens ligt bij 14 jaar. Een kind onder de 14 kan dus niet zelf aansprakelijk worden gehouden, maar degene die het ouderlijk gezag of voogdij uitoefent kan daarvoor wél aansprakelijk worden gehouden. Het moet dan wel gaan om iets wat het kind gedaan heeft; je kunt de ouders dus niet verwijten dat het kind niets gedaan heeft terwijl het wel iets had moeten doen. Voor kinderen van 14 en 15 jaar ligt het anders; daarvoor zijn de ouders slechts aan te spreken als ze kan worden verweten dat ze de gedraging niet hebben voorkomen. Je kunt kinderen van 14 en 15 jaar echter wel altijd zelf aanspreken. Voor kinderen van 16 jaar en ouder kun je de ouders niet aansprakelijk stellen (tenzij ze zelf onrechtmatig hebben gehandeld).

Bij de regelingen omtrent aansprakelijkheid voor kinderen is een aantal grenzen getrokken. We zullen hieronder kort de diverse gevallen behandelen.

Aansprakelijkheid voor kinderen onder de 14 jaar

Wanneer kinderen onder de 14 jaar zijn, is degene die het ouderlijk gezag of de voogdij uitoefent voor de veroorzaakte schade aansprakelijk. Voorwaarde hierbij is wel dat wanneer het kind meerderjarig zou zijn, het kind zelf aansprakelijk zou zijn. Heeft het kind bijvoorbeeld een legitieme reden om iets te doen, dan zijn de ouders daar niet voor aansprakelijk. De gedachte hierachter is dat kinderen onder de 14 jaar nog niets opzettelijk kunnen doen en hen dan ook geen gedrag valt toe te rekenen. Omdat sommige schade dan helemaal niet verhaald zou kunnen worden, zijn de verzorgers aangewezen als degenen die de schade moeten dragen.

Aansprakelijkheid voor kinderen van 14 en 15 jaar

Voor kinderen van 14 en 15 jaar geldt in beginsel ook dat degene die het ouderlijk gezag of de voogdij uitvoert, voor de veroorzaakte schade aansprakelijk is. Daarvoor geldt echter een uitzondering. Wanneer de ouders niet kan worden verweten dat ze de fout niet hebben belet, zijn ze niet aansprakelijk. Kinderen van 14 en 15 doen ook wel eens dingen zonder dat de ouders dat kunnen weten, waardoor het onredelijk zou zijn om ze daarvoor aansprakelijk te houden. Die kinderen zijn daar zelf voor aansprakelijk.

Omdat deze gevallen nogal lastig kunnen zijn, is het aan te raden om een ervaren advocaat van Advocatenkantoren.nl in te schakelen om te kijken wat in uw situatie precies aan de hand is.

Vaak gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering

De gedragingen van kinderen zijn veelal gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering. Elke ouder doet er namelijk verstandig aan om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Je weet immers nooit wanneer een kind schade aanricht, en die schade kan door het speelse en soms onzorgvuldige karakter van kinderen behoorlijk groot zijn. Denk maar aan een voetbal die door de ruit wordt geschopt, een kind dat een glas water over een laptop laat vallen of een kind dat een ander kind laat struikelen.

De ouders of het kind?

Het kind heeft zelf vaak weinig geld om schade te kunnen vergoeden. Wanneer er geen verzekering is, is het daarom aan te raden om te proberen de ouders aansprakelijk te stellen. Bij kinderen van 14 en 15 is dat zoals besproken lastig, en bij kinderen van 16 jaar en ouder is dat nog lastiger. Neem contact op met een advocaat die u op Advocatenkantoren.nl kunt vinden voor het aansprakelijk stellen van het kind of de ouders.

Advocaat aansprakelijkheid kinderen nodig?

De vertoonde aansprakelijkheid kinderen specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in de aansprakelijkheid van kinderen in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de aansprakelijkheid kinderen advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren aansprakelijkheid kinderen

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren aansprakelijkheid kinderen op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •