16 hoofdelijke aansprakelijkheid advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Monique Aarts
Monique Aarts
Aarts Advocatenkantoor
Oranjesingel 8, 6511 NT, Nijmegen
Profiel Contact 195,00 p/u
Hayrettin Temel
Hayrettin Temel
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 185,00 p/u
Jules Verstraelen
Jules Verstraelen
Leliveld Advocaten
Brusselsestraat 51, 6211 PB, Maastricht
Manuela Delnoy-Garske Specialist
Metin Inan
Metin Inan
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Sigriet Jongstra
Sigriet Jongstra
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere

Hoofdelijke aansprakelijkheid advocaten

GESPECIALISEERDE HOOFDELIJKE AANSPRAKELIJKHEID ADVOCATEN

Bij Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde hoofdelijke aansprakelijkheid advocaten. Zoekt u naar een deskundige hoofdelijke aansprakelijkheid advocaat? Kies de meest geschikte advocaat voor uw rechtsvraag of zaak!

Advocaat hoofdelijke aansprakelijkheid

Experts in hoofdelijke aansprakelijkheid

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde hoofdelijke aansprakelijkheid advocaat voor een juridisch geschil, zaak en/of rechtsvraag? Vind en vergelijk overzichtelijk advocaten met specialistische kennis over het aansprakelijkheidsrecht. De Nederlandse wet- en regelgeving is vaak onderhevig aan wijzigingen, waardoor het verstandig is om een ervaren advocaat met actuele kennis van zaken over het aansprakelijkheidsrecht in te schakelen. Wilt u iemand hoofdelijk aansprakelijk stellen? Door te kiezen voor een ervaren hoofdelijke aansprakelijkheid expert bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning.

Wat is hoofdelijke aansprakelijkheid?

Hoofdelijke aansprakelijkheid betekent dat meerdere personen voor het geheel aansprakelijk zijn. Wanneer meerdere personen gezamenlijk een schuld zijn aangegaan, kan de schuldeiser bij elk van deze personen de schuld innen. Het is dus niet zo dat wanneer er vijf schuldenaars zijn, deze elk maximaal 20 procent (één vijfde deel) moeten betalen. Ze moeten ieder het geheel betalen, maar uiteraard kan de schuldeiser niet meer geld innen dan de schuld bedraagt.

Regresrecht

Wanneer iemand hoofdelijk aansprakelijk is gesteld en een gehele schuld heeft betaald, kan hij het teveel betaalde op de andere personen verhalen. In bovengenoemd voorbeeld hoeft ieder van de schuldenaars eigenlijk maar 20 procent te betalen; ze zijn immers met z’n vijven. Ieder van hen vijven moet op verzoek van de schuldeiser het geheel betalen (dat is immers de hoofdelijke aansprakelijkheid), maar vervolgens kunnen ze dat wat de 20 procent overstijgt, verhalen bij de andere aansprakelijke personen. Zo betaalt ieder alsnog maar 20 procent van de totale schuld. Het probleem van het verhalen wordt echter niet bij de schuldeiser maar bij de schuldenaar neergelegd.

Hoofdelijke aansprakelijkheid in de wet

In sommige gevallen bepaalt de wet dat hoofdelijke aansprakelijkheid bestaat. Bijvoorbeeld in geval van een vennootschap onder firma. Elk van de vennoten is dan gehouden de schulden van de vennootschap te voldoen. Dit is een groot verschil met een maatschap, waar geen hoofdelijke aansprakelijkheid geldt. Daar is elke maat ten hoogste voor het aandeel in de maatschap aansprakelijk. Iemand met een aandeel van 15 procent in de maatschap, is daar dus maar voor 15 procent van de schulden aansprakelijk.

Deskundige hoofdelijke aansprakelijkheid advocaat nodig?

Als u denkt een hoofdelijke aansprakelijkheid advocaat nodig te hebben, kunt u deze vrijblijvend benaderen via ons platform. De vertoonde advocaten zijn gespecialiseerd in hoofdelijke aansprakelijkheden en zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving binnen het aansprakelijkheidsrecht. Krijgt u te maken met een juridisch vraagstuk en zoekt u hiervoor een advocaat? Onze specialisten staan voor uw klaar! Selecteer een regio om direct een expert in uw buurt te vinden. In ons overzicht van hoofdelijke aansprakelijkheid specialisten kunt u de advocaten overzichtelijk vergelijken op tarief, locatie, ervaring en specialisme. Op Advocatenkantoren.nl zijn geen juristen te vinden, maar uitsluitend deskundige hoofdelijke aansprakelijkheid advocaten.

Kom in contact met een hoofdelijke aansprakelijkheid specialist

Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag direct naar de meest geschikte advocaat. De hoofdelijke aansprakelijkheid advocaten bieden juridische ondersteuning en diensten aan voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen. Benader de advocaat via het contactformulier of neem direct telefonisch contact op. Op het profiel van de door u gekozen advocaat vindt u aanvullende informatie over de advocaat en het advocatenkantoor waarbij de advocaat werkzaam is.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN