6 hoofdelijke aansprakelijkheid advocaten
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Laura Cassese Specialist
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Hoofdelijke aansprakelijkheid advocaten

GESPECIALISEERDE HOOFDELIJKE AANSPRAKELIJKHEID ADVOCATEN

Bij Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde hoofdelijke aansprakelijkheid advocaten. Zoekt u naar een deskundige hoofdelijke aansprakelijkheid advocaat? Kies de meest geschikte advocaat voor uw rechtsvraag of zaak!

Advocaat hoofdelijke aansprakelijkheid

Experts in hoofdelijke aansprakelijkheid

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde hoofdelijke aansprakelijkheid advocaat voor een juridisch geschil, zaak en/of rechtsvraag? Vind en vergelijk overzichtelijk advocaten met specialistische kennis over het aansprakelijkheidsrecht. De Nederlandse wet- en regelgeving is vaak onderhevig aan wijzigingen, waardoor het verstandig is om een ervaren advocaat met actuele kennis van zaken over het aansprakelijkheidsrecht in te schakelen. Wilt u iemand hoofdelijk aansprakelijk stellen? Door te kiezen voor een ervaren hoofdelijke aansprakelijkheid expert bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning.

Wat is hoofdelijke aansprakelijkheid?

Hoofdelijke aansprakelijkheid betekent dat meerdere personen voor het geheel aansprakelijk zijn. Wanneer meerdere personen gezamenlijk een schuld zijn aangegaan, kan de schuldeiser bij elk van deze personen de schuld innen. Het is dus niet zo dat wanneer er vijf schuldenaars zijn, deze elk maximaal 20 procent (één vijfde deel) moeten betalen. Ze moeten ieder het geheel betalen, maar uiteraard kan de schuldeiser niet meer geld innen dan de schuld bedraagt.

Regresrecht

Wanneer iemand hoofdelijk aansprakelijk is gesteld en een gehele schuld heeft betaald, kan hij het teveel betaalde op de andere personen verhalen. In bovengenoemd voorbeeld hoeft ieder van de schuldenaars eigenlijk maar 20 procent te betalen; ze zijn immers met z’n vijven. Ieder van hen vijven moet op verzoek van de schuldeiser het geheel betalen (dat is immers de hoofdelijke aansprakelijkheid), maar vervolgens kunnen ze dat wat de 20 procent overstijgt, verhalen bij de andere aansprakelijke personen. Zo betaalt ieder alsnog maar 20 procent van de totale schuld. Het probleem van het verhalen wordt echter niet bij de schuldeiser maar bij de schuldenaar neergelegd.

Hoofdelijke aansprakelijkheid in de wet

In sommige gevallen bepaalt de wet dat hoofdelijke aansprakelijkheid bestaat. Bijvoorbeeld in geval van een vennootschap onder firma. Elk van de vennoten is dan gehouden de schulden van de vennootschap te voldoen. Dit is een groot verschil met een maatschap, waar geen hoofdelijke aansprakelijkheid geldt. Daar is elke maat ten hoogste voor het aandeel in de maatschap aansprakelijk. Iemand met een aandeel van 15 procent in de maatschap, is daar dus maar voor 15 procent van de schulden aansprakelijk.

Deskundige hoofdelijke aansprakelijkheid advocaat nodig?

Als u denkt een hoofdelijke aansprakelijkheid advocaat nodig te hebben, kunt u deze vrijblijvend benaderen via ons platform. De vertoonde advocaten zijn gespecialiseerd in hoofdelijke aansprakelijkheden en zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving binnen het aansprakelijkheidsrecht. Krijgt u te maken met een juridisch vraagstuk en zoekt u hiervoor een advocaat? Onze specialisten staan voor uw klaar! Selecteer een regio om direct een expert in uw buurt te vinden. In ons overzicht van hoofdelijke aansprakelijkheid specialisten kunt u de advocaten overzichtelijk vergelijken op tarief, locatie, ervaring en specialisme. Op Advocatenkantoren.nl zijn geen juristen te vinden, maar uitsluitend hoofdelijke aansprakelijkheid advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Kom in contact met een hoofdelijke aansprakelijkheid specialist

De vertoonde hoofdelijke aansprakelijkheid specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in hoofdelijke aansprakelijkheid in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de hoofdelijke aansprakelijkheid advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •