7 groepsaansprakelijkheid advocaten
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Laura Cassese Specialist
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Groepsaansprakelijkheid advocaten

GESPECIALISEERDE GROEPSAANSPRAKELIJKHEID ADVOCATEN

Bij Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde groepsaansprakelijkheid advocaten. Zoekt u naar een deskundige groepsaansprakelijkheid advocaat? Kies de meest geschikte advocaat voor uw rechtsvraag of zaak!

Advocaat groepsaansprakelijkheid

Experts in groepsaansprakelijkheid

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde groepsaansprakelijkheid advocaat voor een juridisch geschil, zaak en/of rechtsvraag? Vind en vergelijk overzichtelijk advocaten met specialistische kennis over het aansprakelijkheidsrecht. De Nederlandse wet- en regelgeving is vaak onderhevig aan wijzigingen, waardoor het verstandig is om een ervaren advocaat met actuele kennis van zaken over het aansprakelijkheidsrecht in te schakelen. Wilt u een groep aansprakelijk stellen? Door te kiezen voor een ervaren groepsaansprakelijkheid expert bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning.

Wat is groepsaansprakelijkheid?

Soms kan het voorkomen dat duidelijk is dat een lid van een groep schade heeft toegebracht, maar is onduidelijk wie dat precies gedaan heeft. Om te voorkomen dat het slachtoffer zijn schade helemaal nergens kan verhalen terwijl wel duidelijk is dat één van de groepsleden de schade heeft toegebracht, kan hij iedereen in de groep aanspreken. Elk lid van de groep is dan verplicht de schade te vergoeden. Vervolgens kan dit lid de eigenlijke dader weer aanspreken om zijn schade te verhalen, maar met moge duidelijk zijn dat het dan aan dit groepslid is om aan te tonen wie precies de schade heeft veroorzaakt.

De voordelen voor het slachtoffer

Het slachtoffer kan eender wie van de groep aansprakelijk stellen. Het voordeel voor hem is dat hij dus niet precies hoeft te weten wie de foute gedraging heeft verricht. Een ander voordeel is dat hij in principe iedereen kan aanspreken. Omdat mishandeling veelal niet door een verzekeraar gedekt wordt, moeten de daders zelf de schade uit eigen zak betalen. Wanneer het om veel schade gaat, kan het zijn dat de dader onvoldoende vermogen heeft. Het kan dan een uitkomst zijn om alle daders aan te spreken, die zo elk een deel van de schade kunnen betalen.

Om wat voor gevallen kan het gaan?

Het kan bij groepsaansprakelijkheid om tal van gevallen gaan waarin één van de leden onrechtmatig heeft gehandeld. De meest voor zich sprekende casussen zijn bijvoorbeeld mishandeling van een scheidsrechter door een van de spelers, een vechtpartij tijdens het uitgaan, enzovoorts. Het kan echter ook gaan om ondernemingen die een bepaald gebrekkig medicijn op de markt brengen, of om bestuurders van een vennootschap.

Deskundige groepsaansprakelijkheid advocaat nodig?

Als u denkt een groepsaansprakelijkheid advocaat nodig te hebben, kunt u deze vrijblijvend benaderen via ons platform. De vertoonde advocaten zijn gespecialiseerd in groepsaansprakelijkheden en zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving binnen het aansprakelijkheidsrecht. Krijgt u te maken met een juridisch vraagstuk en zoekt u hiervoor een advocaat? Onze specialisten staan voor uw klaar! Selecteer een regio om direct een expert in uw buurt te vinden. In ons overzicht van groepsaansprakelijkheid specialisten kunt u de advocaten overzichtelijk vergelijken op tarief, locatie, ervaring en specialisme. Op Advocatenkantoren.nl zijn geen juristen te vinden, maar uitsluitend advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Kom in contact met een groepsaansprakelijkheid specialist

De vertoonde groepsaansprakelijkheid specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in groepsaansprakelijkheid in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de groepsaansprakelijkheid advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •