13 medische aansprakelijkheid advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Monique Aarts
Monique Aarts
Aarts Advocatenkantoor
Oranjesingel 8, 6511 NT, Nijmegen
Profiel Contact 195,00 p/u
Hayrettin Temel
Hayrettin Temel
Oass Advocaten
Van Eedenstraat 9, 2012 EL, Haarlem
Profiel Contact 185,00 p/u
Jules Verstraelen
Jules Verstraelen
Leliveld Advocaten
Brusselsestraat 51, 6211 PB, Maastricht
Manuela Delnoy-Garske Specialist
Metin Inan
Metin Inan
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Sigriet Jongstra
Sigriet Jongstra
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Lisette van den Muyzenberg-van Zoelen Specialist
Lisette van den Muyzenberg-van Zoelen
Bewust Letselschade Advocaten
Beemdstraat 1, 5653 MA, Eindhoven
Daan Andries Specialist
Daan Andries
Bewust Letselschade Advocaten
Beemdstraat 1, 5653 MA, Eindhoven
Jikke Stappaerts-Zijlmans Specialist
Jikke Stappaerts-Zijlmans
Bewust Letselschade Advocaten
Beemdstraat 1, 5653 MA, Eindhoven

Medische aansprakelijkheid advocaten

GESPECIALISEERDE MEDISCHE AANSPRAKELIJKHEID ADVOCATEN

Bij Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde medische aansprakelijkheid advocaten. Zoekt u naar een deskundige medische aansprakelijkheid advocaat? Kies de meest geschikte advocaat voor uw rechtsvraag of zaak!

Advocaat medische aansprakelijkheid

Experts in medische aansprakelijkheid

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde medische aansprakelijkheid advocaat voor een juridisch geschil, zaak en/of rechtsvraag? Vind en vergelijk overzichtelijk advocaten met specialistische kennis over het aansprakelijkheidsrecht. De Nederlandse wet- en regelgeving is vaak onderhevig aan wijzigingen, waardoor het verstandig is om een ervaren advocaat met actuele kennis van zaken over het aansprakelijkheidsrecht in te schakelen. Wilt u een dokter, arts of ziekenhuis aansprakelijk stellen? Door te kiezen voor een ervaren medische aansprakelijkheid expert bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning.

Medische aansprakelijkheid

In de medische wereld vervult het aansprakelijkheidsrecht een bijzondere rol. Normaal gesproken is het zo dat wanneer iemand onrechtmatig handelt, een vergelijking wordt gemaakt om de schade te kunnen begroten. Er wordt gekeken naar de situatie waarin onrechtmatig is gehandeld, dus de werkelijke situatie, en de hypothetische situatie waarin niet onrechtmatig zou zijn gehandeld. In de medische wereld is dat echter lastig, want hoe zou de situatie ontwikkeld zijn wanneer niet onrechtmatig is gehandeld? Heeft de arts een behandeling onjuist uitgevoerd, dan is duidelijk dat er een fout is gemaakt. Maar wat is dan de schade? Als daardoor iemand is komen te overlijden, dan is het ook wel duidelijk. Maar wat als die persoon anders misschien ook zou zijn overleden? De meeste mensen die bij een arts komen, verkeren niet in goede gezondheid. Ze zijn al ziek, maar lopen door de fout van de arts een kans op verbetering mis. De rechter zal dan ook vaststellen hoe groot die kans op een betere uitkomst zou zijn, en wat in dat geval de schade zou zijn. Zo kan de uiteindelijke schade worden vastgesteld.

Wanneer is sprake van medische aansprakelijkheid?

De arts heeft geen resultaatverplichting. Hij hoeft niet iemand beter te maken. Hij moet ‘enkel’ zijn best doen. Het feit dat een behandeling geen resultaat heeft, zegt dus niet direct iets over of wel of geen medische fout is gemaakt. Daarvoor moet een vergelijking worden gemaakt met een redelijk handelend vakgenoot, dus een redelijk handelend arts. Zou deze de fout niet gemaakt hebben? Dan is er sprake van een fout.

Wie stel ik aansprakelijk?

Het is soms lastig wie precies aansprakelijk gesteld kan worden. Soms is dat de arts, maar soms kan ook het ziekenhuis aansprakelijk gesteld worden. Maar het wordt al snel lastig als de behandeling door diverse artsen is uitgevoerd, een zuster de uiteindelijke fout heeft gemaakt, of het gebrek bijvoorbeeld in een medisch hulpmiddel is te vinden. Neem daarom contact op met een advocaat van Advocatenkantoren.nl voor meer informatie over dit onderwerp.

Deskundige medische aansprakelijkheid advocaat nodig?

Als u denkt een medische aansprakelijkheid advocaat nodig te hebben, kunt u deze vrijblijvend benaderen via ons platform. De vertoonde advocaten zijn gespecialiseerd in medische aansprakelijkheden en zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving binnen het aansprakelijkheidsrecht. Krijgt u te maken met een juridisch vraagstuk en zoekt u hiervoor een advocaat? Onze specialisten staan voor uw klaar! Selecteer een regio om direct een expert in uw buurt te vinden. In ons overzicht van medische aansprakelijkheid specialisten kunt u de advocaten overzichtelijk vergelijken op tarief, locatie, ervaring en specialisme. Op Advocatenkantoren.nl zijn geen juristen te vinden, maar uitsluitend deskundige medische aansprakelijkheid advocaten.

Kom in contact met een medische aansprakelijkheid specialist

Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag direct naar de meest geschikte advocaat. De medische aansprakelijkheid advocaten bieden juridische ondersteuning en diensten aan voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen. Benader de advocaat via het contactformulier of neem direct telefonisch contact op. Op het profiel van de door u gekozen advocaat vindt u aanvullende informatie over de advocaat en het advocatenkantoor waarbij de advocaat werkzaam is.

Specialiteiten

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN