15 medische aansprakelijkheid advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Ernst Butterman Specialist
Ernst Butterman
RST Advocaten
Fatimastraat 5, 4834 XT, Breda
Profiel Contact 290,00 p/u
Nejla Ugur Specialist
Onur Emre
Onur Emre
Elfi Letselschade Advocaat
Weena 717, 3013 AM, Rotterdam
Manuela Delnoy-Garske Specialist
Laura Cassese Specialist
Laura Cassese
Briedé Cassese Advocaten & Mediators
Ganzendiepstraat 21, 7607 LZ, Almelo
Profiel Contact 175,00 p/u
Jules Verstraelen Specialist
Jules Verstraelen
Mr. J.E.A.H. Verstraelen
Brusselsestraat 32-34, 6211 PE, Maastricht
Profiel Contact 245,00 p/u
Kay Wartena
Kay Wartena
Houben & Van Dijck Advocaten
Kanaaldijk-Noord 1, 5613 DH, Eindhoven
Profiel Contact 185,00 p/u
Ellen van Loosbroek Specialist

Medische aansprakelijkheid advocaten

GESPECIALISEERDE MEDISCHE AANSPRAKELIJKHEID ADVOCATEN

Bij Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en gespecialiseerde medische aansprakelijkheid advocaten. Zoekt u naar een deskundige medische aansprakelijkheid advocaat? Kies de meest geschikte advocaat voor uw rechtsvraag of zaak!

Advocaat medische aansprakelijkheid

Experts in medische aansprakelijkheid

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde medische aansprakelijkheid advocaat voor een juridisch geschil, zaak en/of rechtsvraag? Vind en vergelijk overzichtelijk advocaten met specialistische kennis over het aansprakelijkheidsrecht. De Nederlandse wet- en regelgeving is vaak onderhevig aan wijzigingen, waardoor het verstandig is om een ervaren advocaat met actuele kennis van zaken over het aansprakelijkheidsrecht in te schakelen. Wilt u een dokter, arts of ziekenhuis aansprakelijk stellen? Door te kiezen voor een ervaren medische aansprakelijkheid expert bent u verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning.

Medische aansprakelijkheid

In de medische wereld vervult het aansprakelijkheidsrecht een bijzondere rol. Normaal gesproken is het zo dat wanneer iemand onrechtmatig handelt, een vergelijking wordt gemaakt om de schade te kunnen begroten. Er wordt gekeken naar de situatie waarin onrechtmatig is gehandeld, dus de werkelijke situatie, en de hypothetische situatie waarin niet onrechtmatig zou zijn gehandeld. In de medische wereld is dat echter lastig, want hoe zou de situatie ontwikkeld zijn wanneer niet onrechtmatig is gehandeld? Heeft de arts een behandeling onjuist uitgevoerd, dan is duidelijk dat er een fout is gemaakt. Maar wat is dan de schade? Als daardoor iemand is komen te overlijden, dan is het ook wel duidelijk. Maar wat als die persoon anders misschien ook zou zijn overleden? De meeste mensen die bij een arts komen, verkeren niet in goede gezondheid. Ze zijn al ziek, maar lopen door de fout van de arts een kans op verbetering mis. De rechter zal dan ook vaststellen hoe groot die kans op een betere uitkomst zou zijn, en wat in dat geval de schade zou zijn. Zo kan de uiteindelijke schade worden vastgesteld.

Wanneer is sprake van medische aansprakelijkheid?

De arts heeft geen resultaatverplichting. Hij hoeft niet iemand beter te maken. Hij moet ‘enkel’ zijn best doen. Het feit dat een behandeling geen resultaat heeft, zegt dus niet direct iets over of wel of geen medische fout is gemaakt. Daarvoor moet een vergelijking worden gemaakt met een redelijk handelend vakgenoot, dus een redelijk handelend arts. Zou deze de fout niet gemaakt hebben? Dan is er sprake van een fout.

Wie stel ik aansprakelijk?

Het is soms lastig wie precies aansprakelijk gesteld kan worden. Soms is dat de arts, maar soms kan ook het ziekenhuis aansprakelijk gesteld worden. Maar het wordt al snel lastig als de behandeling door diverse artsen is uitgevoerd, een zuster de uiteindelijke fout heeft gemaakt, of het gebrek bijvoorbeeld in een medisch hulpmiddel is te vinden. Neem daarom contact op met een advocaat van Advocatenkantoren.nl voor meer informatie over dit onderwerp.

Deskundige medische aansprakelijkheid advocaat nodig?

Als u denkt een medische aansprakelijkheid advocaat nodig te hebben, kunt u deze vrijblijvend benaderen via ons platform. De vertoonde advocaten zijn gespecialiseerd in medische aansprakelijkheden en zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving binnen het aansprakelijkheidsrecht. Krijgt u te maken met een juridisch vraagstuk en zoekt u hiervoor een advocaat? Onze specialisten staan voor uw klaar! Selecteer een regio om direct een expert in uw buurt te vinden. In ons overzicht van medische aansprakelijkheid specialisten kunt u de advocaten overzichtelijk vergelijken op tarief, locatie, ervaring en specialisme. Op Advocatenkantoren.nl zijn geen juristen te vinden, maar uitsluitend advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Kom in contact met een medische aansprakelijkheid specialist

De vertoonde medische aansprakelijkheid specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in medische aansprakelijkheid in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de medische aansprakelijkheid advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Specialiteiten

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN