•  
     

10 verkeersaansprakelijkheid advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Jules Verstraelen
Jules Verstraelen
Leliveld Advocaten
Brusselsestraat 51, 6211 PB, Maastricht
Manuela Delnoy-Garske Specialist
Willeke Krieger Specialist
Willeke Krieger
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Profiel Contact 190,00 p/u
Metin Inan
Metin Inan
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Sigriet Jongstra
Sigriet Jongstra
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Lisette van den Muyzenberg-van Zoelen Specialist
Lisette van den Muyzenberg-van Zoelen
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 230,00 p/u
Daan Andries Specialist
Daan Andries
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 225,00 p/u
Jikke Stappaerts-Zijlmans Specialist
Jikke Stappaerts-Zijlmans
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
  • Rechtsgebieden: Letselschade, Jeugdrecht
  • "Prachtig om de veerkracht te zien en eraan bij te dragen dat iemand zijn leven weer oppakt"
Profiel Contact 230,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Verkeersaansprakelijkheid advocaten

GESPECIALISEERDE VERKEERSAANSPRAKELIJKHEID ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat verkeersaansprakelijkheid? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten verkeersaansprakelijkheid in uw regio.

Advocaat verkeersaansprakelijkheid

Heeft u te maken met verkeersaansprakelijkheid en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde verkeersaansprakelijkheid advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met verkeersaansprakelijkheid als expertise. Het verkeersaansprakelijkheid is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn aangesloten bij Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van verkeersaansprakelijkheid.

Wat is verkeersaansprakelijkheid?

Verkeersaansprakelijkheid ziet op alle aansprakelijkheden die uit verkeerssituaties voortvloeien. Wanneer u als slachtoffer betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval, kan uw leven in één klap veranderd zijn. Zeker wanneer het om een ernstig ongeval gaat waarbij ernstig letsel is ontstaan. Misschien kunt u niet meer voor uzelf zorgen, misschien kunt u uw werk niet meer goed uitvoeren, enzovoorts. Vaak is op dat moment nog lang niet duidelijk wat de implicaties op de lange termijn zullen zijn. Het is daarom zeer verstandig om direct een advocaat in te schakelen die uw belangen kan behartigen.

In het verkeersaansprakelijkheidsrecht wordt onderscheid gemaakt tussen enerzijds zogenaamde blik op vlees situaties, en anderzijds de blik op blik en vlees op vlees situaties. In de blik op vlees situaties is iets opmerkelijks aan de hand. Het gaat dan om blik (bijvoorbeeld een auto of vrachtwagen) die met vlees (een voetganger of fietser) in aanraking is gekomen. Het gevolg hiervan is dat de vlees-kant vaak enorm veel schade heeft, omdat een motorrijtuig nu eenmaal een bepaalde gevaarzetting met zich brengt. Een aanrijding door een auto is over het algemeen veel schadelijker dan een aanrijding door een fietser. Daarom is het uitgangspunt dat een bestuurder van een motorrijtuig in beginsel een deel van de schade zelf betaalt.

De 50%-regel en de 100%-regel

Er zijn daarom twee regels ontwikkeld in deze situaties waarin een motorrijtuig met een fietser of voetganger in aanraking komt. Dit zijn de zogenaamde 50%-regel en de 100%-regel. De 100%-regel houdt in dat in het geval de fietser of voetganger jonger is dan 14 jaar, de automobilist in principe 100% van de schade moet vergoeden, tenzij er sprake is van opzet of roekeloosheid bij het kind. Dat wordt niet snel aangenomen, dus de automobilist zal vrijwel altijd de volledige schade vergoeden, ook al heeft het kind bijvoorbeeld door rood gefietst. De 50%-regel houdt in dat voor alle overige fietsers en voetgangers in beginsel minimaal 50% van de schade voor rekening van de automobilist komt. Ook daar weer geldt de uitzondering van opzet en roekeloosheid.

Schade aan het motorrijtuig zelf

Het omgekeerde kan ook het geval zijn: een fietser die tegen een auto aanrijdt. Ook dan blijft in beginsel een deel van de schade voor rekening van de automobilist. Omdat deze gevallen vrij ingewikkeld uitpakken en voornamelijk in de jurisprudentie zijn ontwikkeld, is het ten zeerste aan te raden een ervaren advocaat van Advocatenkantoren.nl in te schakelen.

Wie betaalt de advocaat bij verkeersaansprakelijkheid?

De kosten voor een advocaat kunnen soms fors oplopen. Gelukkig betaalt de aansprakelijke partij in principe deze kosten. Omdat het veelal zal gaan om een verzekeringskwestie, hoeft u over die betalingen dus geen zorgen te maken. Neem contact op met uw advocaat voor meer informatie hierover.

Wat doet een advocaat bij verkeersaansprakelijkheid?

De advocaat zal met u mee denken en met u mee kijken. Hij gaat na wie precies aansprakelijk is, en probeert voor u uw schade bij de aansprakelijke partij te verhalen. Vaak brengt een ongeval veel meer schade met zich mee dan men zich in eerste instantie voorstelt. U denkt wellicht na een paar weken weer de oude te zijn, maar in werkelijkheid hebt u dan al een berg ziektekosten moeten maken, hebt u de directe gevolgschade van het ongeval, moet u telkens naar het ziekenhuis rijden, hebt u thuishulp nodig, kampt u met psychische problemen, en ga zo maar door. Om al deze schade zo goed mogelijk te verhalen, is een gespecialiseerd advocaat nodig. Deze advocaat vindt u op Advocatenkantoren.nl.

Advocaat verkeersaansprakelijkheid nodig?

De vertoonde verkeersaansprakelijkheid specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het verkeersaansprakelijkheid in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de verkeersaansprakelijkheid advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat verkeersaansprakelijkheid.

Advocaten en advocatenkantoren verkeersaansprakelijkheid

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren verkeersaansprakelijkheid op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde verkeersaansprakelijkheid advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN