•  
     

10 billijkheidscorrectie advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Jules Verstraelen
Jules Verstraelen
Leliveld Advocaten
Brusselsestraat 51, 6211 PB, Maastricht
Manuela Delnoy-Garske Specialist
Willeke Krieger Specialist
Willeke Krieger
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Profiel Contact 190,00 p/u
Metin Inan
Metin Inan
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Sigriet Jongstra
Sigriet Jongstra
Cleerdin & Hamer Advocaten
Landdrostdreef 100, 1314 SK, Almere
Lisette van den Muyzenberg-van Zoelen Specialist
Lisette van den Muyzenberg-van Zoelen
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 230,00 p/u
Daan Andries Specialist
Daan Andries
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
Profiel Contact 225,00 p/u
Jikke Stappaerts-Zijlmans Specialist
Jikke Stappaerts-Zijlmans
Claassen Advocaten
Vondellaan 12, 5611 NX, Eindhoven
  • Rechtsgebieden: Letselschade, Jeugdrecht
  • "Prachtig om de veerkracht te zien en eraan bij te dragen dat iemand zijn leven weer oppakt"
Profiel Contact 230,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Billijkheidscorrectie advocaten

GESPECIALISEERDE BILLIJKHEIDSCORRECTIE ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat billijkheidscorrectie? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten billijkheidscorrectie in uw regio.

Advocaat billijkheidscorrectie

Heeft u te maken met billijkheidscorrectie en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde billijkheidscorrectie advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met billijkheidscorrectie als expertise. Het billijkheidscorrectie is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn aangesloten bij Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van billijkheidscorrectie.

Wat is een billijkheidscorrectie?

Het kan gebeuren dat bij een ongeval, we hebben het dan met name over verkeersongevallen, niet één maar twee partijen schuld hebben. In dat geval zal de schade over beide partijen worden verdeeld, tenzij een uitzondering van toepassing is. Er zijn diverse uitzonderingen die van toepassing kunnen zijn. Zo kan een fietser zonder licht rijden, maar dat is niet altijd voldoende om de schade na een aanrijding dan maar voor rekening van die fietser te laten komen. Veelal zal dan de automobilist alsnog de schade voor zijn rekening moeten nemen. Een uitzondering daarop is bijvoorbeeld overmacht. Wanneer de automobilist de ander echt niet had kunnen zien, kan de automobilist niet alle schade hoeven te betalen. Uitzondering daar weer op is wanneer de wederpartij een fietser of voetganger onder de 14 jaar is; dan is de automobilist weer wel aansprakelijk voor alle schade.

Veel uitzonderingen op uitzonderingen

U merkt het al: er zijn tal van uitzonderingen op de hoofdregel en veelal zijn op die uitzonderingen ook weer uitzonderingen bedacht. Het wordt er wellicht niet makkelijker op, maar toch zit overal een logische gedachte achter. Juist omdat er zoveel regels van toepassing zijn, is het aan te raden om een ervaren advocaat op de zaak te zetten. Zo weet u zeker dat de belangen optimaal behartigd worden. Voor iemand zonder juridische ervaring is het nagenoeg onmogelijk om er achter te komen wie precies voor welke schade aansprakelijk is.

Factoren in de billijkheidscorrectie

Wanneer de vaste regels tot een onbillijke uitkomst leiden, kan de rechter een zogenaamde billijkheidscorrectie toepassen. Hij doet dit alleen als de uitkomst niet rechtvaardig is. Dat hangt van alle specifieke omstandigheden af en daar valt dus niet echt iets in algemene zin over te zeggen. Zo zal de draagkracht van de aansprakelijke meetellen, de aard en ernst van het letsel, de ernst en verwijtbaarheid van de gemaakte fouten, de ontwikkeling van het slachtoffer, en ga zo maar door. De advocaten van Advocatenkantoren.nl kennen van de hoed en de rand en weten dus precies welke factoren voor uw zaak relevant kunnen zijn.

Advocaat billijkheidscorrectie nodig?

De vertoonde billijkheidscorrectie specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het billijkheidscorrectie in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de billijkheidscorrectie advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat billijkheidscorrectie.

Advocaten en advocatenkantoren billijkheidscorrectie

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren billijkheidscorrectie op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde billijkheidscorrectie advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN