•  
     

22 rechtspersonenrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

SPECIALISATIES:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Laurens van Til
Laurens van Til
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Hans Froon
Hans Froon
Quest Advocaten
Pedro de Medinalaan 63, 1086 XP, Amsterdam
Monique van Dijk Specialist
Dirk Vermaat Specialist
Dirk Vermaat
Vermaat Advocaten
Londen 2, 2993 LA, Barendrecht
Jolien Klomp
Jolien Klomp
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Mike Grippeling Specialist
Mike Grippeling
De Singel Advocaten
Prinsestraat 1, 7513 AM, Enschede
Profiel Contact 180,00 p/u
Olaf Schauten Specialist
Olaf Schauten
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u

Rechtspersonenrecht advocaten

GESPECIALISEERDE RECHTSPERSONENRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat rechtspersonenrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten rechtspersonenrecht.

Advocaat rechtspersonenrecht

Heeft u te maken met het rechtspersonenrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde rechtspersonenrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met rechtspersonenrecht als expertise. Het rechtspersonenrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het rechtspersonenrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van rechtspersonenrecht.

Wat is rechtspersonenrecht?

Binnen het rechtspersonenrecht worden alle rechten en verplichtingen van rechtspersonen omschreven. Het rechtspersonenrecht is een gesloten systeem, wat betekent dat er veel regels zijn waar niet van kan worden afgeweken. Het is dus ook niet mogelijk om zelf een nieuw soort rechtspersoon op te richten. Het grote voordeel hiervan is dat er meer rechtszekerheid is: burgers weten waar ze aan toe zijn. Elke besloten vennootschap (BV) is immers in beginsel hetzelfde.

Vragen en problemen in het rechtspersonenrecht

Het rechtspersonenrecht ziet voornamelijk op de interne structuren en verplichtingen van rechtspersonen. Het gaat dan dus met name op de wijze van oprichting, statutenwijziging, hoe het met aandelen werkt, de verplichte ondernemingsraad, fusies en overnames, enzovoorts. Waarschijnlijk denkt men vooral aan een besloten vennootschap (BV), maar het kan ook gaan over stichtingen en verenigingen, coöperaties, enzovoorts.

Zeer complex rechtspersonenrecht

Er zijn in Nederland meerdere soorten rechtspersonen mogelijk. Elke rechtsvorm heeft weer zijn eigen specifieke voor- en nadelen. Zo heeft ook elke rechtsvorm weer zijn eigen verplichtingen. Het is belangrijk om die verplichtingen goed na te leven. Wanneer dat niet wordt gedaan, kunnen daar grote gevolgen aan verbonden zijn. Bij faillissement kunnen de bestuurders mogelijk aansprakelijk worden gehouden. Een rechtshandeling kan ongeldig zijn. De jaarrekening kan te laat worden ingediend. En ga zo maar door. Bij twijfel is het dus van groot belang dat een advocaat in het rechtspersonenrecht wordt ingeschakeld. U vindt deze advocaten op Advocatenkantoren.nl.

Advocaat rechtspersonenrecht nodig?

De vertoonde rechtspersonenrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het rechtspersonenrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de rechtspersonenrecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat rechtspersonenrecht.

Advocaten en advocatenkantoren rechtspersonenrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren rechtspersonenrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde rechtspersonenrecht advocaten.

Specialiteiten

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN