1 europees recht advocaat
GEVONDEN

RECHTSGEBIEDEN:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Europees recht advocaten

GESPECIALISEERDE EUROPEES RECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of gespecialiseerde advocaat europees recht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten europees recht.

Advocaat europees recht

Heeft u te maken met het europees recht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde europees recht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met europees recht als expertise. Het europees recht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in het europees recht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van europees recht.

Wat is europees recht?

Rechtsverhoudingen binnen Nederland worden in steeds grotere mate beheerst door afspraken in Europa. Het Europees recht behelst het recht van de Europese Unie, ook wel EU-recht genoemd, en het recht van de Europese Gemeenschappen, ook wel EG-recht of gemeenschapsrecht genoemd. Het kan echter interessant worden wanneer het nationale recht u een bepaalde verplichting oplegt, terwijl het Europees recht iets anders van u verlangt. Want wat gaat er nu eigenlijk voor?

Europees recht gaat boven nationaal recht

In onze grondwet is bepaald dat het Nederlandse recht niet van toepassing is voor zover het in strijd is met Europese wet- en regelgeving. Dat kan dus inhouden dat u een nationale verplichting niet hoeft na te leven wanneer een Europese regel iets anders van u vraagt.

Grondrechten in het Europees recht

In de Nederlandse grondwet zijn tal van grondrechten vastgelegd die voor iedereen in Nederland gelden. De rechter kan daar echter geen beroep op doen; die wet geldt eigenlijk enkel voor de wetgever. Gelukkig staan veel van die grondrechten ook in het Europees recht. Dat is handig omdat u wel een beroep kunt doen op internationale grondrechten. Zo kan een beroep op Europees recht van pas komen wanneer u meent dat bijvoorbeeld de vrijheid van meningsuiting in het geding is gekomen, of wanneer u meent dat er kartelafspraken worden gemaakt.

Advocaat europees recht nodig?

De vertoonde europees recht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het europees recht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uw aanvraag zal vervolgens worden beoordeeld. Onze juridische medewerkers kunnen telefonisch contact met u opnemen om uw zaak te bespreken. Twijfelt u over welke advocaat u moet kiezen of staan er geen advocaten vermeld? Vul dan het helpdesk formulier in, zodat wij u verder kunnen helpen met het vinden van een geschikte advocaat.

Advocaten en advocatenkantoren europees recht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren europees recht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde europees recht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •