•  
     

6 kwekersrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Jim Frielink
Jim Frielink
Quest Advocaten
Pedro de Medinalaan 63, 1086 XP, Amsterdam
Olaf Schauten Specialist
Olaf Schauten
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Henk Dekker
Henk Dekker
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Armin Karimi Specialist
Armin Karimi
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Kwekersrecht advocaten

GESPECIALISEERDE KWEKERSRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of advocaat kwekersrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten kwekersrecht.

Advocaat kwekersrecht

Heeft u te maken met het kwekersrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde kwekersrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met kwekersrecht als expertise. Het intellectuel eigendomsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in kwekersrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van het kwekersrecht.

Wat is kwekersrecht?

Wanneer iemand een boek schrijft verkrijgt diegene auteursrecht, wanneer iemand een plant veredelt verkrijgt diegene kwekersrecht. Het is een soort van intellectuele eigendom over waardevolle en nieuwe plantenrassen. Het zorgt ervoor dat een veredelaar of kweker die veel tijd en geld in de ontdekking of veredeling van een plantensoort heeft gestoken, zijn geld niet kan terugverdienen. Een ras moet wel nieuw, uniform, bestendig en onderscheidbaar van reeds bekende rassen zijn.

Het kwekersrecht is een lastig rechtsgebied

Het kwekersrecht is dankzij de vele uitzonderingen en nuances een lastig rechtsgebied. Zo heeft de kweker in beginsel het exclusieve recht op het zaad, maar gelden er weer uitzonderingen voor bijvoorbeeld boeren. Boeren mogen het zaad dat ze van een door het kwekersrecht beschermd ras hebben verkregen voor eigen gebruik opnieuw zaaien zonder daarvoor een licentie of toestemming te moeten hebben. Ze mogen dit zaad echter niet doorverkopen.

Kwekersrecht of octrooi?

Het is in sommige gevallen mogelijk om een octrooi te vestigen op een plantenras. In de gentechnologie is het vestigen van een octrooi veel gebruikelijker omdat een octrooi meer bescherming biedt dan het kwekersrecht. Een advocaat van Advocatenkantoren.nl kan u voorlichten over de verschillen tussen beide vormen van bescherming en aangeven welke bescherming voor uw situatie het beste zal zijn.

Advocaat kwekersrecht nodig?

De vertoonde kwekersrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het kwekersrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de kwekersrecht advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat kwekersrecht.

Advocaten en advocatenkantoren kwekersrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren kwekersrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde kwekersrecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN