9 databankenrecht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Reny Stark Specialist
Reny Stark
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Profiel Contact 270,00 p/u
Kees van Dijk Specialist
Kees van Dijk
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Profiel Contact 324,00 p/u
Olaf Schauten Specialist
Olaf Schauten
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Jim Frielink
Jim Frielink
Quest Advocaten
Pedro de Medinalaan 63, 1086 XP, Amsterdam
Menno Jansen Specialist
Henk Dekker
Henk Dekker
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Armin Karimi Specialist
Armin Karimi
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Databankenrecht advocaten

GESPECIALISEERDE DATABANKENRECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of advocaat databankenrecht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten databankenrecht.

Advocaat databankenrecht

Heeft u te maken met het databankenrecht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde databankenrecht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met databankenrecht als expertise. Het intellectuel eigendomsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in databankenrecht. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van het databankenrecht.

Databankenrecht

Het databankenrecht ziet op het recht omtrent databanken. Een databank is een verzameling data. Dergelijke informatie wordt niet door de auteursrecht beschermd, waardoor een verzameling eerst als het ware vogelvrij was. Om dat te voorkomen heeft de wetgever het databankenrecht in het leven geroepen.

Wat is het databankenrecht precies?

Het databankenrecht ziet dus op het recht van databanken, maar wat zijn praktijkvoorbeelden van een databank? Het kan bijvoorbeeld gaan om een telefoongids. Een organisatie heeft veel moeite gedaan om telefoonnummers aan namen en adressen te koppelen. Het is vervelend wanneer een concurrent met die informatie aan de haal gaat en de gegevens bijvoorbeeld op internet openbaar maakt, terwijl het oorspronkelijke bedrijf de gegevens zelf al wilde verkopen.

Bescherming van een databank

Wanneer u meent dat een derde partij inbreuk maakt op uw databankenrecht, is het zaak om zo spoedig mogelijk actie te ondernemen. Een databank kan namelijk tegenwoordig via internet binnen korte tijd door velen worden gekopieerd; wanneer u uw databank tegen veel geld verkoopt en een derde gaat er met de data vandoor, dan kan dat voor een forse schadepost zorgen. Overigens kunnen de advocaten van Advocatenkantoren.nl u niet alleen helpen bij de bescherming van een databank, maar ook eventuele toegebrachte schade verhalen op derden die bijvoorbeeld onrechtmatig de data hebben verspreid.

Advocaat databankenrecht nodig?

De vertoonde databankenrecht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het databankenrecht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de advocaat van uw keuze. Uiteraard is het ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de betreffende advocaat databankenrecht.

Advocaten en advocatenkantoren databankenrecht

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren databankenrecht op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend gespecialiseerde databankenrecht advocaten.

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •