10 naburig recht advocaten
GEVONDEN

Filter

RECHTSGEBIEDEN:

SPECIALISME:

PLAATS:

Zakelijk/Particulier:

Gefinancierde rechtsbijstand:

PRIJS PER UUR:

Jochem van den Bosch Specialist
Jochem van den Bosch
Insight Legal
Rembrandtlaan 31, 3723 BG, Bilthoven
Profiel Contact 190,00 p/u
Mignon Meermans Specialist
Mignon Meermans
Fruytier Lawyers in Business
Kingsfordweg 99, 1043 GP, Amsterdam
Kees Meijer Specialist
Kees Meijer
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 350,00 p/u
Reny Stark Specialist
Reny Stark
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Kees van Dijk Specialist
Kees van Dijk
Van Veen Advocaten
Keesomstraat 7, 6717 AH, Ede
Olaf Schauten Specialist
Olaf Schauten
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Bert Gravendeel
Bert Gravendeel
Fruytier Lawyers in Business
Kingsfordweg 99, 1043 GP, Amsterdam
Menno Jansen Specialist
Henk Dekker
Henk Dekker
WiseMen Advocaten
Dr. Kuyperstraat 11, 2514 BA, Den Haag
Profiel Contact 225,00 p/u
Roman van der Boom
Roman van der Boom
CKH Advocaten
Toermalijnstraat 9A, 1812 RL, Alkmaar
Profiel Contact 225,00 p/u
avatar
Helpdesk
  • Stuur uw naam, woonplaats, e-mail, telefoonnummer, betrokken partijen en een beknopte beschrijving van de zaak. Advocatenkantoren.nl gaat dan voor u op zoek naar een geschikte advocaat. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Naburig recht advocaten

GESPECIALISEERDE NABURIG RECHT ADVOCATEN

Zoekt u een advocatenkantoor of advocaat naburig recht? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren en advocaten naburige rechten.

Advocaat naburig recht

Heeft u te maken met het naburig recht en zoekt u hiervoor een gespecialiseerde naburig recht advocaat? Via Advocatenkantoren.nl vindt u een overzicht van advocatenkantoren en advocaten met naburige rechten als expertise. Het intellectuel eigendomsrecht is continu in beweging, waardoor een advocaat met een brede en actuele kennis van zaken en welke op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied een vereiste is. De getoonde advocaten zijn gespecialiseerd in naburige rechten. Zo bent u als rechtzoekenden verzekerd van de best mogelijke juridische ondersteuning op het gebied van het naburig recht.

Wat is naburig recht?

De Wet op de naburige rechten geeft een aantal rechten op de uitvoering van een werk. Normaliter is het werk zelf al beschermd door het auteursrecht, maar uitvoeringen kunnen daar buiten vallen. Middels de naburige rechten worden dergelijke uitvoeringen alsnog beschermd. Een uitvoerend kunstenaar of producent kan daarmee beslissen over uitzending, vermenigvuldiging en opname van een werk. Het gaat dus niet om de rechten van de oorspronkelijk maker, maar om de rechten van de uitvoerder.

Rechten en plichten van naburige rechten

Een uitvoerend kunstenaar, omroeporganisatie of film- of platenmaatschappij heeft het recht om over tal van zaken te beslissen omtrent een uitvoering. Het gaat er dan bijvoorbeeld om of een uitvoering überhaupt mag worden opgenomen, of die opname vervolgens op de markt gebracht mag worden en of de opname mag worden uitgezonden. Werken die op commerciële basis worden uitgebracht mogen altijd ten gehore worden gebracht, zolang een billijke vergoeding wordt betaald. Het is wel toegestaan om zonder vergoeding de werken te kopiëren voor eigen oefening, studie of gebruik, in nieuwsuitzendingen te gebruiken, te citeren in een aankondiging of recensie of op te nemen in studieboeken (al kan in dat laatste geval het betalen van een vergoeding verplicht zijn).

Bescherm uw naburige rechten

Hebt u een werk geproduceerd en wilt u dat graag beschermd zien? Het kan lastig zijn om door de bomen het bos te zien, aangezien er vaak diverse mogelijkheden zijn om een werk te beschermen. Neem contact op met een advocaat van Advocatenkantoren.nl voor meer informatie over de beste bescherming voor uw situatie.

Advocaat naburig recht nodig?

De vertoonde naburig recht specialisten staan voor uw klaar! Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van advocaten gespecialiseerd in het naburig recht in Nederland. Selecteer een regio om een advocaat in uw buurt te vinden. Stuur uw rechtszaak en/of rechtsvraag door naar de naburig recht advocaat van uw keuze. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, zal uw aanvraag worden beoordeeld. Mocht blijken dat er aanvullende informatie vereist is, neemt één van onze juridische medewerkers telefonisch contact met u op om uw aanvraag inhoudelijk te bespreken. Dezelfde werkwijze hanteren wij ook als u via het helpdesk formulier uw aanvraag of juridische vraag bij ons indient. Wij streven ernaar binnen 1 werkdag uw aanvraag te beoordelen en u verder te informeren.

Advocaten en advocatenkantoren naburige rechten

De juridische ondersteuning en diensten van de vertoonde advocaten zijn voor particulieren, bedrijven, overheden en instellingen beschikbaar. Vergelijk advocaten en advocatenkantoren naburige rechten op tarief, locatie, profiel, specialisme en specialiteit. Bij Advocatenkantoren.nl vindt u geen juristen, maar uitsluitend naburig recht advocaten die zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Steden

Advocatenkantoren

Onze bezoekers zijn op zoek naar juridische specialisten.

Word lid als advocaat, kantoor of ambassadeur.

KANTOOR AANMELDEN

  •